Ako vychovávať dieťa s materialistickou kamarátkou?
Baby,mám dievčatko škôlkarku a má kamarátku, sú to 6 rocne detičky..a keby mi to neovplyvnovalo dieťa tak sem ani nepíšem..
Kamarátka je dobré dievčatko, nerobí druhým zle, avšak je veľmi materialisticky založená ..nič okrem Versace, a boss si neoblečie , naozaj nič ,rodičia oblečenie nakupujú zo zahraničia, hračky z Ameriky,také aké nikto nemá..na narodeniny dostala bicykel za 700eur a i phone 15 pro..
Do úst nedá inu vodu ako svetovú mineralku, naozaj aj k nám sa chodí hrať a nosí si ju zo sebou, lebo inú minerálku , alebo nebodaj vodu z vodovodu si nedá...a moju to už ovplyvňuje..už badať na nej..
Ja jej samozrejme vysvetľujem..že to nie je všetko
Navyše si myslím,že to je skôr divadlo pre druhých..lebo viac veci tam je takých ,že keby mali toľko peniazi tak to majú inak zariadený, bývajú v byte starom , nechodia nikam ,ale naozaj nikam neviem..nechcem posudzovať , len moja malá už to začína od nej zbierať tie hlasky, správanie..nechcem mať dcéru ktorá bude každému ešte aj cudzím na ulici hovoriť že tie balerínky sú Versace, a kabatik má Gucci..napriek tomu že moja malá má aj toho bossa, tommyho , ona nevie že to je značka...a áno má aj Pepco a Tesco ..
Rozmýšľam či trošku to chodenie k nám nezatrhnem , nie úplne ale sú v škôlke spolu a neviem či je viac potrebné..zato kamarátka keď ma iných kamarátov pri sebe tak sa s mojou nebaví , mi plače doma potom , že v škôlke ani slovo jej nepovie a na otázku neodpovie..
zachvilu skoncia skolku pojdu do skoly a uz nebudu take kamaratky ... v zivote ludia prichadzaju a odchadzaju aj u deti ...
@anjelicek26 ono veľmi ju nechcem tu mali súdiť, naozaj nie sme zle na Tom, mala jej nemusí závidieť, ale nechcem aby bola taká, má 6 rokov ,vôbec nemusí posudzovať či stala bunda 12 eur alebo 220..
@syslik81 oni nie sú asi také kamarátky ani teraz...nakoľko v škôlke nula bodov...ale po škôlke nie je asi za kým ísť tak dobra je aj moja..
Tak ak sa v skolke az tak nebavia, tak ja by som ju domov nevzala, kludne mozete ist spolu po skolke na ihrisko a potom kazda domov. A snazila by som sa jej vyhnut.
@walentina7 moze byť áno ...nehadam sa , len viem že veľmi sa chystali na Maledivy na mesiac, my to rozprávali pol roka keď sme sa stretli,zrazu ticho..zuby majú čierne pokazené , neviem hovorím dosť veci tam je takých ktoré proste nejdú k tomu ako sa prezentujú pred ostatnými..
Vo mne ten opis toho dievčaťa vyvolal skôr ľútosť a pobavenie zároveň😀 Moja malá chodí do dosť drahej súkromnej škôlky, takže väčšina rodičov je tam na tom finančne zrejme dobre, ale naša podľa mňa ani len netuší že existuje niečo ako značka oblečenia. Riešia tam skôr kto má na tričku aký obrázok keď už. Asi by som to brala jedným uchom dnu a druhým von a učila tento postoj aj dcéru.
@dskjhfdlkdjhl doteraz som to nijak neriešila a zrejme keby to nezačala riešiť mala tak to neriešim stále
@dzejny656 no tak vidíš,ani moja netuší a áno má drahé veci(niektoré) aj chodí na dovolenky a keď mala 3 roky sme jej kúpili nehnuteľnosť ...ALE ona to nevie , jej to je jedno ...bicykel má napríklad z decatlonu ..proste nerazime túto cestu
@dzejny656 a mobil ani nemá ..lebo pre mňa je dieťa na bicykli, korčuliach, a ihriskách
Tomu sa neda vyhnut aby sa tvoje dieta stretavalo s roznymi socialnymi skupinami. Jej svet to moze len obohatit si myslim. Ak vsak zacne mat nejake reci o znackach,ze toto alebo ono nebude nosit lebo je to neznackove ozrejmi jej ake mate vy v rodine hodnoty. Ze oblecenie je len oblecenie,ze hracky su len hracky ale dolezite su vztahy,schopnosti,vedomosti....Inak pises,ze nechces posudzovat,ale posudzujes - Ako chodi oblecena,co pije za vodu, kde byvaju,kde dovolenkuju. Neries to. Su ludia bohatsi,chudobnejsi..kazdy dopraje dietatu co moze a co uzna za vhodne. Viem,ze su ludia co maju fakt prachy ale kupuju detom veci z druhej ruky a potom zas nizsia trieda co si potrpia na znacky,noaco. Vsetci sme ludia a ked si tvoje dieta rozumie s kamoskou nehrot to. Ja som mala v detstve chudobnejsie/bohatsie kamosky a nejako som to neriesila,skor ma zaujimalo ci si rozumieme a tak.
@denithestrange1993 ale ona začala riešiť aj značky, auto na akom jazdíme atď..a viem že sú to jej reči, nakoľko chodí k nám a počujem ju rozprávať...
ak sa s dcerou nehra v skolke naco ju pustas k vam domov ? zvysok neriesim to je take malomestiactvo a najskor fejky
@mamina7070 vieš čo neriešila som doteraz ale vidím že na malu to už má vplyv , zato som aj tému založila
@mamina7070 a mám pocit, že chce aby ju mala radšej , a začína kvôli tomu chytať jej maniere
Tak každé dieťa je kópia rodičov.A ty môžeš len vysvetľovať a eliminuj stretnutia, ale smutné už v takomto veku takéto veci riesit
Taketo spravanie v skolke?Tomu sa mi neda verit.
Och, pokial je pravda tak ako pises tak oblecenie ma fejkove. Podla toho ako ziju, pochybujem ze by dcere vyvalila 900 za Gucci bundu. A aby 6 rocna mala taketo spravanie? Zial dievcatko za to nemoze, odraz rodicov. Tvojej by som sa snazila vysvetlit. Ak sa pekne hraju. Nie je dovod pretrhnut kontakty.
Ja mam skor pocit,ze si sa prisla pochvalit,ze mate na drahu bundu ze nosite drahe veci, ze ste 6r kupili nehnutelnost-to naco mas potrebu tu spominat? Nemas skor aj ty nejaky komplex?
@maminkadeticiek bohužiaľ...
@judit47 áno spomínam , nakoľko nie sme nejak zle(sme stred,nie sme bohatý)..mám známych ktorí sú naozaj bohatý, naozaj majú veľmi veľa peňazí a ich deti sú v pohode...bundu som nepísala že má dráhu, písala som že nechcem aby riešila cenu bundy, nemá mobil, bicykel má lacný, korčule tiež...vložíme sa na 8rocnom aute..oproti nim je to šrot, a mala to našej povedala
@aurora33 ale nieee ,ja som to písala z toho v kontexte že nie sme tak zle na Tom ...zas to vyznelo inak ako som chcela..
@aurora33 a chodíme do Chorvátska 😝 to možno aj ty si bola ďalej 😅ale Chorvátsko milujeme ,zbožňujeme ..zato
Nikdy som nezatrhávala kamarátstva. Ale by mi pipinka moja povedala, že pche toto nie je Versace, alebo podobné hlášky, tak by som povedala, že tak choď s holou riťou do škôlky, keď sa ti nepáči... A to správanie kamošky, že sa s ňou nebaví, nuž malá sa sama musí poučiť, ako sa k nej "kamoška" správa, akurát by som bola empatická a poradila jej, nech si nájde aj iných kamarátov, alebo inú zábavu, keď si ju táto kamoška nevšíma, proste alternatívu (alebo nech ti povie, že trebárs chce ísť domov, ak si tam s ňou) a hotovo 🤷. Proste nech tvoja dcéra pomaličky a postupne pochopí že jej život sa nemusí točiť len okolo kamošky a kamoškin okolo nej, veď to je úplne prirodzené, aj keď ona to možno pociťuje ako krivdu, lebo ona to cíti ináč. Obe moje dcéry sa viackrát stretli s takýmito divnými správaniami kamošiek, takže dopredu ti píšem, že to nie je prvý ani posledný krát a ani prvá a posledná kamoška, ktorá sa tak bude správať...
Kto ona? Jej kamoska ci tvoja dcera?
@denithestrange1993 jej dcéra hovorí mojej , a tá moja mi to doma rozpráva ..ale mne nejde o to ako žije kamarátka , či už hrano alebo naozaj , ja chcem mať doma normálne 6 ročné dieťa ,ktoré nepozera na značky, ktorej je jedno či má Pepco, Tesco, KiK alebo Hilfiger..
Ja keď jej chystám veci do.skolky ,nevravím jej Zuzička toto je Hilfiger toto stalo veľa peňazí , toto je Pepco to aj keď dotrhas..vieš Zuzička už máš byt..to nikto.v škôlke nemá ..ale čo si ,Zuzička ani len netuší ,a dlho nebude..ona vie že máme byt, býva tam teta,to je všetko ...avšak príde kamarátka a začne jej menovať toto je Versace, vieš koooopu peňazí to stalo,ale také nemá nikto v skolke ..i phone 15 pro ( moja ani nevie čo to je😂,ešte funkcie jej začne ukazovať, tak to ani ja neviem čo to je 😅)..môj bicykel stal 700 e(naša má za 100 a je najspokojnejšia na svete)..nepi Zuza tú vodu z vodovodu ,ja pijem len minerálku E...a mohla by som menovať dookola..Zuzka a ty prečo máš take staré auto, povedz rodičom že chces BMW..🙈áno zuzka mi príde povedať že chce BMW,lebo mi máme stare auto .. 6 rokov majú 6ROKOV!!!..
A idu na tu istú školu?
Po škôlke môžeš obmedziť stretávanie, už je maj, škôlka trvá do júla, párkrát sa vyhovorite že nie ste doma, hlavne v auguste, keď ju nestretne ani v škôlke a od septembra spozná nové normálne kamošky v škole. A keby sa aj hrali po škôlke spolu, ja by som sem tam počúvala o com sa rozprávajú a vysvetlila tomu cudziemu dievcatku, že je úplne jedno aké veci nosis.
@denithestrange1993 ale veľakrát je u nás a počujem ju aj ja😅 keď sa chodí k nám hrat, mám chuť si dakedy zapichnut normálne nôž do srdca , z tých reči ..minule mi ukazovala tu minerálku svoju ,čo si nosí všade , a vysvetľovala mi benefity jej E...mne sa chcelo smiat ako koňovi😂

Vitaj v ženskom svete.. baby sú už také,od mala.. vyclenovanie s tebou sa bavím a s tebou nie,keď nemám inú alternativu, tak si mi dobrá aj ty.. tu jej malú kamosku nezmenis,kopiruje správanie rodicov.. moje deti nemajú dodnes ponatia o cenach a znackach a pubertiaci si doslova potrpia "nech to nevidno, aka znacka to je".. zredukuj Kontakt,zacnite sa stretavat s inymi detmi,co majú iné hodnoty v hlave..