Ako sa dá zabezpečiť miesto v štátnej škôlke v Trenčíne?

erienka
9. júl 2014

Ahojte. Sice ma moja dcerka len 13 mesiacov, aj tak ma zo zvedavosti už teraz zaujima, ako je to s umiestnenim 3 rocneho dietata do statnej skolky v Trencine. Je to naozaj takmer nemozne, ako sa hovori? Ktore deti uprednostunuju pri prijati? Kedy treba podat prihlasku? Ak mate akekolkvek informacie o tomto, budem vdacna🙂 Dakujem

ttctwins
9. júl 2014

@erienka - no postup bude klasicky...

1. dieta rodica, ktory dal uplatok
2. 5 rocne dieta spadajuce do obvodu (predskolak)
3. dieta, ktore ma uz surodenca v skolke
4. dieta matky, ktora dieta vychovava sama a pracuje
5. dieta dvoch pracujucich rodicov
6. dieta mamicky na materskej

denisafono
9. júl 2014

@erienka tak u nas cerstva tema, moja ma sice 2roky, od septembra ide do sukromnych jasiel a ja idem pracovat. Ale, v marci som sa bola opytat tu u nas v skolke ze ju idem dat zapisat od septembra 2015 pretoze mamicky v okoli mi hovorili nech tam idem cim skor ze to bude lepsie pre mna. Ale! Riaditelka mi povedala ze prave pre to ze rodicia davali zapisovat deti cim skor a potom tie co mali narok v ten rok- jednoducho sa im miesto neuslo lebo poprijimali vela dopredu, tak sa skolstvo rozhodlo ze aj do MS sa bude robit zapis v ten kalendarny rok kedy dieta ma ist do MS tak isto ako do skoly. A ze to skolska rada odsuhlasila pre vsetky MS. Zapis bude od 1.2 - 15.3 v roku. Poda sa prihlaska a zapise sa do MS. Potom nasledne rada posiela rozhodnutie. Mne bolo povedane ze: 1. trvale bydlisko, 2: predskolsky vek-cize ten posledny rok pred nastupom do skoly, 3. rodicia pracuju... Ak je matka s mladsim dietatom doma na MD alebo RD a dieta ma napr 3-4roky tak uprednostnia tych co som spominala v prvych bodoch. Tot moja skusenost.

denisafono
9. júl 2014

no samozrejme to co som napisala nemusi fungovat vsade v praxi, ako urcite na vela uradoch na nasom milovanom SVK. 😒

eeffka
9. júl 2014

@erienka ako trefne spisala @ttctwins tak to je, len si dovolim malu upravu
1. dieta rodica, ktory dal "sponzorsky príspevok" 😀 😎

erienka
autor
9. júl 2014

@denisafono dakujem za odpoved

erienka
autor
10. júl 2014

@denisafono ak sa este mozem spytat- ja mozem podat prihlasku asi len do jednej skolky v meste, vsak? A to do skolky podla miesta trvaleho bydliska?

eeffka
10. júl 2014

@erienka prihlasok mozes podat kolko chces... mam susedu riaditelku na nasom sidlisku v skolke. Je tu skolok 5, oni maju sukromnu dohodu ( riaditelky) ze sa v lete stretnu, kazda so svojim zoznamom a porovnavaju si ci nemaju z 200 prihlasenych deti, realne len 40 napr. ale to je ich aktivita.Oficialne to nezistia, pokial by nastala hypoteticka situacia ze mate vela skolok a malo deti moze sa ti stat ze ti dieta prijmu aj do 2-3...

ani3012
10. júl 2014

V Malackách sa tento rok prijímajú deti podľa dátumu narodenia a aj tak nie sú maminky spokojné, lebo ich novembrové a decembrové deti sú vraj "diskriminované".
Riaditeľka dovtedy pozerala na to, aby maminka, ktorej to súri (nastupuje do práce) mohla si umiestniť dieťa v škôlke aj keď susedin syn bol o dva mesiace starší no bola na materskej s mladším. Tento rok je to jedno, prijímajú sa všetky deti a tie pod čiaru majú smolu.
p.s. v Malackách práve k septembru otvoria dve triedy elokovanej triedy MŠ, takže aj tie deti, ktoré sú narodené 11-12 mesiac, budú do škôlky prijaté

horana
10. júl 2014

@erienka Ked nemas preferecnie na inu skolku nez podla bydliska, resp. chces tam dat prednostne, ono je to povedzme si rovno aj najvyhodnejsie netrepat dieta mimo a najde si kamosov prirodzene z okolia a potom s nimi s najvacs. pravdepodobnostou pojde aj do skoly, a je tam aj najvacsia sanca ze zoberu. U nas napr. beru len do spadovych, pri zapise sa pytaju na trvale bydlisko, ci tam dieta "patri", ked nie, nema moc sanci. Ked ano, je naopak skoro istota ze bude moct aj 3 rocne nastupit, je tam ista tolerancia ako hybat s poctami deti.
Normalne by som do tej skolky zasla a spytala sa na sance a podla toho sa zariadila. Vsade je to inak, mozno sa stresujes uplne zbytocne.

Prihlasok mozes dat viac ale to ze sa stretnu riaditelky a poreberu zoznamy v okoli je bezna prax, cize najvacsie sance mas bud v spadovej alebo nespadovej takej co nema dobru povest, preto maju volne.

denisafono
10. júl 2014

@erienka no to neviem ci iba jednu, my byvame na dedine kde je len jedna, takze ja si nemozem vybrat.