Ako riešiť natieranie opaľovacieho krému u škôlkarov?
Ahojte, otazka na leto, ale uz aj teraz ked zacina slnko byt silnejsie, tie co mate skolkarov. Natierate ich rano pred skolkou ? Vydrzi natreta vrstva doobedie ked su vonku? Poobede natieraju ucitelky? Vopred dakujem.
Nas chodi do sukromnej skolky a kazde leto nam kazu priniest mu opalovaci krem, z toho sa domnievam, ze natieraju ale ci 🙂 spaleny nikdy neprisiel, doma nenatierame pred skolkou
A deti bývajú na dvore, väčšinou nie sú na slnku, ale v chládku alebo sa hrajú v altánku.....ale je to rôzne...u nás deti do obeda sa nespália to sú max. do 11:15 vonku a poobede až po vyspatí teda cca okolo 15hodiny.....a to už pre ne chodia rodičia či príbuzní....
Rano som natrela ja, poobede nechodil, ale co sa pamatam, mali krem v skrinke (nie vsetci) a ucitelky po dohode v pripade potreby pomohli
Rano som natrela ja este kym bola malicka.. posledny rok som kupila roll on gulickovy nivea alebo DM robia mala ho v skrinke a natrela sa sama..
Rano pred, tak vyzaduju
Rano pred skolkou som zvykla natriet (ak som nezabudla) a dcera mala krem aj v skrinke a natierali aj v skolke.
Zase sa z toho natierania netreba zblázniť, veď idú von iba tak na hodinku. Vy sa mažete pred každým vykročením u domu?
@belllinka robim z domu, ale ano, ked idem rano so synom do skoly, tak sa natriem, pripadne ak ide rano muz a ja idem neskor napr do obchodu alebo cvicit, tak sa natriem. pouzivam krem so spf namiesto ranneho kremovania. ak idem poobede von so synom, tak sa tiez zvyknem natriet (ak nezabudnem). inu kozmetiku takmer nepouzivam, ale toto ano.
taka blba otazka, ten faktor na opalovacom kreme neznamena, kolko minut mas byt na slnku? to znamena, ze ked na faktor 30, tak mas byt po natreti na slnu 30 minut a pocas toho ta chrani pred slnkom?takze ked dieta rano natries, tak kym pojdu von uz ta ochrana nebude "fungovat". len sa pytam ci to dobre chapem.
a asi zavisi od pokozky dietata, jedno dieta mam blede, nie je ani v lete opalene a druhe ma po pobyte na slnku krasny kapucinovy nadych, a nikdy doteraz neboli spalene.
@heln Na nete je toto: "Ak si zvolíme napríklad SPF 10, môžeme ostať na slnku 10x dlhšie. Príklad: pokiaľ za normálnych okolností začne naša pokožka červenieť po 20 minútach strávených na slnku (u každého je táto doba iná), bezpečný čas strávený na slnku si vypočítame: Faktor 10 x 20 minút = 200 minút. Faktor 10 nás v takomto prípade bude chrániť 200 minút. Účinnosť krému ovplyvňuje množstvo naneseného prípravku, potenie, kúpanie a podobne."
@heln SPF50 should protect you 50 times as long as your skin would be able to naturally protect itself. However, remember that the lower the SPF and longer the length of time since application, the less UVB rays will be filtered, so a reapplication every two hours is highly recommended.
cize tie 4h by mal byt ok, mozno aj viac.
U nas mali ucitelky krem v triede a natierali deti, ked isli von.
Preco sa neopytas v skolke ci natieraju?
Ja natieram rano a poobede natieraju ucitelky vsetky deti. Ak by som rano nenatrela, rano ju v skolke nenatru.
Krem kazdy doniesol vlastny (kazdy ma ine preferencie) a je aj na zozname veci co ma rodic priniest pre dieta.
Natierali sme rano doma, nikdy sa nespalil davala som 50tku
Dávam do škôlky synovi krém z dmky s rollerom, takže na seba nenakydá príliš veľa krému. Osvedčilo sa mi to pri oboch deťoch, lebo sa zvládli natrieť aj sami 🙂
Jeminku, nikdy som do škôlky nenatrela a nikdy nedošli spalene

Nikdy som nenatierala do skolky a nikde neprisli spalene. Inac sa treba zamysliet ci nahodou kazdodenne natieranie nesposobi do buducna este vacsi problem s pokozkou