Ako vysvetliť malému dieťaťu nezáujem otca?
Malá sa stále vypytuje na jej otca. Ale on vyše roka nemá záujem byť v kontakte. Puká mi srdce za ňu, keď vidím ako jej chýba a neviem jej to nijako vysvetliť
Nahradiť ho iným mužským vzorom-dedko, ujo,bratranec.. a vyjadrovať sa neutrálne o otcovi, neviem,kde a podobne..
Dieta 3 rocne sa po roku urcite na otca nepyta...lod 2 rokov do 3 s nim nebolo a ona sa na naheo pyta?
Vieš, ja by som sa ju asi nesnažila za každú cenu rozveseliť, odviesť pozornosť či jej to vynahradit alebo niečim prebiť. Je smutná, a keď je človek smutný, najlepsie nám padne, keď nás niekto vypočuje.
Byť v tom s nou, zúčastnená. Chyba ti ocko, chcela by si byt s ním, asi si smutná, že tu teraz nie je s nami, ..? Možno chces, aby sa s tebou hral ako ini oteckovia so svojimi deťmi? A potom staci len empatia, súcit. Potrebuje sa s tým vyrovnať a spracovať to, že to ma inak, ako iné deti a to si vyzaduje čas.
Na otázky prečo, by som odpovedala co najviac pravdivo. Neviem, možno nemôže, alebo nechce, to nám nepovedal. Mozno sú iné veci, ktorym teraz venuje svoj čas a považuje ich za dôležité.

Ja by som jej nehovorila nič v zmysle, že nemá záujem. Zlomilo by jej to srdiečko. Ale asi, že je ďaleko a pracuje. Neskôr pomaličky dávkovať pravdu...ale aj pre väčšie deti je to bolestivé.