icon

Ako pripraviť dcéru na škôlku vo veku 3,5 roka?

20. okt 2025

Ako to riesite mamicky, ked dcera ma 3 roky vo februari a do skolky az od septembra?

any3108
20. okt 2025

@anonym_autor môj mal 3r v marci, od sept je v škôlke
Čo pod tým myslíš - pripraviť ?
Myslím, že normálne ako všetky deti
Učili sme sa základné samoobslužné činnosti, aby sa vedel obliecť, najesť sám, čítali sme knihy o škôlke, aby sito vedel predstaviť - tak cca od júla a veľa sa rozpravali o škôlke

anonym_182199
20. okt 2025

Tak bez ohľadu, či by dieťa išlo do škôlky alebo nie, by si ho predsa učila veciam, aby bolo na svoj vek primerané vyspelé, či? V tomto veku by si chcela, aby sa vedela vyzliecť a obliecť s malou pomocou, používať nočník alebo toaletu bez nutnosti plienky, umyť si ruky a utrieť ich do uteráka., vedieť jesť samostatne lyžicou a piť z pohára. zvládnuť základnú hygienu, poznať svoje meno, priezvisko a vek, vedieť rozpoznať farby, niektoré tvary, zvieratá a predmety, aby bola schopná sociálnej interakcie s inými deťmi. Ostatné veci sa naučí v skôlke.

anonym_354eab
20. okt 2025

Obavam sa, ze autorka ma na mysli pripravit psychicky. Ak sa nemylim, autorka, mala si zacat uz davno. Leda ak chystas dieta do skolky od februara alebo buduceho septembra. Dovtedy to dietatu vysvetlis a bude sa aj tesit.

katkaseiner
20. okt 2025

skus navstevovat nejake skupiny deti... baby gym, nejake kruzky kde je viac deti a spolu sa hraju a vysvetlit dietatku ze je to nieco ako skolka, len tam sa este aj papaju ranajky a obed a po obede sa aj spinka. Je vsak otazne ako bude dieta tu skolku brat, niektore bojuju velmi dlho, niektore su za chvilu v poriadku a ziadny ani naznak nepohody nepocitis. Urcite je ale zaciatok dost tazky. Skus sa informovat ci by dietatko nemohlo uz od februara chodit. Zrejme by bolo aj tak casto chore, ale predsa, aspon aby videlo aky je system v skolke a aj tie choroby ti potom v neskorsom case pomozu, to mi ver

autor
20. okt 2025

@vsetci zmena nadpisu od admina uplne zmenila pointu prispevku a otazky. Ide o to ze pol roka budem bez rodicaku, kym pojde do skolky. Ako to riesia ostatne maminy?

anonym_b3816a
20. okt 2025
@anonym_autor

@vsetci zmena nadpisu od admina uplne zmenila pointu prispevku a otazky. Ide o to ze pol roka budem bez rodicaku, kym pojde do skolky. Ako to riesia ostatne maminy?

@anonym_autor sa admin zase vyznamenal...no jedine to musí potiahnuť muž, alebo vybraf peniaze z rezervy, ak máš. Ak sa dá, tak to mamičky riešia tak, že dieťa ide do škôlky ešte pred tretími narodeninami. To si už žiaľ presvihla. Skus sa popýtať v škôlke, či sa im nezvolili miesto a nezoberu ti ju skor

anonym_fdfc4b
20. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a ona bude s tebou doma.. tak peniaze nedostanes ziadne uz, ale mozes sa prihlasit ako osoba, co sa stara o dieta do 6 rokov, budes mat aspon zdravotku krytu, zavolaj si do tej svojej.

januska12323
20. okt 2025

Mohla si dieťa dať do škôlky už teraz ak je miesto.

autor
20. okt 2025
@januska12323

Mohla si dieťa dať do škôlky už teraz ak je miesto.

@januska12323 v skolke u nas v meste sa nastupuje len v septembri a ako 2,5 rocnu mi ju nechceli zobrat.

tiika
20. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a si zamestnaná? Pretože do prace sa vrátiť musis, pokial ti skončí materska. Buď súkromná škôlka alebo neplatene voľno, ak s tým budú súhlasiť.

nikha2809
20. okt 2025

No dala som obe deti do škôlky skôr ako mali tri roky.Nastastie u nás berú od 2 rokov

majlo1234
21. okt 2025

Neviem, na co presne sa pytas. Ja som si syna nechala o rok dlhsie doma, je augustovy, nebol pripraveny nastupit do kolektivu. Venovala som sa mu, a chodili sme do “skolocky” kde sa vystavoval rezimu, spolunazivaniu s inymi detmi, pravidlam za mojej pritomnosti. Ine som nerobila nic.

drianaa
21. okt 2025

Mám marcového, dala som ho v septembri 2,5 ročného do súkromnej škôlky a ja som od októbra v práci. Neviem si predstaviť, akoby som riešila polroka bez príjmu, v prípade núdze jediná možnosť by bola dať výpoveď a na polroka na podporu a potom nová práca. To som nechcela, bola to ako posledná možnosť. Toľko dovolenky nemám, neplatené voľno by som nedostala v práci

anonym_13b000
21. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor dcéra mala 3 roky v marci 2024..do škôlky išla až v septembri do vtedy bola somnou doma ale moja by nebola schopná nastúpi do ms ani ako 2,5 ročná ani ako 3.rocna lebo nevedela ešte veľa veci ( pre tie čo by mali pripomienky nevedela ešte obliecť ani veľmi rozprávať a nebola odplienkovana odplienkovala sa mesiac a pol pred nástupom do škôlky ale moje dieťa malo problém ísť na nočník tak som jej dala čas ako vo svetlo ale nebola zrelá ani po citovej stránke /psychickej nezvládla by taký tým odlúčenie,)
Bola som len na pridavkach a žili sme z manželovej vyplatí bola som hlásená ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov

majka99999
21. okt 2025

Urobili sme si druhe dieta. 🤣 Potom nam junoveho predskolaka a oktobroveho, co este nemal 3 roky, vzali naraz. Ale mas rozne moznosti. Prihlasit sa ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov, ziadne peniaze, zdravotne plati stat. Ak si zamestnana, mozes skusit sukromnu skolku trebars od januara a vratit sa do prace. Dat vypoved a ist na urad prace, budes mat podporu, ked vycerpas nejaku dovolenku a obnovi sa ti poistenie. S neplatenym volnom by som neratala, kedze ide o pol roka a odvody si musis platit sama.

laskonkaq
22. okt 2025

@anonym_autor môžeš ju zatiaľ zapísať do súkromnej škôlky keď uz nastupujes do práce. Aj ja som to tak musela riešiť.