Ako zabaviť deti po príchode zo škôlky?
Ahojte, čo robia vase deti po prichode domov zo skolky?
Mam susedov, maju 2 dcery 4 a skoro 6 rokov, pridu domov zo skolky a od 15 do 21.30 odtial ide iba dupot, buchot a vyskanie/rev. To si dnesne decka uz nevedia sadnut na zadok a kreslit, stavat puzzle, modelovat z plasteliny alebo co? Normalne som uz zufala z nich, ked som si ich matky pytala, ze co tolko trieskaju doma stale, tak mi len s usmevom odvetila ze no viete, "deti".
Ja uz vazne zvazujem predaj bytu, pracujem z domu, potrebujem rozmyslat, mat klud na pracu a to neustale buchanie ma neskutocne rusi. Sluchatka ma uz nebavi stale nosit.
Tak rozmyslam, ze ci oni maju nejake hyperaktivne deti alebo to je normalka v kazdej rodine.
@biba_18 tak nehovorim, ze my s bratom sme si nerobili zle. ale mama zhukla, a uz sme pekne sedeli pri legu.
@misiak7777 jasné, že áno. Bola som bežné dieťa. 🙂
Ja mám obe deti veľmi živé doma sme len keď spia alebo jedia... Do škôlky chodím až na 16:30 a potom buď krúžok alebo ihrisko alebo ideme na koláčik a podobne... Doma nebyvame lebo tiež nevieme ich úplne skorigovať s behaním a samým nám to vadí
@zobaka dielňu si v byte nikto len tak urobiť nemôže, bez súhlasu susedov.
Preto nemáš v bytoch stolárske a iné dielne. Inak by to tam už bolo asi v každom bloku.
A preto ani kancelárska práca nemá byť čo prevádzkovaná v bytoch, na to majú slúžiť priestory na prácu - kancelárie, dielne mimo obytné priestory. Autorka sa snaží asi ušetriť a neprenajima si na prácu kanceláriu, tak ju ten home office dobehol inak..
my sme mali podobných susedov s tromi malými deckami nad hlavou.Tiež sme odišli do domu po pár rokoch od ich prisťahovania.To sa nevedelo ani normálne hrať.Len sa bili,naháňali.Keď nerobili bordel decká,tak sa zas hádali ich rodičia medzi sebou,plus ona po nociach varila,piekla,buchotala.Ja nelutujem odchod z bytovky do domu ale že vôbec
@lenkakravcova a co ti tak vadi, ze ma autorka pracu z domu? 😀 este prenajimat kancelariu, dobre 😀 no to je ale presne ta dnesna doba, dnes sa maju dobre len sebci, neslusni, neempaticki ludia, slusny clovek taha vzdy za kratsi koniec a musi len ustupovat.
Treba pracovať od rána do 15hod keď máš kľud a nie sú doma. Ci je to normálne alebo nie, ťažko posúdiť lebo každí znesieme niečo iné. Ale tak dve deti v takom veku len ťažko dlhšie obsedia. Chápem ta ale bohužiaľ, nočný kľud je až po 22hod. 🤷
Omylom som tukla na temu lebo deti nemam ale niektore odpovede, ze kef budes mat deti pochopis…nie nie je to o tom pochopit ale byt tolerantny voci kazdemu kto je v mojom okoli napr v bytovke.
Keby vas sused je muzikant a mate doma mensie deti co potrebuju spat odpoved, ze keby si muzikant pochopis, by veru nikoho nepotesila. A boli by ste naprasky aj keby deti nemate a daky sused par hodin denne vyhrava…chapem ze deti su zive, beriem ked ma niekto diagnozu a podobne ale dnesne deti su jak utrhnute z retaze aj s rodicmi. Okolo vasich deti sa toci len vas svet, nie svet vsetkych okolo
Moj kamos robi pre at&t a robi americky cas od 15 do 23, nie kazdy ma pracu ze zacni cim skor. Ano toto je nevyhoda bytovky, ale myslim ze vo vacsine pripadov sa to da aspon skusit napravit trosku miesto vyhovorky sak vies….
@lenkakravcova prepáč, ty kde žiješ, či myslíš, že keď je niekto HO, tak mu zamestnávateľ pošle na účet peniaze aby si prenajal kanceláriu? A kopec ludi pracuje doma, IT, grafici prekladatelia a tak ďalej, ale nie je normálne aby deti v kuse buchali, vrieskali a vyrusovali ostatných. Ak na to nie je zdravotný dôvod. A ked je byt na bývanie a oddych, tak by teda dotycna mamička mala brat ohľad na to, že v bytovké bývajú pracujúci ľudia čo chcú oddychovať a nie počúvať zvuky zverinca z ich bytu.
@sandrasstini po precitani tvojho komentu musim aj ja skonstatovat, ze ked budes mat deti, pochopis. (predtym som to nepisala)
Muzikant je dospely clovek s vyvinutym mozgom, ktory ked si povie ze bude tolerantny, tak proste prestane hrat. Male decko je proste decko s nevyvinutym mozgom a takmer nulovou toleranciou a empatiou. Tomu je uplne, ale ze uplne jedno ci susedia si musia dat xanax kvoli tomu hluku, vreskotu a dupotu. A co robia rodicia? Nechce sa mi to opakovat, pisala som to hore.
Ale ok, led som nemala deti, asi som to brala presne ako ty. A ano, po detoch som to aj ja "pochopila". Doslova
@sandrasstini Dalsia co deti nema😀😂a ano ked bude mat pochopis….
tri týždne som bola u sesternici,z vedľajšieho bytu som za ten čas nepočula absolútne nič,keby som nevedela,že sú tam dve dievčata,škôlkárka a prváčka,tak neverím...normálne sa hrali.....tá menšia možno 2x plakala,lebo chcela iné oblečenie...
@joannita ok beriem ze mozem zmenit nazor a ked deti mat nebudem? Tak musim akceptovat aj to co sa mi nepaci, lebo ved deti a teraz vo vlastnom byte denne niekolkohodin budem to musiet “akceptovat”, par rokov kym nevyrastu?
Ano muzikant je dospely clovek, ale mam pocit ze uz nikto o nikoho sa nezaujima a ver mi ze ked nechce neprestane.
Uviedla som to ako priklad, kedy pod kamoskou taky muz byval a ver mi bolo mu jedno ze sa nanho vsetci stazuju a kamoska chodila s malou k mame lebo to bolo peklo…a dnes su ludia sebecki, takze keby mas za suseda magora co mu vrieska hudba a posle ta kade lahsie ked budes buchat na dvere, tiez si nepovies ze ved ok magor, vydrzim to.. Chapem ze deti su deti, aj daky hluk ale ak je to tak ako opisuje autorka ze denne po skolke dunia steny normalne mi to nepride.
@viera presne 🙂 nemam
Napisem to takto... Ked sa dietatu venujes, ano, bude sediet aj na zadku a tvorit. Ked nie, tak maloktore ma iniciativu samo od seba a ked sa nezapajas, tak to robi kratko.. Moje miluju skakat,behat,splhat sa... Chlapci..
Páčilo by sa ti keby máš cez deň kľud a v noci trieskanie, dupanie, kričanie? Asi nie však? Večer si kľudne ľahneš a ideš spinkať. Asi by si nechcela mať nad hlavou feťáka, ktorý nespí aj 5 nocí za sebou?!
@sandrasstini ja mam take deti, ake opisuje autorka. Kym som deti nemala, mala som silne reci ze taketo moje deti robit nebudu. Ze ved vypleskam ich po zadku a bude. Nie, takto to nefunguje. Ver mi a niesom ziadny taky ten novodoby typ matky, co deti stavia na piedestal, kdeze. Moje deti maju prisnu vychovu.
Chapem aj teba, ale jedinu moznost ktoru mas teda, je odstahovat sa do domu.
Tam ti ale zas rano budu kokrhat kohuti a susedia v sobotu ramo pilit stromy....
Každý čo nemá dieťa sa mu zdajú tí ostatní hlucni
Že trieskaju dverami, hlasno rozprávajú, behajú...
@som_realistka žijem na Slovensku. A ak zamestnávateľ vyžaduje od zamestnanca aby pracoval na HO, tak áno - je na to príplatok. Ak niekto robí na HO bez príplatku na kanceláriu na typ, tak je blbec a zamestnávateľ takto na ňom šetrí.
A áno, živnostníci pracujú tiež z domu, ale rátajú si to do výkonu práce a do nákladov (odpočet z nákladov) - a keď je v byte nevyhovujúce prostredie na prácu platia si kanceláriu. Proste sa s tým v práci ráta. Ak niekto neráta s tym, že pracovné prostredie je náklad a myslí si, že ušetrí tým, že si kanceláriu nasťahuje do obývačky a bude požadovať v obytných prostrediach bytoviek ticho a kľud ako v kanceláriách, tak neviem čo na to povedať. Asi nič.. jeho rozhodnutie.
A ty deti mas ci si pani matka dokonalá!? Byt je byt, nie kancelária. Nepáči sa ti? No mas smolu, predaj byt a chod bývať do lesa k veverickam 😏.
Prezradím ti tajomstvo! Nie všetky deti sú rovnaké, sadnú do kúta a kreslia, ci hrajú sa s puzzle. Ani to nie sú mali dospelí, ktorí "funguju" na prosbu ci príkaz.
Aj mne ako matke neskutocne lezie na nervy, keď majú blby deň a nevedia co so sebou. A to patria skôr k tým, ktoré sa pekne prehraju -ALE! Hrajú sa trebars s autom a je to počuť, kráčajú = idú ako slony a môžem milion5 jrat povedať, chod pomaly a nedup! Nič.
A ta odpoveď tvojej suseda je jednoduchá ale presná a vystizna - vieš deti. Ako som už pisala, moje sa vedia aj v klude prehrať ale aj pri tej hre sú nahlas, ci uz len s tými autami, kockami atd. A to už nehovorím o našich bioeko storočiach parketach, ktoré zobudia aj mŕtveho snáď. No vela šťastia tým co sa nastavujú pod nás. Teda koli tým parketam.
Ty asi nemáš deti, že?
Aj moje deti behajú, skáču, dupu. Sú to živé a hravé deti. 🤷
@joannita beriem, len som vyjadrila svoj nazor co deti nema a keby to mam zazivat denne, ze by mi to tiez vadilo. To iste je na dedine ako pises ked si sused da pri plot sliepky ci prasata a ty nevyjdes ns terasu tiez ti to “stazi” zivot. Ze ked je proste nieco v pravidelnom intervale co cloveku vadi, su tie dni narocnejsie. A ano bezdetny clovek si nepovie ze sak deti a mavne rukou, tak ako matke nepride divne ked robia hurhaj.
@malav nevadí mi to vôbec. Môj muž tiež pracuje z domu, predtým z bytu. Len si to vždy ráta do nákladov na prevádzku kancelárie. A keby boli podmienky v byte nevhodné prenájme si kanceláriu inde. Autorka chcela asi ušetriť (alebo zamestnávateľ na nej) a nevyšlo. 😶
@lenkakravcova jaaaaj tak je všetko jasné. Nezvladnutu výchovu tvojich rodičov aplikuješ aj ty 🙂🙂🙂
@misiak7777 🙂 som tipovala že takú blbosť zapotíš. 😀 Inak Koľko máš deti a v akom veku?
@lenkakravcova no tak mňa učili rešpektovať rodičia susedov 🙂🙂🙂 dieťa nerovná sa boh 🙂🙂
Nemám deti, netúžim po nich 🙂🙂
@lenkakravcova tak idealne by bolo, keby mal kazdy vo svojom byte klud, ale to by ludia museli mat kvalitne prerobene byty a nie dat "papundekel" do lacna prerobit a potom tym obtazovat susedov, aj decka nad nami boli male, behali, vrieskali a teraz je dospely sedi na riti a vrta a struzlika a ja sa mozem zblaznit, ale uz som dala staznost
@lenkakravcova no teda naozaj mas zvlastny nazor na podmienky prace z domu. Napr aj ja pracujem niekedy z domu, zamestnavatel na mne nesetri, pretoze ma pre mna stol v kancelarii, ale niekedy mi vyhovuje ostat doma, nemat ranny stres z nestihania, trcania v kolone a pod. A preco by som sa mala o tento komfort ukratit kvoli bezohladnym rodicom? A nie kazda praca sa da robit od skoreho rana a skoncit o tretej. My mame meetingy a telekonferencie bezne aj o piatej poobede.

Jaaaaj, že teba už slúchadla nebavia, ale deti ma dookola baviť plastelínka 😅 chápem.