Ako riešiť problém s dieťaťom, ktoré nechce jesť v škôlke?
Dobrý večer. Stretol sa niekto s tým, alebo vie mi niekto poradiť čo robiť? Dcérka (3 roky, 11m) nechce jest vôbec v škôlke. Skúšali sme už všeličo, aj učiteľky. Aby len ochutnala alebo len kúsok spapala..ale ona sa zatne a vôbec nechce jest. Ani desiatu a ani obed. Doma je všetko zaradom, nevyberá. Pýtali sme sa, ci sa nedá dat ten obed do obedara, že keď ho nechce zjesť tam tak ho zje doma. Ale povedali ze to je nehygienicke. Tak zbytočne budeme platiť za stravu, keď tam nechce jest. Ďakujem za rady.
Dieťa, ktoré nezje vôbec nič by nemalo byť v škôlke na celodenný pobyt, mali by mu ho skrátiť len na pol dňa. Mne aj ako matke, aj ako učiteľke by vadilo, keby tam mám takto vyhladované dieťa, veď je to pre jeho zdravie neprípustné. Iné ak zje aspoň ten suchý chlebík, pokiaľ to v škôlke umožňujú, alebo vypije mliečko, ale pokiaľ neprijíma vôbec žiadnu potravu ma byt prijaty max, na pol dňa. Ak je v škôlke prvý rok, tak ešte stále prebieha adaptačný pobyt, takže učiteľky to začnú riešiť až po jeho skončení. Aspoň by to tak malo byť. Verím, že sa krátkej dobe tvoje dieťatko zadaptuje a začne papať. Držím palce
@danielina30 my sme ju dali len na pol dňa už od začiatku. Všetko je v poriadku, zapája sa k deťom keď idú cvičiť, kresliť a pod. Ale keď ma ísť jest, tak učiteľka ju ani nespoznáva. Vypije stále len čajík, či na desiatu alebo na obed. A vraj sa nedá urobiť tak, aby mala na desiatu len čisté pečivo, bez nátierky.
To je škoda, že nedávajú čisté. Ja mám s pani kuchárkami dohodu, že vždy mám v kuchynke aspoň 4 krajce čistého chlebíka a ak ich už naozaj neukecám, tak až potom ich vytiahnem, ale najskôr im vždy skúsim zoškrabkať priborovym nožíkom tú nátierku a vtedy ho väčšina deti zje a postupne odbúravam aj to. Väčšinou už tak v decembri papajú nátierkové chlebíky všetci
@danielina30 tak ja len dúfam, že naša si nejak zvykne na tu stravu a bude papať. Lebo človek potom len akokeby vyhadzoval peniaze do vzduchu.
Ale nechápem, ze doma spapa všetko čo sa jej dá, ale v škôlke to do nej nedostanú. Už sme skúšali doniesť aj z domu obed, ale ani ten tam nechcela. Tak ja už naozaj neviem co robiť.
Prosím Vás, je to aj niekde v zákone že dieťa ktoré neje nemôže mať v MS celodenný pobyt?? Hľadala som to ale nič také som nenašla. Alebo že koľko je limit čo musí zjesť aby mohol ostať celý deň? Môjho syna chcú tiež vylúčiť lebo vraj nič nezje, začali mu učiteľky počítať lyžičky- 12 lyžíc polievky, vraj nestačí, zapisovať denníček …. A ak sa to do 2 týždňov nezlepší tak ho vylúčia z celodennej len teda fakt nikde neviem nájsť na základe čoho majú na to pravo? Maly doma papa, nevravim že všetko ale je. Oni sa pri ňom v škôlke neviem koľké vystriedajú a každá ho ,,motivuje,, aby jedol, chudák maly je už podľa mňa z toho na nervy, samé tam v denníku píšu že ma agresívne reakcie a že sa jeho správanie zhoršilo, podľa mňa čistý teror. Už som z toho zúfalá. Maly je o hlavu vyšší od ostatných deti, nieje podvýživeny, nieje malátny a unavený, ma energie aj za dvoch. Vie mi niekto prosím poradiť na koho sa viem vôbec obrátiť ?
@lucia241115 moja mala tam nezje nic a preto tam moze byt max. 1/2dna, ani jednu lyzicku nic
@lucia241115 mozme si popisat viac o tomto v ss, 🙋🏻♀️
@anjelicek26 po akom case sa rozjedol? 🤔
@bosorkabb vcera som mala rozhovor s pani riaditelkou, no a dohodli sme sa tak ze dcerku skusime nechat do 14,15hod s tym ze musi pit aspon dostatok vody,bude to tvrda skuska aj premna,no ked neskusime nevieme ako mozme malej pomoct aj mna trosku odbremenit,kedze som stale bez prace...

@fantaghiro21 Statna