Ako zistím, či má syn ADHD alebo hyperaktivitu?
Mamičky mám otazku.Ako mám zistit či môj syn nemá nahodou ADD alebo či neni hyperaktivny.Má 3 a pôl v septembri nastupuje do škôlky.V poslednej dobe strašne vela histerči ked neni po jeho vôli a plače.
Je predčasne narodeni.Už chvala bohu vie čím viac slov chvala bohu doteraz len zopar.
@pribinak lebo to jej teraz ako prve velmi pomoze... Ako keby to v konecnom dosledku nebolo jedno. Pochopila si co chcela povedat? pochopila. Tak bud rad k veci, alebo bud radsej ticho.
@pereczova v takom veku je to si myslim uplne normalne. Proste obdobie vzdoru. Vtedy deti revu za vsetko aj za nic.
Ale pokial mas nejake pochybnosti, tak min. zajst za pediatrickou a poradit sa. Urcite bude vediet poradit ci odporucit na psychologa.
@elanor A ved ked tebe gramatYka nevadi, tak porad a nemusis sa rozculovat nad tymi, ktorym vadi-tym rozculovanim tiez autorke nepomahas😉
@pereczova A nemusis sa hned obavat, ze mu nieco je. Deti v takomto veku skusaju, co si mozu dovolit a ked nedosiahnu, tak sa niektore hadzu o zem, niektore vrieskaju a niektore su kludnejsie, tak nerobia ziaden cirkus-kazdy clovek ma iny temperament a to este neznamena, ze musi mat napr. ADHD. Bud dosledna vo vychove a casom sa vysledky dostavia.
@dskjhfdlkdjhl otvor oci poriadne a uvidis, ze autorke som tiez napisala. Takze laskavo neprskaj
Moj syn ma 3r o mesiac. Dnes od 5 rano do 9 vrieskal na pol mesta. Pre nic. Neskutocne, nervy mam v kybli.... Uz nech ide do skolky a nebudem to musiet DENNE pocuvat. Takže aj u inych to tak je....
@elanor Ja netvrdim nikde, ze si jej nenapisala, ale nemusela si riesit to ostatne, citaj s porozumenim a budes sa menej certit.
@dskjhfdlkdjhl citaj aj ty, a tiez nemusis komentovat ostatne. Naco ta to trapi? Ved nemusi...
Pri písani som nedbala na gramatiku ak to niekomu vadí tak prepáčte písala som rýchlo.Chcela som len radu,ale asi na tejto stránke viac zaujíma ludí gramatika v texte ako samotný obsah.
@evkamotka joooj, to ani nepis 😂 sa tu do teba pustia top mamicky, ze nevydrzis s vlastnym dietatom a chces ho odlozit 😂
Btw tiez sa uz tesim na 2.9 👍👍👍
@pereczova nic mu nemusi byt, moze to byt len obdobie.
@elanor Slusne som ta upozornila, nemam zaujem o dalsie handrkovanie, ak sa chces hadat, najdi si iny objekt.
@veronikaszabova dakujem tiež si to myslím len my to niekto povedal,že to možno má
@pereczova niekedy je to tak, ze ked dieta este nevie rozpravat, alebo nevie dobre rozpravat, tak je nervozne z toho, ze mu druhi nerozumeju a potom moze robit cirkus. Neviem sice, kto Ti povedal, ze ma mozno uvedene diagnozy, ale pokial to nebola lekarka, ale nejaka tetka betka, tak si to radsej nevsimaj, lebo este budes zbytocne nervozna. Teraz ma potrebu kazdy diagnostikovat.
@pereczova odviesť pozornosť ste skúšala? Inak rodičia v dnešnej dobe veľmi málo čítajú knihy s deťmi. Často deti podceňujeme, ale dokonca už aj bábätká dokážu pochopiť viac než si vieme predstaviť. Deťom sa treba od začiatku venovať, veľa čítať, prezerať obrázkové knížky, vysvetlovať ... viem, že nie vždy to ide a nie každý ma na to nervy, no časom sa to ovocie ukáže. Deti, ktorým rodičia ukazujú knihy, rozprávajú sa s nimi, oveľa rýchlejšie začnú rozprávať a ľahšie zvládajú obdobia vzdoru. Prajem veľa trpezlivosti. Možno Vám pomôže táto stránka: https://www.nevychova.cz/o-nevychove/
@sono2 no presne, ignorovanie nepomaha. Ved chuda tie deti sami nevedia co sa s nimi deje a este aj vlastny rodic ich ma ignorovat? Hrozna predstava.. necham ho trosku si vybit zlost a ked vidim ze vy uz chcel prist len sa mu neda tak si klaknem a “pozvem” ho k sebe na objatie. Nie vzdy sa ukludni vtedy ale za to pride vzdy.
@sapetka moja už keď je už urevana a nevie ďalej tak už sama povie že ku mame.
Ale vidíš. Pomaly každý psychológ by ti povedal alebo väčšina že ignorovať. Ako áno, sú situácie, kedy vidno, že sa fakt predvádza ale keď už to je taký silný plač už je jedno z akého dôvodu tak pomôže to objatie

Hystéria, hysaky, .... sa píše s Y. Nie s mäkkým i