Zápis do škôlky

nenaaaaa
19. apr 2022

Zdravim, tie čo ste už v tom zbehle budem rada, ak mi poradíte. Dcéra bude mať budúci rok v máji 3 roky čiže by som chcela, aby nastúpila vtedy do škôlky. Chcem sa spýtať, mám podať prihlášku už tento rok čo bude zápis v máji aby ju aspoň mali v databáze ? Viem, viem že s miestami v škôlkach je veľký problém preto to chcem začať riešiť čím skôr. Budem rada, ak mi poradíte. Pekný deň

lienka.7
19. apr 2022

@nenaaaaa škôlku riešiš az budúci rok, lebo 3 roky musi mat k septembru teraz, aby ti ju vzali. Co samozrejme mat nebude. Cize prihlášku podávať budúci rok v máji a ak sa podarí, od septembra ti ju vezmú do skolky. Co budeš robiť od mája do septembra budúci rok nikoho nezaujíma. Takže mysli uz teraz na to.

ailiba
19. apr 2022

@nenaaaaa z mojej skusenosti je to zbytocne. Urcite ju nevezmu od maja... A to, ci bola podana prihlaska pred rokom u takeho maleho dietatka nerozhoduje.

pukanec123
19. apr 2022

@nenaaaaa nie, ak má 3 roky až budúci rok v maji, to znamená že ju vezmú až budúci rok v septembri. Takze až budúci rok posielať prihlášku, aby v septembri mohla nastúpiť. Zbytočne to budeš riešiť o rok skôr, to s tým nič nemá, a zbytočne sa to ešte niekde za ten rok zapstrosi.

zuzubb007
19. apr 2022

zbytočne žiadny význam to nemá tento rok dávať, riaditeľka bude na teba kukať ako puk, až na ďalší rok môžeš podať prihlasku

kate_cs
19. apr 2022

@nenaaaaa to čo ti tu píšu baby nie je pravda. Nie všade. Niektoré škôlky berú aj mladšie ako 3 ročne deti. Záleží od ich kapacity a možností. Preto sa chod v čase zápisu popýtať do konkretnej škôlky, budeš mať zaručene info.

asfodelka
19. apr 2022

@nenaaaaa odporucam zistit v konkretnej skolke. Moj prvy syn chodil do obycajnej statnej skolky od septembra, kedy mal 2,5 roka, akurat ze sme mesacne platili poplatok, kym nedovrsil 3roky. Prave vtedy bolo v triede viac deti pod 3roky. Teraz 2. syn je oktobrovy a prihlasku davam teraz. Zial sme sa prestahovali a tunajsia skolka ma obmedzenu kapacitu tak som sama zvedava co z toho bude.

andreakotesova
19. apr 2022

Dala by dom prihlášku aj tento rok a aj budúci. Niekde je to tak, keď ti dieta v jeden rok neprijmu, tak ďalší rok už áno. Naše obe deti ešte nemali 3 roky a vzali ich do skolky.

joesvk
19. apr 2022

Teraz v máji pôjdeš na zápis. Škôlky musia mať nahlásené deti do 15.septembra ,inak na nich nedostanú od štátu peniaze. Hoci chceš dať dieťa až v máji, oni budú mať dieťa v stave a nebude potom v máji problém ju dať do škôlky. A možno sa rozhodneš aj občas pred májom ju dať, nech si zvyká... Určite choď na zápis, potom v septembri to môžeš zrušiť, keď budeš chcieť.

fantinka
19. apr 2022

Zalezi od mesta, v Ba to je zbytocne, plnka neskutocna. Napr. v nasej skolke je bodovy system a za splnenie kriterii su body - pre deti, ktore nesplnaju napr. vek ci pesiu dostupnost skolky.

bavlnka92
19. apr 2022

my sme ledva 4ročného dostali do škôlky, dovtedy bol od 3 rokov v súkromnej 🤐

saxana000
19. apr 2022

Ak ste na dedine kludne ju zapis uz teraz.ak v skolke bude miesto mala bude odplienkovana a samostatna moze nastupit kludne aj od polroka po vianocnych prazdninach ak ste v krajskom meste ani neskusaj budes radamkednju vezmu 4 rocnu

loginexistuje
19. apr 2022

U nas na dedine pri trnave napr nezoberu maju plnou v meste este horsie vyskusaj ale pocitaj skor od septembra 2023 najskor

ajka0207
19. apr 2022

@nenaaaaa záleží kde ju chces dať. Ak v malej dedine, tak zapis teraz a pôjde buď v septembri alebo v januári. V máji ti ju nevezmú určite. Ak v meste tak by som možno skúsila a na odvolanie ju možno od januára vezmú. Ak vo veľkom meste ako Žilina, Košice, Bratislava, tak to tento rok ani neskusaj.

saxana000
19. apr 2022

@loginexistuje mam dceru v Bolerazi nastupila nemala 3 roky.takisto kamoskin maly nastupil az po zimnych prazdninach je februarovy zalezi od kapacity skolky ja by som ju urcite zapisala..mozno sa postasti a lepsie do statnej ako za pol roka skrachovat na sukromnej

ullala
19. apr 2022

Neverim tomu, ze by zobrali v maji nove dieta do statnej skolky. Ved to je uz v podstate koniec skolskeho roka. A taktiez tie najstarsie deti v triede budu starsie o rok a pol, mozno aj rok a tristvrte. Skus sa popozerat po sukromnej skolke. Toto je no way.
Ale samozrejme prihlasku mozes dat. Zvyknu pocas roka naberat aj deti, ktore pocas neho dovrsia 3 roky. Ale to su skor deti narodene do februara/marca. Pochybujem, ze na konci skolskeho roka zoberu nove dieta.

kris_y
19. apr 2022

@nenaaaaa sme presne ten istý prípad. Syn bude mať teraz v máji 2 roky a pôjdeme skúsiť sa popýtať na zápis. Rada by som, keby ho zobrali aspoň od januára. Sme z dediny, ale tiež tu majú v škôlke plno.

nenaaaaa
autor
19. apr 2022

Ďakujem vám všetkym za komentáre 🙂

nenaaaaa
autor
20. apr 2022

Ešte sa chcem spýtať, prosím tie čo ste mi radili že môžem dať aj teraz v máji prihlášku, mám napísať normálne do prihlášky termín nástupu ktorý požadujem máj 2023 alebo mám radšej dať pre istotu január 2023. Ešte sa chcem spýtať ktoré máte s tým skúsenosť.. tie lekárske potvrdenie musia byť všetky originál keď by som si do viac škôlok podávala prihlášku alebo stačí keď si od doktora vypýtam jedno potvrdenie a urobím kópiu. Ďakujem

terezia323
20. apr 2022

@nenaaaaa u nás chceli originál, ale u dr som platila len raz. Náš malý je narodený máj 2019 a už chodí do škôlky. Skús, uvidíš.

nenaaaaa
autor
20. apr 2022

@terezia323 a kedy nastúpil do škôlky ?

terezia323
20. apr 2022

@nenaaaaa od septembra chodil na poldňa a od marca na cely deň

kris_y
20. apr 2022

@terezia323 dala si mi nádej, že možno i toho môjho zoberú 😉 A vidíš, to je super nápad od septembra na pol dňa. Ešte ak sa môžem opýtať, rodičák stále berieš, až kým nedovŕši 3 roky, však?
A to potvrdenie od lekára treba už na zápise, či až keď mi ho dovolia zapísať sa nosí? Ďakujem veľmi pekne.

lulu0123
20. apr 2022

Teraz treba dat prihlasku s tym,ze sa vyplni,ze nastup bude v maji alebo v januari.Ako chcete.Aby s nou ratali.Samozrejme ak to situacia v skolke dovoli.
Ja mam majovu.Nastupovala v januari v roku kedy mala 3 roky.Jasne,ze prihlasku som davala rok predtym.Prihlaska sa dava na skolsky rok.

nenaaaaa
autor
20. apr 2022

@lulu0123 ďakujem pekne

didi2102
20. apr 2022

@nenaaaaa záleží ako kde , ale keďže dcéra má až v máji 3roky tak je to zbytočne,u nás berú ak je voľné miesto deti ktoré majú 3roky do decembra , čiže cez 2.5roka , akurát my dnes jedna mamka hovorila že syn má 3roky 1.1 a rovno jej povedali že ho nevezmú, v mestských škôlkach zväčša poradovníky niesu,berú podľa veku , čiže ozaj zbytočne
A.vahi ti dieťa nikde nevezmú,štátne to nepotrebujú,riešila som to zo synom,súkromné sú zväčša v máji už doplnené ak neake dieťa odide

basska_b
20. apr 2022

Kludne sa opytaj v skolke, ci ti od maja zoberu... a na prihlasku napis datum podla vlastneho uvazenia. Moze byt januar, marec, maj... cokolvek. Riaditelka rozhodne a posle ti rozhodnutie a tam bude vyznaceny datum, odkedy nastupi

lulu0123
20. apr 2022

A este pridam,ze mi tiez prislo rozhodnutie,ze ju neberu.Potom som poslala muza za riaditelkou a slo to.Treba skusit.Reci urcite to nepojde,by som nepocuvala.Kazdopadne ak nevezmu,treba riesit osobne,telefonicky.My sme Ba-Ruzinov,kde je vseobecne problem a v pohode mi vzali septembrovu od septembra ked mala 3 roky a majovu v januari v roku ked mala 3 roky.

terezia323
20. apr 2022

@kris_y k prihláške sme dávali potvrdenie od dr. Oni sú cela trieda takých malých detí. Mali adaptačny proces a potom si rodičia s učiteľkami dohodli ako bude dieťa chodiť aby zo škôlky nebol strašiak a chodili tam radi. Rodičak sa poberá do 3 rokov.
Nás chodí do štátnej škôlky