Ako riešiť situáciu v škôlke so zahodeným koláčikom?
Ahojte dnes mi dcérka 3 ročná povedala ze keď dojedali obed koláčik išli smerom umyt si ruky ze jej učiteľka zahodili z ruky koláčik a ze sa veľmi rozplakala ze ho chcela jest ešte a ze plakala kým nezaspala a ze ju ani neukludnili nepohladkali...sama sa mi rozplakala teraz večer...so. nasrala a smutná ráno ti nemôžem riešiť robím skoro ide muž sa slušne opýtať lebo pravdaže aby si na ňu nezasadli..ale keď nestíha dojest stačí povedať ze pod odložíme to dojes neskôr kue zobrať z ruky a zahodiť a nechať plakať...ja som hotová neviem ako mam reagovať nemôžem tam ísť a poobede tam yz bude druha učiteľka..
@elviku11 Ten jogurt bol pravdepodobne mysleny neotvoreny. Dnesne jogurty maju tolko konzervacnych latok ze vydrzi par hodin v skrinke. A aj keby nie, rodic by si mal rozhodnut co vyhodi a co si necha.
áno myslela som neotvorený alebo sú rôzne mliečne snacky ktoré vydržia aj pri izbovej teplote. Ale jogurt bol len príklad, stále sú tam tie spomínané múčniky, ovocie a rôzne iné snacky, ktoré by v pohode vydržali aj v skrinke a doma by to deti mohli dojesť.
@lenka_da tlieskam za takúto odpoved🤝
@lukbe mám pocit že autorku nezaujíma množstvo názorov, čo jej tu mamičky napísali na 3 stránky. Prišla sa len posťažovať na učiteľku a okrem toho už len striehne či niekto nenapíše niečo negatívne na jej dieťa, vtedy pohotovo reaguje. Predpokladám že v škôlke to bolo tak ako popisuje väčšina, keďže nepíše autorka žiadne pokračovanie.
@andreatytler "Dnesne jogurty maju tolko konzervacnych latok ze vydrzi par hodin v skrinke." Vážne, môžeš mi napísať aké konzervačné látky sa do jogurtov pridávajú? Väčší blud som už dávno nečítala. Minimálne na SK a CZ sa do jogurtov nepridávajú žiadne konzervačné látky a nie, nevydržia pár hodín mimo chladničky. Ak by učiteľky odložili do skrinky jedlo, porušili by legislatívu, ktorá je zavedená za účelom predchádzať otravám a chorobám z jedla.
@zuzanaam Tak sa ospravedlnujem, Nevedela som ze na SK su vsetky jogurty bez konzervacnych latok. To vam zavidim.
@andreatytler no len ja nevidím dôvod, aby sa konzervačné látky dávali do jogurtu kdekoľvek na svete. Je to živá potravina. V Kanade sú v jogurte konzervačné látky? Aj tu sa dajú nájsť výrobky napr. s arómami, modifikovaným škrobom, umelými sladidlami a podobnými "chuťovkami", ale nie je ťažké nájsť jogurt s úplne prirodzeným zložením.
@zuzanaam Urcite je tu vela s konzervacnymi latkami. Po otvoreni vydrzia aj 3 dni v chladnicke a dovod je uplne jednoduchy ze vyrobcovia aj predajcovia potrebuju aby vydrzali prepravu a potom co najdlhsie v obchode aby mali co najmenej odpadu. Myslela som ze podobny system uz je aj na Slovensku hlavne v tych supermarketoch. A tiez mam taku predstavu ze ak skola/skolka bude ponukat jogurt, tak praveze vyberie taky ktory vydrzi dlho aby neriskovali ze budu mat deti problemy z pokazeneho jogurtu. Lebo aj do tej skolky sa musi dopravit a to neviem ci vsade pouzivaju chladiarenske auto a potom niekde bude stat kym sa dostane k dietatu. Neviem ci maju skolky chladnicku kde by uskladnili vsetky jogurty. Aspon take je myslenie tu ze radsej konzervacne latky ale mat istotu ze sa to nepokazi.
@andreatytler tak dnešné jogurty vydržia dlho, ale to je najmä kvôli vysokým štandardom hygieny pri plnení, čiže tie jogurty sú čo sa týka nežiadúcich mikroorganizmov prakticky sterilné a ešte je tam naočkovaná jogurtová kultúra, ktorá ich tiež potláča. Čiže sa nepokazia veľmi dlho. A musia sa prepravovať v chladiarenskych autách, ako aj škola musí mať na ne chladničku. Sú to požiadavky zo zákona. Preto nie je nejaký logický dôvod, aby tam boli nejaké konzervanty, ešte možno v tej ovocnej ochucujúcej zložke, ale tá sa tiež tepelne spracúva, čiže môže byť sterilná a nepokazí sa tiež.

@evka52 Tiez mi pride nespravne to jedlo vyhadzovat. Tu kde zijem si nosia deti z domu jedlo ak nechcu jedlo co dava skolka na obed, ale dostavaju zo skoly desiaty a rozne snacky a vsetko co nedoje, donesie domov.