Ako pripraviť 2,5-ročné dieťa na škôlku?
Ahojte ako zvládali vaše deti nástup do škôlky keď nemali ešte 3? Syn je aprílovi a rozmýšľam či ho nechať na celý deň alebo zo začiatku chodiť pre nho o 12:00. Je spoločensky a deti ma rad. Ďakujem
Ja mám obydve deticky marcové a obydve isli v septembri …dcéra zo začiatku plakavala chodila na pol dňa potom super …syn cely rok chodil na pol dňa nakoľko v škôlke bol veľmi malo dokola chory ale,že vážne vkuse …takze na cely deň nebol lebo sa nemal ani kedy poriadne adaptovať ….uvidis vyskúšaj škôlka je predsa niečo iné pre deticky ..ale u nás je adaptacny dva mesiace …každá škôlka to má inak mame tu skolky kde spinkajú od prvého dňa deticky u nás dávajú deticky postupne tak po týždni po dvoch záleží ake sú deti no …už som počula aj take,že dieťa šupnu na cely deň od prvého dňa a dieťa má potom traumu zo skolky ešte dlho,ale každý si dieťatko pozná no ja osobne by som syna na cely deň od prvého dňa nedala a veru prvé dni samozrejme plakali všetci ale potom chodil do skolky rad aj keď malo ale nemali sme problém …držím prsty ..
Ved uvidis skusis ako to bude dieta znasat adaptaciu a v pripade, ze to nepojde ostane este doma.. Daj ak nejdes do prace na pol dna, po lete na cely...
@kikadzi Môj prvý si zvykal 6 meisacov(išiel ako 2,5), pomedzi to choroby a tak. Ale boli tam 2 učiteľky zhodou okolností známe a deti ich vôbec nezaujímali, ako odišli syn začal rád chodiť do školky.
Teraz idem dávať druhého tiež ako 2,5 ročný, moc toho nenarozpráva a ešte nie je odplienkovaný, ideme vyskúšať ako to dá na pol dňa. Deti má rád a viem že tam bude šťastný ale bojím sa viac ako pri prvom. No a uvidíme ako sa chytí a potom ak tak sa dohodneme na niečom inom alebo na celý deň.
@kikadzi také malé dieťa by som dala prvý týždeň maximálne na dve hodiny, ďalšie aspoň dva, tri týždne len doobeda, ak si to môžeš dovoliť, kľudne aj do Vianoc, až potom na celý deň. Aj keď má deti rád, zrejme toľko hodín nikdy s cudzími osobami nebol. Dlhý pobyt spôsobuje u detí stres, vystresovaný orgnizmus skôr ochorie

@kikadzi ja som.marcovku dala 2.5r a na cely den..aj tak vydržala 1 2dni v skolke 2 3t doma ;) okolobeh dookola
Ale zas moja plakala kazde rano do 6r🤦♀️a to posledny rok mala.ucitelku nasu susedu co sa pozname od.mala