icon

Ako zistím, či má syn ADHD alebo hyperaktivitu?

pereczova
23. aug 2020

Mamičky mám otazku.Ako mám zistit či môj syn nemá nahodou ADD alebo či neni hyperaktivny.Má 3 a pôl v septembri nastupuje do škôlky.V poslednej dobe strašne vela histerči ked neni po jeho vôli a plače.
Je predčasne narodeni.Už chvala bohu vie čím viac slov chvala bohu doteraz len zopar.

pribinak
23. aug 2020

Hystéria, hysaky, .... sa píše s Y. Nie s mäkkým i

elanor
23. aug 2020

@pribinak lebo to jej teraz ako prve velmi pomoze... Ako keby to v konecnom dosledku nebolo jedno. Pochopila si co chcela povedat? pochopila. Tak bud rad k veci, alebo bud radsej ticho.
@pereczova v takom veku je to si myslim uplne normalne. Proste obdobie vzdoru. Vtedy deti revu za vsetko aj za nic.
Ale pokial mas nejake pochybnosti, tak min. zajst za pediatrickou a poradit sa. Urcite bude vediet poradit ci odporucit na psychologa.

pribinak
23. aug 2020

@elanor prečo by som mala byt ticho? Je to otrasná hrúbka. Aj keď je toto stránka pre matky, tak nejaká úroveň by tu byt mala
Tých chýb tam má viac, ale to som sa už zdržala

elanor
23. aug 2020

@pribinak este raz, pre riesenie jej problemu je gramatika nepodstatna.

pribinak
23. aug 2020

@elanor možno áno, možno nie

dskjhfdlkdjhl
23. aug 2020

@elanor A ved ked tebe gramatYka nevadi, tak porad a nemusis sa rozculovat nad tymi, ktorym vadi-tym rozculovanim tiez autorke nepomahas😉

dskjhfdlkdjhl
23. aug 2020

@pereczova A nemusis sa hned obavat, ze mu nieco je. Deti v takomto veku skusaju, co si mozu dovolit a ked nedosiahnu, tak sa niektore hadzu o zem, niektore vrieskaju a niektore su kludnejsie, tak nerobia ziaden cirkus-kazdy clovek ma iny temperament a to este neznamena, ze musi mat napr. ADHD. Bud dosledna vo vychove a casom sa vysledky dostavia.

elanor
23. aug 2020

@dskjhfdlkdjhl otvor oci poriadne a uvidis, ze autorke som tiez napisala. Takze laskavo neprskaj

evkamotka
23. aug 2020

Moj syn ma 3r o mesiac. Dnes od 5 rano do 9 vrieskal na pol mesta. Pre nic. Neskutocne, nervy mam v kybli.... Uz nech ide do skolky a nebudem to musiet DENNE pocuvat. Takže aj u inych to tak je....

dskjhfdlkdjhl
23. aug 2020

@elanor Ja netvrdim nikde, ze si jej nenapisala, ale nemusela si riesit to ostatne, citaj s porozumenim a budes sa menej certit.

elanor
23. aug 2020

@dskjhfdlkdjhl citaj aj ty, a tiez nemusis komentovat ostatne. Naco ta to trapi? Ved nemusi...

pereczova
autor
23. aug 2020

Pri písani som nedbala na gramatiku ak to niekomu vadí tak prepáčte písala som rýchlo.Chcela som len radu,ale asi na tejto stránke viac zaujíma ludí gramatika v texte ako samotný obsah.

veronikaszabova
23. aug 2020

@evkamotka joooj, to ani nepis 😂 sa tu do teba pustia top mamicky, ze nevydrzis s vlastnym dietatom a chces ho odlozit 😂
Btw tiez sa uz tesim na 2.9 👍👍👍

veronikaszabova
23. aug 2020

@pereczova nic mu nemusi byt, moze to byt len obdobie.

dskjhfdlkdjhl
23. aug 2020

@elanor Slusne som ta upozornila, nemam zaujem o dalsie handrkovanie, ak sa chces hadat, najdi si iny objekt.

pereczova
autor
23. aug 2020

@veronikaszabova dakujem tiež si to myslím len my to niekto povedal,že to možno má

dskjhfdlkdjhl
23. aug 2020

@pereczova niekedy je to tak, ze ked dieta este nevie rozpravat, alebo nevie dobre rozpravat, tak je nervozne z toho, ze mu druhi nerozumeju a potom moze robit cirkus. Neviem sice, kto Ti povedal, ze ma mozno uvedene diagnozy, ale pokial to nebola lekarka, ale nejaka tetka betka, tak si to radsej nevsimaj, lebo este budes zbytocne nervozna. Teraz ma potrebu kazdy diagnostikovat.

sapetka
23. aug 2020

@pereczova a preco by mal mat hned diagnozu... obdobie vzdoru sa to vola. Obrn sa trpezlivostou trosku to potrva a bude dobre

althejka
23. aug 2020

@pereczova podla mna je to v tomto veku uvod do rodicovstva z tej tvrdsej stranky. U nas zacali jedovacky tak isto a trvaju uz 5 rokov s predpubertalnymi naznakmi . Takze iba nedopriat krasavcovi zbytocnu pozornost pocas jacania a on bez publika zisti ze to nie je taka.zabava

sapetka
23. aug 2020

@althejka u nas ignoracia len stupnuje plac. Ked si klaknem po par minitach a otvorim naruc pride a sa ukludni. Keby som ho tak nechala tak reve aj hodiny

hdpe
23. aug 2020

@pereczova odviesť pozornosť ste skúšala? Inak rodičia v dnešnej dobe veľmi málo čítajú knihy s deťmi. Často deti podceňujeme, ale dokonca už aj bábätká dokážu pochopiť viac než si vieme predstaviť. Deťom sa treba od začiatku venovať, veľa čítať, prezerať obrázkové knížky, vysvetlovať ... viem, že nie vždy to ide a nie každý ma na to nervy, no časom sa to ovocie ukáže. Deti, ktorým rodičia ukazujú knihy, rozprávajú sa s nimi, oveľa rýchlejšie začnú rozprávať a ľahšie zvládajú obdobia vzdoru. Prajem veľa trpezlivosti. Možno Vám pomôže táto stránka: https://www.nevychova.cz/o-nevychove/

anjika44
23. aug 2020

@pribinak 1. obdobie vzdoru - zaujímavé, že až v takomto veku mu t začalo, to je dosť neskoro a 2. úroveň pravopisu na MK je celkovo pod bodom mrazu ☹

anjika44
23. aug 2020

@anjika44 to začalo

sono2
23. aug 2020

@sapetka u mojej dcéry presne rovnako. Ignorovanie nieje vôbec dobré

althejka
23. aug 2020

@sapetka tak to je ten lepsi pripad, ze reaguje tak. Ved to ze kazdy je iny. V kazdom pripade drzim palce👍

sapetka
24. aug 2020

@sono2 no presne, ignorovanie nepomaha. Ved chuda tie deti sami nevedia co sa s nimi deje a este aj vlastny rodic ich ma ignorovat? Hrozna predstava.. necham ho trosku si vybit zlost a ked vidim ze vy uz chcel prist len sa mu neda tak si klaknem a “pozvem” ho k sebe na objatie. Nie vzdy sa ukludni vtedy ale za to pride vzdy.

sono2
24. aug 2020

@sapetka moja už keď je už urevana a nevie ďalej tak už sama povie že ku mame.
Ale vidíš. Pomaly každý psychológ by ti povedal alebo väčšina že ignorovať. Ako áno, sú situácie, kedy vidno, že sa fakt predvádza ale keď už to je taký silný plač už je jedno z akého dôvodu tak pomôže to objatie

sapetka
24. aug 2020

@sono2 a ja som pravzeze citala ze neignorovat ani neodvadzat pozornost. Byg pri dietati a cakat. Ze ono aj tak v tom najvacsom amoku nevnima. Samozrejme ked je to viditelne divadlo tal mechat tak ale v tomto obdobi sa z divadla rycchlo stane zufalw volanie o pomoc

sono2
24. aug 2020

@sapetka super. Ja práve nejako všade vidím tu ignoraciu. Nie nevníma áno.