Ako vyzerajú deti po škôlke? Rodičia diskutujú skúsenosti
Ahojte, len taká otázka ako vyzerajú vase deti po skolke ? Naša chodí len na pól dňa ale teda vyzera ako by ju z kosa vytiahli. Sponky jej vysia z hlavy, polievku ma aj na chrbte čo nechápem ako je možné, softshelky nepoužité. Ako mne nevadí že si zničí zašpiní veci ale nerozumiem čo sa tam deje keď takto vyzera po 4 hodinách ?
deti sú vonku kde sa bláznia.....lietajú, naháňajú sa....učiteľky ich učešú v lepšom príade až po obednom spánku.....ty pre ňu prídeš rovno po obede, to sa deti vrátili z vonku a išli obedovať, potom idú spať....preto je strapatá...čo sa týka jedenia, tvoje dieťa už má samo vedieť jesť, takže to že je obliata polievkou nie je chyba učiteliek....
po 4 hodinach? no tak to je moc. neviem ako velmi aktivna je ta vasa, ci je taky "saso jaso", ale kamoskyna dcera po celom dni teda od 7mej do 16tej je normalne ucesana a maximalne ma sem tam fliacik od obeda. nas maly tam predpokladam tym ze je chlapec a blazni sa tak ze aj topanky su okopane :D
Ucesana,,umyta, jasne, ze pri obede sa zaapini, aj vonku sa zaspini. Hlavne, ked je mokro....neriesim, to su deti.
cesu ich až po obednom spánku . A áno, zašpini sa pri obede a keďže učiteľky vedia, že prídem na obed , tak ju prezleciem ja . Keby tam spala, tak jej dajú rezervné oblečenie , čo ma v skrinke.
Práveže je take kludne dieťa 😅 a papa pekne od roka príborom len sa sťažuje že nemajú servítku k obedu (doma je zvyknutá) proste aj tie softshelky ma zarazilo že nepoužité tam vysia a teplaky komplet od blata a ďalej v nich fungujú..
moj maly ako prasa... ok prasiatko, jedlo vsade.. minule mi povedal, ze Karol po nom hadzal chleba.. trenky, tricko, ponozky oblecene naopak, niekedy aj nohavice.. kolena od travy, ruky popísane az po lakte, zubná pasta vo vlasoch... a vedela by som pokracovať.. mne to ale nevadi, som rada, ze tieto veci ucitelky nerobia za nich, lebo ja to doma casto za neho robim ked chcem aby bol prezlecený rýchlo, alebo aby po jedle nebolo jedlo vsade a nemusela som hodinu upratovat.. takto sa aspon uci samostatnosti, na ktorú ja doma casto nemam nervy..
Čo keby si sa opýtala učiteliek? Ak je zvyknutá na servítku zrejme sa zakycka a utrie prvým čo má po ruke - tričko. Pred obedom deti nečešú to až po obede. Jediné čo by ma štvalo sú mokré tepláky ak má niečo druhé na prezlečenie.
učiteľky ju prezliekať nebudú, ona má vedieť, že keď idú von, má si navliecť softšelky
môj mal vždy na tričku celý jedálny lístok 🙂
Predilect sa ma sama, ona ma vediet … idete von natiahnut softshellky ak potrebuje pomoc - poziadat ucitelky (samozrejme ak ma 3 max 4 roky) potom znova do teplakov - ale ano, obed a celu paletu farieb alebo lepidla mal na sebe stale
Môj má v skrinke veci na prezlecenie, kvapka polievky, alebo rukáv od farby neriešia, keď je mokrý, že sa oleje, alebo keď minule spadol do blata, tak mal prezlecene tepláky a bundu mal prevesenu na skrinke, že mu ju utreli mokrou handričkou. Topánky mal zablatene až vo vnútri 😬😁 tak, deti. Ale nechodí špinavý od jedla, často čakám v šatni, kým dojedia a počujem, ako hovoria, že choď si umyť pusu, tu máš utierku, utri sa. Dievčatá vždy upravené, aj ucesane
Nám na rodičovskom vyslovene prízvukovali, že nedávať deťom pekné, značkové oblečenie, pretože pri pobyte vonku sa potrebujú vyblázniť. Aj softshelky ak obliekajú navrch teplákov ( doteraz to ale nerobili, lebo by im bolo horúco) nosíme na opratie až v piatok, počas týždňa vysia v rôznom štádiu uspinenia na dverách skrinky. Čo viem u nás sa na von nikto neprezlieka. A áno každý deň má syn tepláky špinavé a ja som rada, aspoň viem, že sa " vybehal"
nám už pri prijímaní do škôlky riaditeľka vravela, že obliekať do starších vecí, lebo nám budú vracať deti vybehané, špinavé, občas potrhané 😀 prezliekali sa len ak sa premočili, obliali, vždy mali v skrinke náhradné veci. Česať ich česali, ale kedy, netuším, ja som chodila po malú až okolo 15tej.
Deti maju zazit spinu, hlad a chlad ☝🏻
Moji chodili cisty len syn casto derave teplaky na kolenach stale sa smykal po koberci. Dcerka je duhacka a chodi viac spinava ako zo skolky. Na ihrisku je antuka horor. Nechty stsle spinave neviem kde sa rype...akoby zakopy kopala
Moja chodila zo škôlky ako keby mali vojenské cvičeni. Niekedy som nevedela či tie veci mám rovno vyhodiť, alebo či sa mi to oplatí oprať
Ako ju rano odnesiem, tak ju poobede vyzdvihnem. Nebyva vobec spinava, alebo rozstrapatena. Ani len tie kolena nema osuchane alebo spinave. Za 2,5 roka co chodi do skolky bola spinava mozno dva krat.
Čisto v posledne dni 😁 keďže sa stále tak spotí, hlavne keď sú vonku, že sú musí stále prezliecť tričko 😆
inak sa tu rozmohol taky nešvar, ze uz asi tretikrat za poslednu dobu citam prispevok, v ktorom nieco visí s tvrdym y po v - to je nejaka nakaza? 🙂
Moja je vždy prezlečená (ak sa obleje alebo pociká) a strapatá bez gumičiek a sponiek. Ona totiž vždy učiteľke tvrdí po spánku, že žiadnu sponku ani gumky nemala 😂.
Syn ked sa zaspini je prezleceny, dcera po spanku ucesana
Moja najmensia chodi na cely den, vyzera po navrate normalne. Nema dlhe vlasy, len mikado. Obcas ma naopak oblecene tielko pod trickom, ale inak v pohode. Papat vie pekne sama, aj hygienu zvlada. Myslim, ze pani ucitelky by sa zblaznili, keby mali detailne pozerat kazde jedno dieta. Akurat teda, vraj v skolke pekne je, ale po navrate domov by este aj klince pojedla :D
Haha, pobavilo, že akoby ju z koša vytiahli 😄 No veľa záleží aj od pani učiteliek, dcéra bola minulý rok stále po celom dni pekne učesaná, prezlečená do náhradných čistých šiat, (keď si hoci len namočila rukáv pri umývaní rúk) tvár čistá, občas fliačik od jedla alebo farbičky na rukáve. Tento rok má nové mladé pani učiteľky, tak ten stav po škôlke je trošku horší 😁 Tiež jej visia sponky hore-dole, občas vlásky v očiach, ústa špinavé od jedla, šaty pokreslené a oliate, papučky naopak, holé brucho, celá taká ,,rozgajdaná,,. Nie vždy, ako kedy. Toto neriešim, akurát čo ma štve, sú popísané 3 nové šaty od fixiek, že vraj kamoška ju pokreslila a nejde to s ničím dole ☹️
Och tie softhswllky by aj mňa nastvalo. Asi len od rána hucat do dcérky nech si ich oblečie. Nech nezabudne. A poprosiť učiteľky aby jej to pripomenuli.
A ze je špinavá? Ja som asi divná ale ja sa vždy teším keď je dcéra od farieb, od blata...viem ze sa mala dobre. Strapata? Musela byt veeelmi veselo! Doma len sedí a kreslí si? Keď tam nespi tak nemôže byť ani ucesana. Bud ma slabé Gumičky a sponky, alebo ma také vlasy.
Skus ju do.a ucesat a nechaj ju cvičiť, behať, skákať, daj jej čiapku na hlavu a z hlavy a uvid8s ci nie je strapata.
Skolka nie je módna prehliadka, tam učiteľka nemá čas každému dievčatku uhladzovat vlásky aby vyzerala tip top
Moja od jedla špinavá nie je, vie sa čisto najesť.
Myslíš ze tvoju tam niekto úmyselne zaspini? 😁

Naša je práveže vždy prezlečená do čistého a pekne učesaná.