icon

Ako vybrať škôlku pre dieťa?

25. aug 2025

Ahojte, viem je to este skoro, ale uz teraz rozmyslame, ze buduci rok do ktorej skolky dat syna. Zatial ostava v sukromnej skolke.

1. Statna. Klasicka. 23, 4-5 rocne deti na 2 ucitelky. Hovoria, ze je dobra. Akoze susedky hovoria, ze su spokojne.

2. Sukromna. Teraz chodi sem. 11 deti z toho 3 predskolske s mojim synom. Ostatne deticky mensie o rok.. O dva. Ucitelky nie su vyhorene... Venuju sa im. Maju bohate programy. Proste je vynikajuca. Preto este ostava. Momentalne maju 2 predskolacky. Davaju im tazsie ulohy, ako ostatnym, teda pri aktivitach sa im inak venuju. Syn je tu velmi spokojny je tam veeelmi rodunna atmosfera, rodicia sme sa aj skamaratili. Riaditelka robi aj pre nas programy, besiedky, karneval... Vsetko mozne.

Avsak mam obavy z predskolskej pripravy a ze je obklopeny menej detmi v jeho veku. Inak chodime aj von, takze s detmi je cca stale. Aj doma robime rozne aktivity po skolke.

janinah
25. aug 2025

Ktoru maš blizsie..zas to nie je vs a priprava na povolanie,ktore ho bude ziviť.

lenuska9999
25. aug 2025

@anonym_autor ja by som nechala v súkromnej , ak máš takú možnosť. V štátnej škôlke sa učiteľky nemôžu deťom takto individuálne venovať , pretože to proste pri tom počte deti v triede nejde. Čo sa týka tvojej obavy kvôli deťom rôzneho veku v triede- v štátnej škôlke sú tiež zmiešané triedy. Môj syn chodil do štátnej a ani jeden rok nebol v “čistej triede”. A to boli naozaj rôzne pomiešané deti, aj najmladšie s pripravkarmi atd. U nás v meste žiaľ súkromná materská škôlka nie je, no syn ide na súkromnú základnú školu, práve kvôli tomu individuálnému prístupu, ktorý získa tým, že ich bude v triede malo.

januska12323
25. aug 2025

Pokiaľ na to máš nechaj ho v súkromnej, nepotrebuje okolo seba 20 detí v jeho veku.

anonym_72f8c8
25. aug 2025

Syn chodil do sukromnej od 2 rokov a posledny rok, teda predskolsku dochadzku som ho dala do statnej, najlepsie rozhodnutie. Cela trieda v rovnakom veku a pripravovali ich non stop do skoly, pri kazdej aktivite. Takmer cely kolektiv potom nastupil spolocne do prvej triedy. V sukromnej by boli traja predskolaci a pripravovali by ich mozno hodinu denne mimo spolocnych aktivit, vacsinou pocas poobedneho spanku.

A naozaj som videla obrovsky pokrok ked bol v statnej, s rovesnikmi, v sukromnej s tymi krpcami to bolo velmi infantilne aj na neho.

anonym_a36d20
25. aug 2025

@anonym_autor určite štátnu, bude to fajn príprava na prvú triedu. Predškolík už nepotrebuje, aby sa mu učiteľka toľko venovala individuálne, naopak, potrebuje sa naučiť pracovať v skupine, poradiť si sám, ak niečo potrebuje. V škole ho asi nikto nebude ofukovať, čím bude samstatnejší, tým to bude mať v škole jednoduchšie. A je pravdou to, čo písal niekto vyššie, že ak je v triede predškolákov, celý deň sa nesie v inom móde, ako v zmiešanej skupine, hry, cvičenie, aktivity, prechádzka, hra vonku sú na inej úrovni, ako keď sú v triede predškoláci dvaja, traja a zbytok detí mladších. Príprava do školy vôbec nie sú len pracovné listy

anonym_d99b5c
25. aug 2025

@anonym_autor štátna škôlka pripavuje deti na vstup do veľkej školy..aby potom nemal hrozný sok ked z toho rodinneho prostredia skončí vo veľkej škole..popremyslala by som aspon ten posledný rok ho dat do štátnej. Je to fakt výborná skúsenosť.