icon

Ako riešiť násilie v škôlke zo strany detí?

29. okt 2025

Ahojte, ak niekto vase deti bil v skolke, ako ste to prosim riesili?
Ja som to riesila uz viackrat s triednou aj s riaditelkou ale v skolke je jeden chlapec co sa nevie vpratat do koze a nezabralo to takto po dobrom nahlasit opakovane ucitelom.
Za kazdu radu dakujem.

hytal
29. okt 2025

Čo sa porozprávať s rodičmi toho chlapca, keď si prídu po dieťa? Ak si nepochodila ani u učiteľky a riaditeľky, potom už len zvoliť inú škôlku?

anonym_5b036c
29. okt 2025

Treba si rodičov toho dietata odchytit a vybaviť si účty s nimi.

candii
29. okt 2025

Treba to riešiť s učiteľkou/riaditeľkou a oni by to mali riešiť s rodičmi toho dieťaťa, v krajnom prípade je možné aj vylúčenie toho dieťaťa zo škôlky

anonym_94d4d8
29. okt 2025

@anonym_autor normalne "tlacit" na skolku, aby to vyriesili, nie ze nepomohlo... ak naozaj nie, tak cez zriadovatela tlacit na ucitelku / riaditelku... to je ich povinnost to (vy)riesit... Urcite nic osobne nevybavovat...

autor
29. okt 2025
@hytal

Čo sa porozprávať s rodičmi toho chlapca, keď si prídu po dieťa? Ak si nepochodila ani u učiteľky a riaditeľky, potom už len zvoliť inú škôlku?

@anonym_5b036c
@hytal a mate skusenosti ze to realne pomohlo sa takto s rodicom porozpravat? Chystam sa na to, ale popravde sa bojim ako by to dopadlo, ten rodic vyzera tak vselijak a keby sa mi tam uskrna do tvare, by som ho asi zhulakala 😅

autor
29. okt 2025
@hytal

@hytal skolku som nechcela menit, zvykol si a ma tam kamaratov, program maju pekny aj prostredie, celkovo sa mu tam paci len ten jeden chlapec je problem, ale asi ak sa to nevyriesi budeme musiet, nemoze mi chodit dieta s rozbitou pusou predsa

hytal
29. okt 2025

Rozumiem, bola by škoda meniť škôlku kvôli jednému nezdarnému chlapcovi. Ja by som sa skúsila porozprávať s rodičmi a zavolala by som si k tomu i učiteľku. Píšeš, že si už rozprávala i s riaditeľkou a učiteľkou, aký postoj zaujali? Podobný problém riešila moja kolegyňa, skončilo to zmenou škôlky. Je ten chlapec zdravotne v poriadku, nemá napr. ADHD?

martul
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_5b036c
@hytal a mate skusenosti ze to realne pomohlo sa takto s rodicom porozpravat? Chystam sa na to, ale popravde sa bojim ako by to dopadlo, ten rodic vyzera tak vselijak a keby sa mi tam uskrna do tvare, by som ho asi zhulakala 😅

@anonym_autor U nás pomohlo, keď išiel manžel do škôlky a počkal na mamičku. Pekne, slušne, ale proste od muža to tak inak zapôsobilo

autor
29. okt 2025
@hytal

Rozumiem, bola by škoda meniť škôlku kvôli jednému nezdarnému chlapcovi. Ja by som sa skúsila porozprávať s rodičmi a zavolala by som si k tomu i učiteľku. Píšeš, že si už rozprávala i s riaditeľkou a učiteľkou, aký postoj zaujali? Podobný problém riešila moja kolegyňa, skončilo to zmenou škôlky. Je ten chlapec zdravotne v poriadku, nemá napr. ADHD?

@hytal neviem ci ma diagnozu ci nie, ale vyslovene ide o agresiu, syn sa ho boji a nehra sa s nim, vyhyba sa mu, no ten chlapec aj tak za nim pride a udrie ho bezdovodne, ucitelky slubili ze na to dozru, ale opakovalo sa to uz viackrat, aj to take vaznejsie veci, nie na styl capkanie/stipanie :( skusim najblizsie s tymi rodicmi to riesit, no jeho tam vodi iba otec a ja som na deti sama

hytal
29. okt 2025
@anonym_autor

@hytal neviem ci ma diagnozu ci nie, ale vyslovene ide o agresiu, syn sa ho boji a nehra sa s nim, vyhyba sa mu, no ten chlapec aj tak za nim pride a udrie ho bezdovodne, ucitelky slubili ze na to dozru, ale opakovalo sa to uz viackrat, aj to take vaznejsie veci, nie na styl capkanie/stipanie :( skusim najblizsie s tymi rodicmi to riesit, no jeho tam vodi iba otec a ja som na deti sama

@anonym_autor Ak sa už ten chlapec chová agresívne v škôlke, čo bude neskôr v škole ?

autor
29. okt 2025
@hytal

@anonym_autor Ak sa už ten chlapec chová agresívne v škôlke, čo bude neskôr v škole ?

@hytal popravde vobec som necakala ze budem musiet taketo veci uz v skolke riesit, ten chlapec moze mat 3 ~ 4 roky, a ja musim syna ucit sebaobranu aby mu nabuduce nevybil zuby alebo co 😅

anonym_9e03da
29. okt 2025

1.S rodicmi hovorit nepomaha.V skolke je zodpovedna skolka.
2.Naucit ho branit sa.Cely zivit bude stretavat neprijemnych ludi,tak ho na to priprav.Chapem ze materinsky ale s tym ofukovanim ho nic nezmozes.

anonym_0305fa
29. okt 2025

Ucit sa dieta brániť . Je to skvele aj do buducna 😅 Kto sa bráni nebude bitý …

autor
29. okt 2025
@anonym_9e03da

1.S rodicmi hovorit nepomaha.V skolke je zodpovedna skolka.
2.Naucit ho branit sa.Cely zivit bude stretavat neprijemnych ludi,tak ho na to priprav.Chapem ze materinsky ale s tym ofukovanim ho nic nezmozes.

On sa brani v zmysle ze sa zakryje/zavola ucitelku/odstrci chlapca od seba ale chlapec aj tak si neda pokoj 😅 ci myslite ze branit akoze oko za oko?
@anonym_0305fa
@anonym_9e03da

anonym_a7fed0
30. okt 2025

Moja kamoška bola tá, ktorej sa sťažovali rodičia, že jej syn bije deti. Napr v šatni poobede iné dievčatko ukázalo prstom na jej syna a povedalo: To je ten chlapec, čo ma bil! Ucitelka sa snazila dohovorit skor jej muzovi, ale teda bolo to uplne zbytocne. Oni sa tomu rodicovi ospravedlnili a cele im to bolo dost trapne, ale viac urobit nevedeli. Chlapec mal narusenu komunikacnu schopnost, do 3.5roka nerozpraval a komunikoval takto. Takisto ked ho nieco rozrusilo, tak sa dostal do amoku kludne aj 20minutoveho a nevedel sa nijak upokojit. Dokonca mi raz hovorila, ze pozerala dokument o detstve masovych vrahov a vela čŕt tam videla aj so svojim synom. Oni tiez nie su dokonali rodicia, i ked sa snazia. Aj oni ho sem tam capli alebo posadili pred TV, lebo uz nevladali. Ona aj plakala kvoli nemu. Ma aj o malo mladsiu sestricku ale ta je uplne ina. Uz ma skoro 6 rokov a vyrastol z toho, ale sem tam este staznost pride.

anonym_0305fa
30. okt 2025
@anonym_autor

On sa brani v zmysle ze sa zakryje/zavola ucitelku/odstrci chlapca od seba ale chlapec aj tak si neda pokoj 😅 ci myslite ze branit akoze oko za oko?
@anonym_0305fa
@anonym_9e03da

@anonym_autor neskryvat sa , to neni bránenie sa naopak.
Dietatu vysvetliť nech nezačína prvy ,ale nech sa bráni-presne -sotit naspat .stale a stale . Zažila som to u svojho dietata ,nepíšem hovadiny .

anonym_c83fe1
30. okt 2025

Riešila som, dlho. Nepomohla učiteľka,riaditeľka, zriaďovateľ,CPP. Tak som povedala ok,keď nebudete riešiť vy,idem na políciu a upsvar. Odvtedy je pokoj.
Išlo totiž o ,,celebritné,, dieťa a každý od toho ruky preč.
Posledný návrh z CPP bol,aby som synovi dala odklad do školy a nebudú spolu v triede.
Vyjadrenie učiteľky bolo,že každý deň ublíži trištvrte detí v triede

ejanjelik
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_5b036c

@anonym_autor nerozpravaj sa ani s učiteľkou ani riaditeľkou všetko rieš písomne!!! Ďalší je zriaďovateľ pravdepodobne obec. S rodičmi nerieš môže sa to obrátiť proti tebe.

hytal
30. okt 2025
@anonym_autor

@hytal popravde vobec som necakala ze budem musiet taketo veci uz v skolke riesit, ten chlapec moze mat 3 ~ 4 roky, a ja musim syna ucit sebaobranu aby mu nabuduce nevybil zuby alebo co 😅

@anonym_autor Je to hrozná situácia u takto malých detí. Určite učiť deti sebaobrane na škodu nebude. Príde mi to však hrozný svet, ak máme žiť len podľa hesla oko za oko, zub za zub. Podľa mňa ten chlapec bude mať možno dáku diagnózu, alebo to bude dieťa z "lepšej" rodiny a zatvárajú sa oči pred realitou. Tak ako bolo písané vyššie, skús napísať sťažnosť písomne a pošli doporučene, aby to nemohli zamiesť pod koberec.

anonym_3583ff
1. nov 2025

@anonym_autor a z akého mesta alebo okresu ste ?