icon

Ako riešiť falošné obvinenia zo škôlky?

13. máj 2024

Ahojte prvý krát sem takto píšem o radu, ale fakt neviem si sama poradiť ako sa mám zachovať.
Syn má 6 rokov, chodí do škôlky. V piatok v škôlke vyrábali pre mamičky k MDD taký pekný list na výkres, na ktorom boli predpísané otázky o mamičke a deti diktovali odpovede. Bola tam klasika, ako sa mama vola, koľko má rokov atď..... Posledná otázka bola: Kedy je mamička smutná?
A môj syn nadiktoval že: keď ju tatino bije. (krasopisne učiteľkou napísané)
Malý to vytiahol zo skrinky keď som prišla po ňho, že sa mi ide pochváliť a ja som skoro skolabovala keď som to prečítala.
Baby v živote ma manžel nezbil, máme pekné manželstvo sme spolu roky, prešli sme kadečím, vždy nás všetko zlé posilnilo sme stabilný pár, stále sa milujeme aj po rokoch a dávame si to aj najavo aj pred synom, nie sme hádave, žiarlive typy nič také, sme slušná rodina obaja dobre zarobíme, myslím že máme dobrý život (nie sme žiadny sockári proste)
Jasné že sa občas pohádame a áno raz cca pred rokom sa nám stalo že sme sa pohádali pred malým čo sme si sľúbili že sa už nikdy nezopakuje a odvtedy si ani nepamatam že by sme sa pohádali. Manžel je kľudas vytočiť ho trvá dlho to ja som skôr ten výbušný typ.
Keď som sa malého spýtala prečo to nadiktoval (jasné že vôbec nechápal závažnosť tej situácie) tak mi povedal že nevedel čo má nadiktovať. Spolu sme sa ho potom ešte pýtali či sa doma bijeme či také dačo videl povedal že nie ja neviem čo mu to na um zišlo takéto dačo nadiktovať. S manželom sme z toho boli v piatok uplne hotoví nálada na bode mrazu ale malého sme s tým viacej trápiť nechceli.
Možno si poviete že malé deti veľakrát trepnú blbosť v škôlke veď hej... ale keby to tá učiteľka nezobrala vážne asi by to tam nenapísala nie? Teraz spätne ako sa zamýšľam ako sa ku mne chovali učiteľky na dvore keď som prišla pre malého ozaj na mňa zazerali bolo to celé čudné.
Ráno vodí syna do škôlky manžel a písal mi že ani upratovačka ho nepozdravila čo inokedy kričí cez celú chodbu aby sa pozdravila.
Sme dedina, sme síce prisťahovalci ale bývame tu už dlhšie...
Nevieme ako sa máme s manželom ďalej zachovať či to nechať tak a robiť sa akože nič, či ísť za tou učiteľkou alebo rovno za riaditeľkou a obhajovať niečo čo nie je pravda.
čo by ste urobili?

Strana
z4
alexis617
21. máj 2024

Ahoj zasmiala som sa na tvojom príspevku vysvetlím ti prečo robila som operku pred rokmi kamarátke som strážila synčeka bol škôlkár a presne nadiktoval pani učiteľke že ocino bije mamu v skutočnosti sme prišli nato že sa v noci zobudil išiel sa vicikať a videl ich ako sa milujú a ona pri tom vzdicha a vieš chlapček si to zle vysvetlil kamarátka má veľmi pekné a romantické manželstvo aj po rokoch sa natom zasmejeme spolu ach tie deti

poleva
28. sep 2024

@natiblaskova to uz vediet nedala.hlavne ze informovala modry konik🙈

Strana
z4