icon

Ako vysvetliť malému dieťaťu nezáujem otca?

22. jan 2025

Malá sa stále vypytuje na jej otca. Ale on vyše roka nemá záujem byť v kontakte. Puká mi srdce za ňu, keď vidím ako jej chýba a neviem jej to nijako vysvetliť

ina2405
22. jan 2025

Ja by som jej nehovorila nič v zmysle, že nemá záujem. Zlomilo by jej to srdiečko. Ale asi, že je ďaleko a pracuje. Neskôr pomaličky dávkovať pravdu...ale aj pre väčšie deti je to bolestivé.

korylan
22. jan 2025

Nahradiť ho iným mužským vzorom-dedko, ujo,bratranec.. a vyjadrovať sa neutrálne o otcovi, neviem,kde a podobne..

derdia
24. jan 2025

Dieta 3 rocne sa po roku urcite na otca nepyta...lod 2 rokov do 3 s nim nebolo a ona sa na naheo pyta?

tiika
Autor odpoveď zmazal
tiika
24. jan 2025

Vieš, ja by som sa ju asi nesnažila za každú cenu rozveseliť, odviesť pozornosť či jej to vynahradit alebo niečim prebiť. Je smutná, a keď je človek smutný, najlepsie nám padne, keď nás niekto vypočuje.
Byť v tom s nou, zúčastnená. Chyba ti ocko, chcela by si byt s ním, asi si smutná, že tu teraz nie je s nami, ..? Možno chces, aby sa s tebou hral ako ini oteckovia so svojimi deťmi? A potom staci len empatia, súcit. Potrebuje sa s tým vyrovnať a spracovať to, že to ma inak, ako iné deti a to si vyzaduje čas.
Na otázky prečo, by som odpovedala co najviac pravdivo. Neviem, možno nemôže, alebo nechce, to nám nepovedal. Mozno sú iné veci, ktorym teraz venuje svoj čas a považuje ich za dôležité.