Riaditeľka v škôlke - intrigánka

evulienkaevicka
29. jún 2022

Ahojte, budem vdacna za rady, chlapca mi prijali minuly rok do skolky o par mesiacov skor, za co som vdacna, cely rok bol uzasny, taky vztah s triednou aj druhou ucitelkou sme mali, ze sa mi ani nesnivalo o tolkom stasti, no triedna ma poprosila, ze riaditelka uz dlhsie rozbrojuje kolektiv, intriguje celkovo medzi nimi, no vyslovene nasu triednu nici...ci jej nepomozeme podporit mailami, aby mohla mat tuto triedu aj dalej, (ci nenapiseme riaditelke chvaly atd na triednu), fakt uzasna ucitelka, co ich vsetko naucila, autorita, laskava, no sen...A vcera mi volala triedna, ze jej zobrala buduci rok ta intriganka triedu, dala jej starsich a nasich vypiplanych prvacikov si berie ona, strasne som smutna, pytam sa, ci sa da aj nieco s tym urobit, podotykam riaditelka ako pedagog cele zle, ukricana, bez citu, pocut ju aj k nam domov ako krici na deti..Nasa triedna place, miluje svojich prvakov, my tiez...Nechat to tak? ci? asi dat maleho do inej skolke nie je velmi realne, kedze su plnky ....

pribinak
29. jún 2022

@evulienkaevicka nemôžem si pomôcť, ale pani ucitelka sa mi nezda až taka strašne super

ullala
29. jún 2022

No tazko poradit, neviem ci s tym dokazes nieco spravit, ked sa riaditelka rozhodla. Je zial bezne, ze v skolkach sa menia detom ucitelky 🙁

ckocka
29. jún 2022

Možno je láskavá k deťom ale sociálne správanie má nevhodné.

ddaassuullaa
29. jún 2022

Hm, toto od ucitelky, ktora tvrdi o riaditelke, ze je intriganka, nie je nic ine len trapna intriga. Bola by som rada, ze moje dieta nebude u takej ucitelky. Pre ucitelku ma byt riesenie internych personalnych vztahov absolutne tabu, este s cudzimi ludmi. Toto su take primitivne priehladne praktiky, fakt hnus

sissy27
29. jún 2022

@evulienkaevicka u nás to bolo vždy tak, že si učiteľky posúvali deti podľa ročníkov a raz za 2-3roky sa poprehadzovali úplne. Nie každému dieťaťu sadne rovnako učiteľka, takisto nie každej učiteľke rovnako sadnú deti, nemôže mať jedna stále len najmenších atď, takže tieto zmeny sú potrebné. Ešte som nepočula o tom, že by jednu triedu mala 4 roky tá istá učiteľka.
A nechcem byť zlá, ale ako intrigánka mi pripadá práve tebou ospevovaná učiteľka - to je čo, že dožadovať sa u rodičov, aby na ňu písali pochvaly a skúsili jej podržať miesto, vydierať plačom? Veď je to nefér voči inej kolegyni, ktorú by takýmto spôsobom odsunula.

ddaassuullaa
29. jún 2022

@sissy27 uprimne, pani uz riaditelku vopred odpisala na zaklade kecov od ucitelky. Zly zaciatok...este jej nedala sancu a uz je odpisana

anjelicek26
29. jún 2022

Pouprav tvoj pohlad na tuto ucitelku. Jej spravanie je vysoko neprofesionalne a to snad vo vsetkych ohladoch. Syna podpor, ze v novej triede medzi velkacmi bude spokojny a nova ucitelka bude fajn. Zmena skolky myslis nieco vyriesi? Tam tiez dostane inu ucitelku. Ze sa terajsej ucitelke nepaci sefka, nuz smola, ma ona zmenit miesto a nie hecovat rodicov na taketo zabomysie vojny. Ako keby clovek nemal normalnych starosti dost.

saraxyz
29. jún 2022

@evulienkaevicka a nie si Ty tá pani učiteľka?

lentak1223
29. jún 2022

@evulienkaevicka U nás je každý rok iné duo učiteliek. A pani učiteľky sa nestriedajú. Niektorým vyhovuje byť pri malkáčoch a iným pri väčších. A myslím, že to funguje dobre. A áno, riesiť nadriadeného pred rodičmi je vysoko neprofesionálne, tým by u mňa učiteľka skončila. Nech sa posťažuje doma pri pohári vína.

evulienkaevicka
autor
29. jún 2022

baby, ale fakt je super, kamaratska, nevidim nic zle na tom, ze nas poprosila poslat mailiky riaditelke, aby jej nechala deticky...len ako pisem, riaditelka je fakt psycho, rozostvava kolektiv, to viem aj od mamiciek z inych tried plus na deti vrieska atd...tak mam byt v klude? dakujem

evulienkaevicka
autor
29. jún 2022

@saraxyz nie, preco mate zeny hned tu paranojku?

evulienkaevicka
autor
29. jún 2022

@ddaassuullaa ako to myslis? akoze nasa triedna pani riaditelku?

prasiatko30
29. jún 2022

@evulienkaevicka ucitelka nema co riesit s rodicmi jej intrigy s riaditelkou. Riaditelka organizuje a maju si to vydiskutovat na ich stretnutiach, ucitelka je velmi malo profesionalna a povedala by som, ze inteiganka je ta ucitelka

sissy27
29. jún 2022

@evulienkaevicka ty nevidíš nič zlé na tom, že vás poprosila napísať mailíky?? fakt nie?? ja si neviem predstaviť, že by som zákazníkom alebo kolegom povedala "prosím vás, môžete na mňa nášmu riaditeľovi napísať pochvalný mailík, že svoju prácu robím dobre a nech ma nechá na tejto pozícii ešte aj ďalší rok ?". Asi som z inej planéty...
a akože prečo si dala svoje dieťa do škôlky, kde je riaditeľka psycho?? neviem ako teraz, ale za mojich čias bola riaditeľka prvá osoba s ktorou som prišla do kontaktu, ak by sa mi zdala psycho, tak tam svoje dieťa nedám.

evulienkaevicka
autor
29. jún 2022

@sissy27 a ty vies odhadnut psycho na prvom stretku? po druhe psycho su vacsinou usmievave zeny, nie? zase tak mudra, asi ako ty nie som, prepac..

lejusinka
29. jún 2022

@sissy27 ale inac toto je bezna prax hlavne v zahranicnych firmach. Bezne zakaznici volali/pisali mojmu managerovi ze su spokojni.

Kazdopadne ak je riaditelka taka ako opisujes dala by som dieta do inej skolky 🤷🏻‍♀️

sissy27
29. jún 2022

@evulienkaevicka a teda si pevne rozhodnutá nechať svoje dieťa v škôlke, ktorej šéfuje podľa teba psycho riaditeľka? 😀
@lejusinka ja nehovorím o tom, že pochváliť niekoho je zlé. Robí sa to aj u nás, alebo si riaditeľ sám vyžiada feedback na zamestnancov. Ja hovorím o tom, že doslova si žiadať, aby na mňa druhí písali pochvalné ódy, navyše v sektore, kde to absolútne nie je o hodnoteniach od zákazníkov, je úplne mimo.

evulienkaevicka
autor
29. jún 2022

@lejusinka konecne normalna odpoved-k veci, dakujem.

evulienkaevicka
autor
29. jún 2022

@sissy27 nebolo to doslova ziadanie...zase. a ucitelka len chcela svoju triedu.

anjelicek26
29. jún 2022

Nuz namotala ta riadne, ovplyvnuje ta riadne, skus sa na to pozriet trosku s odstupom a nepustaj si ju tak blizko k telu, ona nie je tvoja kamaratka, je to vychovavatel/ kvazi pedagog, ktory ma byt profesionalny a vediet riesit kriticke situacie v kolektive malych deti a tych kritickych situacii je tam denno-denne dost. To neni o tutuli-mutuli, ale o vychove, uceni pravidlam a tato zena evidentne nie je v cistom ani sama zo sebou, ked sa sprava ako zdute male dieta, ze "vzali mi moju triedu"...len tak pre info - jej triedu ju budu brat kazdych par rokov, lebo tie deti pojdu do skoly...

sissy27
29. jún 2022

@evulienkaevicka a čo iné to bolo? Ešte raz - učiteľka sa nemá čo dožadovať toho, aby rodičia jej žiakov vypisovali riaditeľke akí sú spokojnučkí a aby im detičky nechala. Hlavne ak ako tvrdíš, je riaditeľka psycho, tak hádam ste ani jedna nečakali, že by toto malo roztopiť jej kamenné srdce a urobí podľa vás.
Že sa učiteľky striedajú je bežná prax a má svoje opodstatnenie a učiteľka ako zamestnanec to má rešpektovať. Môže svoju nadriadenú požiadať o výnimku a ústretovosť, ale nemá čo do toho zaťahovať rodičov.

maminkasisa
29. jún 2022

@lentak1223 v našej škôlke idu učitelky od najmenších po najväčších, celé 4 roky, len niektoré deti odídu, zase nové deti prídu. Ja som bola s týmto systémom spokojná.

evulienkaevicka
autor
29. jún 2022

@sissy27 no asi to bola chyba, jej pisat, kedze urobila presne tak, ako chcela, to uz vieme. ako pedagog je nasa triedna uzasna, maly je miluje, vela ich naucila, je prisna a respektuju ju. teraz doniesol plnu skatulu vytvorov, ako je kreativna,.

evulienkaevicka
autor
29. jún 2022

@anjelicek26 ano, namotala ma, mas pravdu..

sissy27
29. jún 2022

@evulienkaevicka prosím ťa, zlez z toho obláčiku. Škatuľu výtvorov donesie každý škôlkár každý rok a nie preto, že by učiteľka bola nadmieru kreatívna ale preto, lebo majú osnovy, ktorých sa musia držať a toto by robili aj s každou inou.
Súhlasím s názorom vyššie, že si si učiteľku príliš pustila k telu. Takže späť nohami na zem - keby bola taká úžasná, tak to riaditeľka vidí aj sama a nemusí žiadať rodičov o pochvalné mailíky...

evulienkaevicka
autor
29. jún 2022

@sissy27 mozes to aj krajsie napisat, ludskejsie...ale suhlasim s tebou.

sissy27
29. jún 2022

@evulienkaevicka prosím ťa, čo neľudské a nepekné som napísala?

anjelicek26
29. jún 2022

Ono to, ze deti miluje, je skvele. Ale to ostatne spravanie (voci nadriadenym, rodicom, kolektivu v "praci") je proste velmi nezrele. Nechaj tak, ries to az keby bol maly v skolke s novou ucitelkou nespokojny, mozno budes pozitivne prekvapena, ze sa mu bude pacit aj tato.

nominativ
29. jún 2022

Tak, v prvom rade, novú škôlku vybaviť ku septembru asi nebude len tak, jedine, že žiješ niekde, kde sú voľné miesta.

V druhom rade, toto je bežná prax, že sa učiteľky deťom menia. Mne sa to tiež všeobecne nepáči, ale môže to byť aj naopak - ak jedna učiteľka úplne nesadne, môže sadnúť ďalšia v ďalšom roku.

Tretia vec. Som učiteľka MŠ, za nejaké pozitívne spätné väzby som vďačná, ale teda nikdy v živote by mi nenapadlo žiadať rodičov o niečo takéto. Neviem, pripadá mi to ako taká hra na city. V rámci profesionality by som nezhadzovala koelgynu alebo nadriadenu, pretože NAOZAJ nevieš, ako ju bude vnímať tvoje dieťa alebo deti všeobecne a vytvárať takýto negatívny postoj v rodičoch je na hlavu.

To, čo ty, ako precitliveny element vidíš a počuješ nemusí byť úplná realita. Mám deti každej vekovej kategórie a tiež zakričím, keď nereagujú na normálne slová a výzvy a milujú ma (nás). To ťa nechcem uraziť, ja mám tiež osobný problém s učiteľkou mojej dcéry, ale veľakrát som si uvedomila, že je to najmä pre to, že je to MOJE dieťa a keby ju mám u seba v triede, tak neviem neviem... 😄 A dcéra ju má vlastne rada, ja z nej mám husiu kožu.

Za mňa si trochu zmanipulovaná. Držím palce.

dominika7990
29. jún 2022

@evulienkaevicka u nás klasicky každý rok si posúvajú učiteľky deti. Momentálne má v 2. Ročníku riaditeľku ako tá vaša. Beriem to ako výhodu, lebo od každej sa naučia niečo iné, nové. S obľúbenou triednou sa aj tak budú stretávať vonku na ihrisku.