Ako zladiť prácu a škôlku pre mamičky?
Ahojte mamičky.
Už teraz sa v hlave zaoberám tým, ako bude vyzerať náš život, keď o rok nastúpim späť do práce a syn pôjde do škôlky. Manžel pracuje v zahraničí, takže všetko ranné fungovanie bude len na mne.
Zaujíma ma – o koľkej zvyknete nosiť deti do škôlky a kedy začínate v práci? Ako to časovo stíhate?
Máte to blízko, alebo musíte dochádzať? A ako riešite situácie, keď dieťa ochorie a nemá ho kto postrážiť?
Budem veľmi vďačná za vaše skúsenosti, rady alebo tipy, ako si to celé zorganizovať.
Kvôli tomu som zmenila po RD prácu - mám pohyblivu pracovnú dobu, ráno môžem prísť do práce od 6,00 do 9,00. S deťmi vstávame o 7,00 🙂 Keď boli deti choré, tak som čerpala OČR asi len raz na par dní. Vždy sme sa postriedali s mužom pri nich (mame dosť dovolenky). Prazdniny to isté. Teraz už nebývajú choré skoro vobec.
@anonym_autor do MŠ odchádzame o 6:45, v práci musím byť do 7:30. Z MŠ odchádzame o tej 15-tej. Pri chorobe beriem OČR.
7:35 v škole, 7:40 v škôlke, o cca 8- 8:30 začínam pracovať 🙂
@anonym_autor Ja fungujem takto uz rok ,zatial pracu nemam,no hladam si...ked budem chodit do prace urcite to bude narocnejsie, celkovo 3roky sama s malou 🖐
@anonym_autor narocne bude hlavne zozaciatku, kym si dieta na skolku zvykne. Obaja synovia rano plakali, vyjednavali, naschval spomalovali a vymyslali. Pri prvom sa dalo, to som bola na materskej s mladsim a druheho som dala do jasli skor a este som bola tri mesiace doma kym si zvykol. Az potom som nastupila na skrateny uvazok (6h). Co sa tyka OCR, prvy rok som brala kazdy mesiac 1 tyzden 🙄. Potom uz sme sa zacali striedat ja, manzel na HO a babka. Ak si beriem OCR, snazim sa uz len max tri dni. Latame ako sa da ale starsi uz bude prvak a mladsi uz bude 3.rok v kolektive, tak dufam, ze uz nebudu chori kazdy druhy tyzden 🙏🏻.
za mna idealne zatial nepracovat, kym dieta neprejde aspon adaptacnou dobou. Potom mas 2 moznosti aby si dieta nemusela budit velmi skoro. Bud budes mat pracu s prac. dobou,kde mozes prist bud na 8, pol 9 alebo 9 (podla toho ako daleko od domu mas skolku a zo skolky nasledne dostavit sa do prace) alebo ci mas aj pracu, kde mozes nejake dni pracovat z domu alebo si najst nieco na ciastocny uvazok aby si vedela dieta aj zaviest, aj vyzdvihnut. Je to velmi narocne, ked je vsetko na tebe. Ak ti nema kto pomoct so strazenim tak nic nespravis. Musis s nim ostat doma. Ak je dieta chore aj tak je najradsej s mamou (nie sa citit zle a byt s cudzim clovekom). Na to vymysleli OCR.
@anonym_autor ranu zmenu robila som v pekárni od 7:00do 14:00bola to rana zmena .
Mala chodila do škôlky na 6:45 a ja som chodila do roboti autom máme cca 8minut je to o 2 dediny ďalej .keď je chorá tak orc
Teraz od 1.8.nastupujem ako chyžná do susednej dediny do hotela od 7:30 do 14:30.
V škôlky bude od 6;55minimalne do 15:00 aj menej možno lebo uvažujem že polhodinou prestávku radšej využijem na cestu za malou a obed si dám doma .to už má upravenú dobu a vedia že keď bude chorá pôjdem orc a budem dochádzať na bycikly
No ja som pred nástupom na materskú pracovala vo firme. Uvidím, či mi vyhovujú v tom, že by som začínala od 8:00 a pracovala by som len 6 hodín. To by bolo ideálne či už pre mňa, pri syna, aby som stihla navariť, upratať a venovať čas aj synovi. Cesta autom do práce mi trvá cca 30 minút. Keď nie, budem sa musieť popozerať po novej práci.
Mám super ústretoveho zamestnávateľa, ktorý neriešil, či meškám pár minút, ale vždy sa snažím prísť do tej ôsmej, či štvrť na 9.
Syn vstáva okolo 6:30, ak ho vezmem ja, tak s MHD trvá cesta tam, spolu s prezlečenim a odovzdaním v školke a späť v rannej špičke cca hodinu, od dverí domu k dverám zamestnávateľa.
Poobede som minula aj majland na taxíky, lebo keď mám klientov či niečo súrne, bežne som v práci do pol piatej a musím stihnúť ho vyzdvihnúť najneskôr do piatej poobede a busom či elektrickou by som to už nedala.
Choroby na striedačku a mužom (on nechodí na osmičky, tak ma aj voľné dni), alebo home Office, v krajnom prípade OČR, ale posledné dva roky som na OČR nebola.
Mám super ústretoveho zamestnávateľa, ktorý neriešil, či meškám pár minút, ale vždy sa snažím prísť do tej ôsmej, či štvrť na 9.
Syn vstáva okolo 6:30, ak ho vezmem ja, tak s MHD trvá cesta tam, spolu s prezlečenim a odovzdaním v školke a späť v rannej špičke cca hodinu, od dverí domu k dverám zamestnávateľa.
Poobede som minula aj majland na taxíky, lebo keď mám klientov či niečo súrne, bežne som v práci do pol piatej a musím stihnúť ho vyzdvihnúť najneskôr do piatej poobede a busom či elektrickou by som to už nedala.
Choroby na striedačku a mužom (on nechodí na osmičky, tak ma aj voľné dni), alebo home Office, v krajnom prípade OČR, ale posledné dva roky som na OČR nebola.
@anonym_autor
@oblecenie99 ano takto to treba odkomunikovat aby si vedela ako sa mas zariadit. Idealne aby si sa zamestnavatelovi ozvala take 2 mesiace vopred a pobavili ste sa o podmienkach. Aj ty budes mat cas si pripadne najst nieco ine a on sa bude vediet zariadit, ci ta ma ocakavata alebo nie.
@anonym_autor syna vodim do skolky 6:40,v robote začínam o 7 ,robim do 15tej a vyzdvihujem ho 15:40, do práce dochadzam
Keď je chorý, som s nim doma na OcRKe
Pre toto som hľadala novú prácu na jednu zmenu.Rano vstávame do škôlky o 5tej,o 6tej je malý v škôlke medzi prvými a ja utekám do práce na 6.30 všetko mám pešou dostupnosťou.O 15tej ako idem z roboty idem do škôlky pre dieťa.Choroby ja som ostávala doma na očr no za 3 roky čo chodil do škôlky bol chorý cca 3-4 krát.Nie každé dieťa musí byť choré každú chvíľu.

@anonym_autor boli sme v podobnej situacii. Dceru som vodila do škôlky cca6:45 následne som šla na autobus 7:10 do prace. Keďže manžel bol v zahraničí mala som posunutý pracovný čas na 8:00. Pracovala som ale na polovičný úväzok.
Ak bola dcera chora klasika OČR, pripadne starka strážila. Ak som musela ostávať v práci dlhsie - porady tak po nu chodieval do škôlky moj brat. Bývame na dedine od mesta 24 km. Dalo sa to zladiť, len treba komunikovať s vedením a dohodnúť si zmenu casu