Ako vysvetliť ženské veci 3,5 ročnej dcére?
Mamky ako ste svojim dievčatám vysvetlili ženské veci? Mam doma 3,5 ročnú veľmi zvedavu videla ma ako si na Nohavícky lepim intimku vysvetlila som jej na čo je a par hodín som našla intimku aj na jej nohavičkách... Ci nemám jej veci vysvetľovať?
@zuzana76 nic nevyvarem, pouzivam dezinfekciu z lekarne
@silvia5252 nie, nerozmyslali sme 😂 A preco mi vykas?
Zeny stacilo by sa na toalete zamknut a neriesili by ste tu hovadiny, vsak aspon na wecku mozte mat sukromie. Ja neviem tiez som mala male deti, ale nikdy sa ma taketo veci nepytali,nic som nevysvetlovala ,dcera ked dostala menzes normalne prisla za mnou ,povedala som jej co je vo veci a zivot ide dalej, nikdy sa nepytali ako sa robia deti alebo z coho vznikaju a take .... Dnes su obaja aj syn aj dcera dospeli a nic im neuniklo ,vedia co a naco im sluzi a mame pekny otvoreny vztah.Takze ja tie dnesne moderne mamicky co riesa pomaly aj to ked dieta prdne nechapem ,staci pouzit len trosku zdraveho rozumu a neprehanat to.
@belllinka neuveríte, ale nahota ženská aj mužská, ako aj menštruácia sú prirodzené veci, netreba ich skrývať a určite sa dajú vhodne a primerane vysvetliť aj menším deťom, aby potom ešte v 18 nemali pocit, že ich telo je niečo, za čo sa musia hanbiť a deti nosí bocian 😁
@ivka185 no podľa mňa informácie o tom ako vznikajú deti patria k výchove a sú súčasťou dospievania detí, no každá sme iná, ja som teda tá moderná matka, čo k dcére bude a je úprimná od jej prvých otázok. A nehnevaj sa, ale niekoho sa tie deti pytáť museli, tak asi až tak otvorený vzťah nemáte.
@malasandrika Mame az velmi otvoreny a uprimny vztah a vedeli len to co sa ucili v skole , urcite sa nepytali cudzich ludi ,poznam svoje deti velmi dobre a viem o vsetkych veciach aj intimnych.
@ivka185 vychádzam len z toho, čo si uviedla. Ja by som si radšej “splnila rodičovskú povinnosť” ohľadom sexu, menštruácie atď, ako sa spoliehať na informácie zo školy, ale tak opakujem, každá sme iná 😉 a skutočne si nemyslím, že vieš “všetko”, ale môžeš si ro myslieť.
@kuravesele podla mna si sa pomylila,ked si ma teraz oznacila..ved ja pisem to, co veronikavesela.. 😉
Asi si to chcela adresovat inej babe..😉
@ljarabek Komentare su uplne top 🙂 Za mna: vysvetluj, primerane veku. Vlozka a menstruacia nie je nic, co sa neda pekne a jednoducho vysvetlit. Moja mala je tiez velmi zvedava. Este nemala ani 4. a uz som musela vysvetlovat temy - vlozka, krvicka, co maju chlapci a dievcata dole, preco ja mam velke prsia a ona nie, preco ja mam chlpky a ona nie a ako sa narodia babatka na svet. Respektujem jej zaujem a ona zas nase sukromie, ktore chceme mat respektovane. Vela stastia s vysvetlovanim do buducna.
@kuravesele pardom, to co veronikadomova😂😂som v rychlosti doplietla vase dva nicky dokopy
@ivka185 Pozri, však aj naše babky vyrástli bez sexuálnych kníh a vysvetľovaní. Vydali sa a normálne žili manželský život, rodili deti ... Koľko z nich si užívalo intímne chvíle, nevieme. Pamätám si ako mi rozprávala, že s dedkom sa za ruky nemohli držať po ulici. A koľko je žien, ktoré nepozná svoje telo, čo je masturbácia ...
Tiež som za to, že keď sa dieťa pýta, poviem pravdu, primerane k jej veku.
A veľa žien už bolo aj takých, ktoré tvrdili, že poznajú svoje dieťa, poznajú svojho manžela ... Ale hŕstka z nich malo len skutočne aj pravdu.
@belllinka som sa fakt pobavila,že kde skladuje vložky😂😂😂akoby to bolo savo alebo psytropne látky😂😂😂veď môže mať kľudne aj na zemi vedľa wc na prečo nie? Sú v krabici a maximálne neškodné,aspoň som si to doteraz myslela😂😂😂aj môj syn,príde za mnou na wc a? Aj dospelé dievčatá chodili a sú absolútne normálne,akurát sú otvorenejšie a nič pre ne nebolo hrozne,alebo neznáme. Všetko treba vysvetliť primerane veku. . Ale každý nech si robí ako uzná,ty sa kľudne zamykaj,druhá kľudne nech kaká a vila v sprievode deti,apropo so mnou deti napríklad sedávali na wc oproti mne na serbliku😁😁😁no a,kúpali sme sa s dievčatami dlho spolu a teraz aj s malým. A všetko je ok
@ivka185 to prišla dcéra za tebou až keď dostala menzes? Odkiaľ vedela čo to je,keď si jej to vysvetlila,až keď dostala. Divné nie? Ja mám tiež dospelé,ale vedeli dávno pred tým o čo sa jedná a pekne som vysvetľovala postupne a primerane veku. A nie až potom
co chces 3,5 rocnemu decku vysvetlovat :D mna tiez syn nacapal zahrala som to do outu to je iba pre velke baby a budete sa o tom ucit v skole, radsej mi povedz ci uz si si dokreslil to lietadlo...viac ho to nezaujmalo :D
Úplne normálne, na rovinu vysvetlene...Moja 3ročná detto tak som jej povedala, ze to je menstruacia a jedného dňa ju dostane aj ona...že si dala intímnu na gatky no čo...Moja si sama marala teplotu v ritke 😃
Taktiez uz vie ze prišla na svet cisárskym rezom a sestrička vaginalne...nie som zástanca v istých veciach klamať, keď sa pýtajú poviem....
@ljarabek
@maciatkolulu no ja si doteraz pamätám hrôzu môjho prvého menzesu, som revala, ze asi umieram keď krvacam...svagrina detto, ta ešte aj môjho muža volala nech ju ratuje....takže ja radšej dcére poviem teraz a nech vie čo ju čaká 😀
MojaJa mama nikdy som mnou o intimnostiach nehovorila ☹
Tak u nas bolo vsetko tabu, nic sa nevysvetlovalo, otec raz skoro vyskocil z koze,ked som mu nahodou vosla do kupelne,lebo sa zabudol zamknut. Vsetko okolo menstruacie a sexu som sa dozvedala mimo. V skole sa to preberalo veeelmi zjednodusene, az ked prva spoluziacka,ktora bola na tom podobne ako ja,doatala menzes v skole,tak sa nam to podujala vysvetlit jedna ucitelka. A poviem vam,tolkooo otazok sme mali,ktore som sa napriklad ja nemala koho opytat. Ked som dostala menzes,vedela som,co to je,ale neskutocne som sa hanbila aj vyhodit pouzitu vlozku do kosa,aby to moji bratia (ktori to tiez nemali vysvetlene) nevideli,lebo hned boli posmesky na svete. vysmievali sa mi aj za rastuce prsia a to vratane otca. Proste trauma z toho obdobia hrozna. Sexualna vychova mojej mamy spocivala v jedinej vete: "neopovaz sa prist tehotna." Ja a mama sme z generacie,ked sa matky spoliehali na to,ze sa to dieta proste niekde dozvie, no mne napriklad to takto vobec nestacilo ...
Napriklad jedna kamoska mi rozpravala,ze led uz budem nosit vlozku, kazdy to bude vediet,lebo budem musiet chodit nasiroko. Ja som uverila a desila som sa toho dna,ked to pride.
@mima86 presne ten pocit, ze vyhodiť použitu vložku do koša...fuj ešte teraz mi behá mráz po chrbte, ale teda u nás našťastie z bratovych strán a otca žiadne narážky
Ale teda keď si spomeniem co a ako sme s babami na škole riešili menzes, masturbaciu, sex...a ani učiteľky s nami nič neriešili tak radšej deťom všetko vysvetlím ja, bo dnešná doba je ešte viac stratená ako moja...na internete svinstvo v tv svinstvo v casakoch svinstvo
@rik01lulaka
@mima86 Presne pre toto som ja zaviedla u nás k smetný kôš v kúpeľni, aby nemusel človek/ moja dcera a ja/ chodiť po dome .Tiež mi to bolo vrcholne trápne a tiež sa moja mama nejako o tomto nerozprávala. A keď som dostala v tabore v Bulharsku, som jej to povedala až ďalšíkrát.. hanbila som sa. Mala som dve staršie sestry, všetko som vedela ale ja som bola skôr sama zvedavá a napríklad už 11 som mala prečítanú hrubu velku knihu "Venujem ženám ", ktorá bola písaná pre ženy s tým, že tam boli komplet všetky obrázky dokonca aj nafoteneho pôrodu a ja som to úplne dychtivo čítala a všetko ma to zaujímalo.. keď sme sa to učili v škole v siedmom ročníku, dávno som to všetko ovládala. Ale mňa vlastne všetko okolo medicíny a zdravia zaujímalo a zaujíma dodnes.
Moja staršia dcéra bola vychovávaná už úplne inak o všetkom sa bavíme otvorene/ aj s manzelovou dcerou/ aj o antikoncepcii o všetkom o ľudskom tele a tiež ju to baví ako mňa a chce ísť na medicínu..teraz ked uz ma priatela, tiez sa bavime otvorene o veciach s tym suvisiacich..
Pamätám si, že jedna moja spolužiačka dostala dosť neskoro asi v pätnástich rokoch A ona vôbec nechápala čo sa s ňou deje!!! Dokonca aj po tom čo sme sa to učili v škole ona to vôbec nechápala..
Pamätám si ako bolo všetkým na smiech.. lebo aj ty čo im to doma nepovedali rodičia Tak si to aspoň prečítali v Brave..vtedy tam byvali take stranky pre baby...
Nemyslím si že puritánskya a výchova je niečo Čo patrí do 21 storočia.. ale na druhej strane napríklad Nesúhlasím s tým aby sa deti vychovávali rodovo neutrálne ,az taka liberalna nie som,ale to už je iná téma
Aj tí,co im povedali..preklep..
@katrin21 my s.e mali kos v kupelni, ale predstava,ze to tam hodim a potom si to tam nahodou niekto zazrie ... viem,sialene,ale nemohla som si pomoct, a to tu ani nebudem rozpisovat vsetko. Mna zaraza,kolko kampani sa organizuje pre informovanost deti ohladom dospievania a sexualneho zivota, platia sa neskutocne peniaze za to a pritom tu stale mame taketo nazory,ako su vyssie... v 21.storoci p.s. ano,bravo som priam hltala, ale teraz ked si na to spomeniem,mojej dcere by som to zakazala 😂
@katrin21 Staré spomienky ožili. ☺️ My sme tiež čítali Bravo a dokonca na ZŠ knihy Medzi nami dievčatami. 😊 Aj ja mám smetný kôš na wc a mala som ho už pred pôrodom. Priznám sa, že som ho nemohla používať. Raz som si v nich zabudla nový balík vložiek a dcéra mi ich otvorila. Ako veľkú nezbedu mi nespravila nimi, lebo som ju včas prichytila. Tak, keď som ich umiestnila nad umývadlo do skrine, vyliezla tam a aj tak bola zvedavá. Tak som jej ukázala a formou detskej reči vysvetlila a mám odvtedy pokoj. Nerieši to aj keď je nové balenie vedľa toalety. Do nohavičiek si to nedávala. (zatiaľ). 😃 Ale takto to bolo ináč aj s mojimi rúžmi, parfémom, proste zvedavá furt, ona je satelit.
@katrin21 ja budem rada ak sa mi baby nebudú báť hovoriť všetko a diskutovať...Moja 3ročná si so mnou pozerala porody na nete keďže som chcela vedieť do čoho idem 😀
A čo sa týka rodov tam máme s mužom jasno...žena a muž
@eva112014 presne tuto fotky som hladala,ale nenasla...to by mali niektore mamy tu dozivotnu traumu.../ inak chuda decko,ktoreho mama toto pustila do sveta..vtipne, ale ked vyrastie,asi bebude z toho nadsene/
Inak tu by som mevysvetlovala nic,iba ze to sa nesmie s tym robit ze to nie su nalepky..hotovo.

Toto čítať tak to je umenie....potom sa ani nedivím prečo si druhí myslia že je mk plný šialených kráv...lebo namiesto toho aby si takéto banality podaktoré poriešia v súkromí doma radšej potrebujú mk radu aj s návodom na použitie "slov"...nechápem ako je niekto tak neschopný debaty s dieťaťom v súkromí a radšej ide na mk a zakladať o tom diskusiu...hrúza