Ako riešiť zápis dieťaťa do škôlky pri sťahovaní?
Ahojte, do par tyzdnov sa budeme stahovat a 4 rocne dieta by som uz rada prihlasila do skolky tam, kde budeme byvat ale adresu, teda sucasny trvaly pobyt nestiham zmenit. Nevezmu mi ho teda do skolky, kedze tam podla adresy nepatrime? Riesil to niekto? Ďakujem
Zalezi od skolky, riaditelky, podmienok pre prijatie ... najlepsie sa opytat. Viem o pripadoch, ked dieta malo nahlaseny trvaly pobyt u znamych, aj ked byvali inde. Ale teda za to dieta tam platili vsetky dane - co aj byva dovod pre prednostne prijatie, ak je velky zaujem.
Vezmú, ak je voľné miesto. Rieš to teraz telefonicky, zistíš situáciu u vás. Ja som vysvetlila situáciu, dala som im adresu, kde budeme mať TP (čo som menila nakoniec až po 2 mesiacoch od sťahovania), nebol s tým problém. Ešte doplním rozhodne spomeň, že má 4 roky.
My sme sa tak sťahovali - v čase zápisu sme mali adresu v ZA a sťahovali sme sa do BA (v čase nástupu už sme mali zmenený TP). Obvolala som si to so škôlkou, vysvetlila im situáciu, že ešte adresa nie je zmenená, ale bývať budeme tam a tam. Do prihlášky som dala oficiálne platnú adresu, do poznámky som uviedla, že v čase nástupu bude platiť nová adresa. Aspoň v našom prípade nebol problém.
informuj sa u riaditelky popr. prines doklad ze tam mate kúpený dom/byt
Tak takto koncom skolskeho roka asi tazko budu mat volne miesto, ale to my mozeme len hadat, ved tam zavolaj.
@belllinka nie, nie. Zle si to pochopila. Ja chcem v maji odoslat prihlasku, aby od septembra mohol nastupit.

Zavolaj riaditeľke a budeš mat info hned. Zbytočne ti tu bude niekto pisat, všade to majú inak