Ako získať viac informácií od učiteľky v škôlke?
Zdravicko, kto vam odovzdáva deti? Lebo u nás, teda, strašná katastrofa. Naraz berie pani ucitelka 3 rodicov, teda keď som tretia tak ma s informáciami prekrikuje cez 2 rodicov. Nedozviem sa, či moje dieťa spalo, koľko zjedlo, pretože odpoved je “keby nejedol, tak vam poviem, presne si nepamatam” čo značí, že si mohol dat aj lyžičku, aj len polovicu alebo zjedol cele, za čo by som ho rada pochválila. Povie vam pani ucitelka aj niečo pozitívne z dna? Pretože nás všetkých rodicov iba sprdne, aké boli deti zle, kto sa pocikal a podobne … no, a deti nám donesie pani upratovačka (to je zlaticko inak, nič proti nej)
No tak tam pockaj, kym sa situacia trocha ukludni a opytaj sa.
Ja som nikdy nečakala,keď je plná šatňa, aby sa so mnou učiteľka rozprávala. Ak bol problém, povedala mi. Inak som sa nikdy nepýtala koľko lyžičiek zjedli,či spali a pod . Ak bol priestor,keď som prišla po nich,že boli von,tak som sa spýtala, ako sa im celkovo darí v škôlke, alebo kde je problém.
A presne kvoli takym ako ty mám ja ráno a poobede s deťmi sklz..Ja nechápem načo je niekomu toľkoto informácii, za tie roky som sa naučila, že rodičom poviem v skratke -dieťa dostatočne jedlo,pilo,spalo...ak nepoviem nič znamená že bolo všetko v poriadku a nemám čo podotknuť..Ak mám pocit že s niektorým dieťatom niečo nie je v poriadku, resp.plakalo, nechcelo jesť piť spať spolupracovať oslovím konkretne jeho rodiča priamo keď príde...Niektorí rodičia si pýtajú podrobný rozpis aktivít ale ja tam mám 27 detí za ktoré som zodpovedná v čase kladenia týchto zbytočných otázok
Už dcéra nechodí do MŠ, ale keď chodila, boli jasne stanovené pravidlá ..nepýtať sa pani učiteliek vo dverách absolútne nič, ak chceme informácie, dohodnúť si konzultáciu...veď si uvedom, že len teraz začal školský rok, daj tým učiteľkám dýchať...mne vždy povedali ak niečo bolo vážnejšie...či plač, pád..
Neber to v zlom ale pre maminy ako si ty je jasne pomenovanie a to "premotivovaná matka". Keby sa niečo dôležité deje, tak ti učiteľka povie. Predstav si, že máš v triede 20 deti a každá mama chce vedieť, či a koľko dieťa jedlo, pilo, koľko x cikalo a akej farby malo moč, veď by si učiteľky museli robiť tabuľky v exceli 🫣
To myslis vazne? Opytam sa ci je vsetko v poriadku a idem.
sem-tam sa opytam ci spalo dieta (to mi moze byt aj tak jedno) doma zistim podla spravania ci spal alebo nie.
@anonym_autor prestaňte už útočiť na učiteľky...mam 16r dcéru už na strednej, nepamätám, že by mi jej učiteľka v MŠ hovorila každú informáciu, tiež to bolo na úrovni "bolo všetko v poriadku, trošku plakala, veľmi nechcela jesť,...dnes bola zlatá...atd"
Teraz mam male deti tiež v školke a tiež je to len také isté, "mamka, všetko v poriadku"
Dôkazom je, že deti neplačú, a keď plaču, tak poobede idú domov s úsmevom.
Budete mat rodičovské, tam sa pýtaj
autorka ty sa trochu uvedom....učitelka tam je poobede s deťmi sama max.prvé dni sú 2 alebo deti z rôznych tried sú spojené, nie je tam len tvoje dieťa ale má tam ďaľšie deti na ktoré musí dávať pozor a nie sa s tebou vykecávať......takže ano povie ti len ak bude nejaký problém...ak chceš podrobné info čo tvoje dieťa robilo počas dňa , zaplať si opatrovateľku čo s tebou následne môže vykecávať
Ked ma nieco zaujima spytam sa, ked mi potrebuju nieco povedat povedia.
Nebud premotivovana.
@anonym_autor skús pochopiť, že nie si jedina, ktorá tam ma dieťa.Jedlo ber s rezervou 95%z nich zje málo vsetko sa utrasie.Ano, povie skor kritiku nie je čas a priestor na to, že dieťa pekne kreslí.
Kým som sa nepýtala tak mi len dali dieta a dovidenia...nevidim dovod aby každému podavala referát z celého dňa...ak som sa opýtala povedala strucne...čo a koľko jedol by ma ani nenapadlo zisťovať...to mi povedal syn...
Deti nasich deti uz nebude mat kto ucit lebo premotivovani rodicia len buzeruju a nevychovavaju , tak sa vsetky slusne ucitelky poberu pracovat do lidla a ostanu lennpristahovalci ktori nebudu ovladat slovencinu a deti ostanu sproste ako v anglicku a amerike
viem, ze je to po 3 rokoch kedy si bola nonstop so svojim dietatom doma dost kulturny sok, ze sa vsetko netoci len okolo nasich deti..ale casom pochopis, ze si rada pokial nehovoria nic 🙂
a na kavicku po jednom aj skolacikom nechces ist? saozrejme to budu robit ako neplatenu brigadu ... ved keby sa daco stalo tak to to povie..ak nepovie-vsetko ok .. tiez nesleduju gramaz kolke kolko zjedlo ... zas nebud taka precitlivena -nauc dieta rozpravat a doma ti povie aky malo den
Pane boze 😀
Ja som tak stastna ze som nesla robit do MŠ lebo by som asi na psychiatrii skoncila skrz takychto rodicov. Autorka netoci sa vsetko okolo tvojho dietata.
Ano, keby dieta nejedlo ci nebolo nieco ok, POVIE TI TO !!!!!
Tazke na pochopenie?
Ja sa len opytam zo slusnosti ci vsetko ok a oni povedia vacsinou ano. Ak by bol problem tak to so mnou riesia.
Ja som sa spytala 2 x rocne, ako sa vodí dietatu, neboj sa, keby je nejaký velky problem, tak ti zavolajú. Zvyšok sa pýtam dietata. A to, či pekne jedol, vidis sama, či sa po škôlke nevie dojest a je ti aj zbytočná tato informacia, lebo na druhy deň mu môže chutit a keby aj nie, nedas mu do ruksaku lepenak, podľa toho, ako vecer ide spat, vidis, či v škôlke spal, keď je smutný, vidis, či ho niečo trápi a či sa v škôlke niečo udialo, podľa odfotenych prac vidis, ako je na tom dieťa s grafomotorikou, či priemer, lepsie, horsie,…
Mrena😂
Malá chodí 3r do školky, ale teda nikdy mi učitelka nepovedala či jedla, či bola dobra/zlá atd.. max som sa opýtala ked bola menšia či spala lebo ked bola unavena a nespala mávala nočné desy.
Ja naozaj obdivujem učitelky v MS, lebo nie su problem deti ale rodičia
Ked bolo treba, tak mi to ucitelky vzdy povedala. Kym mi nic neoznamovala brala som to tak, ze vsetko je v najlepsom poriadku. A to bol nas taky, ze na otazku Co ste robili v skolke? odpovedal Vsetko, a na otazku Co si papal? bola odpoved rovnaka. Takze od neho sme sa nkdy nedozvedeli nic. Ked som chcela vediet nieco od ucitelky, tak som sa jej spytala.
Pri tych poctoch ti musi zial stacit “vsetko v pohode”, neda sa to inak. Ucitelky zvyknu povedat, ked sa stalo nieco nieco, co treba riesit.
Pani učiteľka má na starosť 15-20 detí a nemôže o každom robiť referát cez dvere, ani si to nemôže pamätať ani to nemá zmysel.
@anonym_autor ja ti uplne rozumiem, tiez ma zaujima vsetko. ale na taketo informacie je vhodna asi len sukromna skolka kvoli poctu uciteliek. nas chodil polroka do sukromnej, 3 ucitelky na 12 deti, kazda mala prehlad uplne o vsetkom a sama od seba mi to hovorila, ci jedol, ci si dal duplu, ci mu nechutilo, ci spal, kolko, ako sa hrat atd a nemusela som to z nich tahat, automaticky dali report. teraz je od sept. v statnej = 2 ucitelky na 24 deti a hned prvy den som sa spytala - ak nebude spat alebo jest tak mi to povedzte, inak budem ratat s tym ze spal a jedol. vybavene, nechcem ich zatazovat ked rano pocujem ten chaos co tam je🙂
@anonym_autor nám pani učiteľka nehovorí nič, pokiaľ sa nestalo niečo extra.Informácie o tom, koľko zjedol, či spal atd, nikdy som sa na to nepýtala, ak by mali učiteľky problém, povedia samé ... Nepreháňaj
Ja by som jej dala cas -aspon tyzden. Ved si musi spiznat deti v triede, ku komu patria... Teraz je tam taky chaos,ze by ani nevedela kolko zjedlo jej dieta keby ho tam mala. A to odovzdavanie deti- giez chapem. Male deti nemozu zostat ani minutu bez dozoru- hlavne teraz( moj mal 2 pokusy o utek- takze nemoze odist a vykecavat sa ked ma plnu triedu malych deti.
My sme mali doslova zakázané sa rozprávať s učiteľkou pri vyzdvihovaní medzi dverami, pokiaľ to nie je životu dôležitá informácia. Pretože ona tam má 25 detí, a zatiaľ čo sa s tebou rozpráva, tak za jej chrbtom si deti aj oči môžu vypichnúť. A predstav si, že by sa s každým čo len 5 minút rozprávala, to máš 20 deti krát 5 minút= hodina a pol rozhovorov a žiadny dohľad nad deťmi. Na informácie, ako dieťa prosperuje, či sa mu darí, aký mal deň, na to sú vyhradené konzultácie. Jasné, že o pocikaní ťa v rýchlosti informuje, alebo mňa včera informovala, že syna postipala osa. Ale chcieť od učiteľky, aby ti rozprával, čo všetko papal a nepapal, ako spinkal, na to nie je priestor.
Ja už ozaj nechápem niektoré mamičky. Mam pocit, že nie deti, ale matky nezvládajú nástup do škôlky. Keď čítam každý deň príspevky o škôlkach, systéme, adaptácii a ako sa mamičky rozhorčujú nad všetkým v súvislosti so škôlkou, pýtam sa samej seba, prečo sme tak večne nespokojní..
@anonym_autor s prečo sa nespytas dieťaťa. Janko aký bol obed , zjedol si ? Chutilo ti, nie? Prečo ti nechutilo. Aspoň si ochutnal? Áno. Super Janko
Pre mňa je podstatnejšie vedieť či sa dieťa picikalo náhodou ako to či zjedli celý obed alebo len lyzicku

@anonym_autor co chces po tej ucitelke?? Ma tam 25 deti, to ma o kazdom robit referat na 5 minut rozpravania? A ak nejake dieta nerobi to co ma, napr. ked sa pocika, tak to beries ako sprdnutie? 🤦♀️ Si zaplat opatrovatelku, ktora bude mat iba tvoje decko a budes vediet. Lutujem tie ucitelky