Ako sa vyrovnať s predškolákovými problémami pri zápise?
Ahojte, idem dat prihlášku synovi do škôlky ale veľmi pochybujem či mi ho zoberú. Nevie sa sám obliekať a kaká len do plienky, je predčasné narodený a v tomto ,,spomalený,, chcem ísť do roboty ale v našom meste nie sú jasle a cestovať 20km kvôli jasliam je hlúposť. Keď si podám žiadosť a odmietnú ju, čítala som, že je možnosť pokračovať od začiatku šk. roka v rodičovskom je to pravda?
Do septembra je ďaleko, má čas sa naučiť kakat do no nika a ako píše komentár vysie, aj môj malý si to nosí domov. Ak sa občas pokaka pocika, nikto z toho vedu robiť nebude. A obliekať sa väčšina detí v škôlke len učiť začínajú. Teda môj nastupoval do skolky 2 mesiace pred 3 narodenimami a nevedel si vyzliecť ešte ani nohavice.
Moj je na tom rovnako, a preto som riesili jasle, ale nakoniec sme ho tam nedali, lebo lekarka vravela, ze jemu vobec neprospeje byt v kolektive mensich deti, ktore nosia plienky, maju cumlik, ziadne nerozpravalo. Ze skor by sa on im prisposobil. Takze sme to nakoniec nechali tak a teraz normalne podame prihlasku do skolky a dovtedy verim, ze bude kakat do wc.
Mala som podobnú situaciu, tiež je predčasne. Syn sa naučil kakať až v januári. Vo februári mal 4 roky. Do teraz sa nevie sám obliecť iba s pomocou. Však vo skolke im pomáhajú
Moja mala v septembri 3,obliekat sama sa stale len uci-pomahaju im,kakala do plienky doteraz..ale vzdy len doma,ani starsia nikdy v skolke nekakala..kludne si daj prihlasku 😊
Mamicky, a to vam nevadi, ze vase deti cely den drzia v sebe, aby sa neprezradili a kakaju az doma? Moja kamoska, ktora robi v skolke toto zazila a strasne nadavala, ze toto rodicia robia, nepriznaju sa, ze deti kakaju do plienky a potom sa tam oni trapia cele dni, ze deti boli brusko. A hovoria to tym rodicom, ze dieta sa kazdy den stazuje, ze ho boli brusko a oni nic...a potom im pridu na to, ze dieta ma "zakazane" sa priznat.
@surama veru presne tuto situáciu nechcem zažiť, ako dieťa som to videla pri súrodencoch a katastrofa😕
@surama nemusi to byt o tom, ze ma dieta "zakazane" hovorit o tom, ze doma kadi do plienky.. moja sla do skolky plne odplienkovana, je prvacka a v skolke nekakala ani raz.. asi na to proste potrebuje "svoj domaci klud".. napr. na dovolenke tiez ide kadit tak na 4-5 den od prichodu.. mne sa tiez najlepsie kadi doma 😁
prihlasku daj, do sept.casu dost. Obliekat pri 3r pomahaju, u nas v malom meste dali aj plienku na spanok ked bolo treba. Zavisi od skolky. Ale je len april, v lete to mozno zvladne...ale to hlavne nesil...radsej nech kaka do plieny akoby mal mat blok z toho ze musi do nocnika...neterka mala taky blok a ziadna sranda.
@euka210 Jasne, to chapem, to je uplne ina situacia 🙂 Kamoska vravela, ze tie deti kakali len do plienky a tym, ze mali zakazane sa prezradit v skolke (inak by ich neprijali), tak tie deticky to v sebe drzali a bolelo ich brusko kazdy den a ona to tym rodicom hovorila a oni sa tvarili, ze nic, az kym sa jeden clen rodiny nepreriekol. Potom im aj riaditelka dala ultimatum.
Autorka, určite dovtedy odplienkuješ.Aj sa zameraj na to,aby sa aspoň niečo naučil obliecť .
Ja nie som zástanca názoru, že dieťa sa samo odplienkuje.Skús mu už plienku zobrať. A radšej prezliekaj aj 10x denne. Keď sa za týždeň neodplienkuje,tak to skús o mesiac.
Ja si myslim ze ide leto a este je velka sanca ze sa to nauci. obliekat nemusi vediet uplne vsetko, hlavne dole a hore nohavice a slipy pri cikani, a tricko aspon trosku, ale urcite im pomozu nazaciatku.
Inak neviem v akom mesiaci ma syn 3 roky ale maloktore dieta je uplne ze super v obliekani, mavaju obcas aj nehodu,nepride mi nijako spomaleny
@surama moja dcera kaka vseobecne od malicka vzdy len vecer.. ja praveze cakam, kedy sa jej konecne bude chciet v skolke kakat, aby sme sa konecne zbavili tej plienky.. takze v nasom pripade nie su ziadne zakazy ani prikazy.. a popravde ani nepoznam nikoho, kto by detom zakazoval sa prezradit ci nosi plienku alebo nie. Dokonca u nas v skolke viem ze nejaka mamicka priznala, ze dieta nosi na spanok plienky a ucitelka ju este utesila, ze sa toho spolu zbavia. Opakujem, statna skolka v Ba. Takze vela zalezi aj od konkretnych uciteliek zrejme.
Neboj sa. Takým maličkým deťom učiteľky ešte pomáhajú a uvidí aj iné deti a bude motivovanejsi to robiť sám. Pokial nenosí plienky na celý deň tak ani s kakanim nevidím problém.
treba zacat trenovat, a nauci sa, aspon zaklady a snahu, uz doobliekat pomozu.
Do septembra ďaleko, má čas sa to naučiť. Predĺžený rodičovský je nárok iba ak ho nevezmu z kapacitných dôvodov alebo ťažkých zdravotných. Snaž sa ho naučiť co treba. Lebo s plienkami ti ho v septembri otočia domov.

Obliekat pomahaju, takmer ziadne dieta sa nevedelo obliect.. a nasa kaka doteraz do plienky, ale vzdy si “to” nosi az domov. Takze v skolke ani netusia. A stale su tam deti, co sa aj obcas do nohavic pokakaju.. a nevylucili ich.. statna skolka v Ba.