icon

Ako zvládajú škôlkári povinný odpočinok?

4. sep 2025

Niesu deti co cez den nespia v tej skolke frustrovane ked 2 hodiny musia lezat?

magic08
4. sep 2025

moja kvoli spanku odmieta chodit do skolky, lenze, ked dojde domov zo skolky, skoro vzdy zaspi, takze jej ten spanok chyba. No povaha je to taka, ze na prikaz nespravi nic, ani spat nebude

simsalabim
4. sep 2025

Samozrejme, ze su, moja kvoli tomu nechcela do skolky chodit, ved za 2 hodiny isla umriet od nudy. Nedovolili jej v postielke ani plysaka, ani knihu a stale ju upozornovali, nech si zavrie oci a nech sa nehra s rukami.... Striedali sme sa v rodine ako sa dalo vyzdvihnut ju na obed, ale tak 2/3 casu to neslo.

anonym_c77cdc
4. sep 2025

presne aj môj kvôli tomu neznášal škôlku, aj do školy išiel predčasne (je októbrový) lebo u nás povinne spia aj predškoláci, čo ozaj nechápem

dadis
4. sep 2025

Vedeli ste, ze toto mam vyznam pre vas deti? Moje deti vraj nikdy nespali, ale po nastupe do skoly byvali bez poobednajsieho spanku taki unaveni, ze uz 19:30 boli v posteli.. https://najmama.aktuality.sk/clanok/286422/nuda...

anonym_baad1e
4. sep 2025

@anonym_autor jasné že áno, ja mám traumu od dieťaťa z tohoto. Dcéra chodila na obed domov, ja som poobede robila z domu.

anonym_baad1e
4. sep 2025
@dadis

Vedeli ste, ze toto mam vyznam pre vas deti? Moje deti vraj nikdy nespali, ale po nastupe do skoly byvali bez poobednajsieho spanku taki unaveni, ze uz 19:30 boli v posteli.. https://najmama.aktuality.sk/clanok/286422/nuda...

@dadis ale toto su 2 rozdielne veci. Nuda je fajn, aby si dieťa mohlo nájsť aktivitu. Nie ležať 2 hodiny bez pohnutia.

pe_mi
4. sep 2025
@magic08

moja kvoli spanku odmieta chodit do skolky, lenze, ked dojde domov zo skolky, skoro vzdy zaspi, takze jej ten spanok chyba. No povaha je to taka, ze na prikaz nespravi nic, ani spat nebude

@magic08 no to musí byť radosť ,keď si poobede pospi doma.vecer ide spať neskoro potom?

magic08
4. sep 2025
@pe_mi

@magic08 no to musí byť radosť ,keď si poobede pospi doma.vecer ide spať neskoro potom?

@pe_mi samozrejme. O desiatej este beha po dome, lebo cikať, smädná, barsčo... len aby spat nemusela... paradoxne rano nema problem vstat, preto nechapem, ze ju cez obed nezlomi a ked prideme domov tak je do minuty tuha, niekedy zaspi uz cestou v aute.

pe_mi
4. sep 2025
@magic08

@pe_mi samozrejme. O desiatej este beha po dome, lebo cikať, smädná, barsčo... len aby spat nemusela... paradoxne rano nema problem vstat, preto nechapem, ze ju cez obed nezlomi a ked prideme domov tak je do minuty tuha, niekedy zaspi uz cestou v aute.

@magic08 😏

simsalabim
4. sep 2025
@dadis

@dadis no ty si to vobec nepochopila, je ine nudit sa a najst sposob, ako sa zabavit. Ale ako sa ma zabavit dieta povinne na lozku, bez knizky, hracky a s rozkazom mat zatvorene oci?

natalia328
4. sep 2025

Moja chodí 3r do školky a teda nestazuje si nikdy. Niekedy zaspi, inokedy len oddychuje... Ked nespi mi rozpráva, ako potichu vymyslali s detmi v posteliach 🙂

anonym_9e2349
4. sep 2025
@simsalabim

@dadis no ty si to vobec nepochopila, je ine nudit sa a najst sposob, ako sa zabavit. Ale ako sa ma zabavit dieta povinne na lozku, bez knizky, hracky a s rozkazom mat zatvorene oci?

@simsalabim moja sa zabavila. Mohli mať plyšáka a nemusela mať zatvorené oči. Ale sama spomína, že vždy ju dávali čo najďalej. Asi mala trocha problém byť ticho. Za celé tri roky zaspala možno trikrát.

dadis
4. sep 2025
@simsalabim

@simsalabim V nasek skolke nemuseli mat zatvorene oci - vediet sa stisit, byt sam so svojimi myslienkami zaziju dnesne deti malokedy. Moj syn si isiel lahnut aj doma, ked uz nespaval, ale mladsia dcerka este spavala - vzal si knizku a tichucko si cital..

hrasocek12
4. sep 2025

Moja prestala spať,keď mala rok..a v škôlke bez problému ľahla ako iné deti a 2 hodiny spala ☺️

nafka0483
4. sep 2025

V nasej skolke to nie je na silu. Nemusia striktne spat. Maju si oddychnut, lezat a byt potichu. Mozu mat svojho mojkacika, hracku... kto nezaspi, tak moze vstat skor, potichu sa prezliect a myslim ze pozerat knizku, kreslit...

simsalabim
4. sep 2025
@dadis

@simsalabim V nasek skolke nemuseli mat zatvorene oci - vediet sa stisit, byt sam so svojimi myslienkami zaziju dnesne deti malokedy. Moj syn si isiel lahnut aj doma, ked uz nespaval, ale mladsia dcerka este spavala - vzal si knizku a tichucko si cital..

@anonym_9e2349 @dadis mali ste stastie na pricetnu ucitelku. Dcera sa vedela zabavit sama, ale nutit lezat dieta 2 hodiny so zatvorenymi ocami nema nic spolocne s ucenim byt so svojimi myslienkami.

denden77
4. sep 2025

nespi.. a spekuluje.. a ja vzdy dostanem poobede kefu 😁

terezka1947
4. sep 2025

Obaja synovia buď spali alebo oddychovali,iba ležali.
Nevidím na nich nijaku traumu a spali aj v noci. Deti oddych potrebujú,stačí ti doma správne vysvetliť.
P.S. mám dosť živých chlapcov,ale i tak vydržali.

janinah
4. sep 2025

Mpja dcera vyslovebe v twj postoelke ticho trpela.Uz ma vlastne deti,starsie 4r.zacalo skolku,ale nespi od dvoch rokov a na obed ho zo skolky budu brat domov.

maya_hi
4. sep 2025
@magic08

@magic08 neviem, spýtam sa ich keď sa zobudia 😁 u nás 80% zaspí. Predškoláci ležia kratšie a môžu si v postieľke prezerať knižku. Nesedia na mobile, na tablete. Skôr by som u detí riešila toto. To im viac ubližuje 😒

dory11
5. sep 2025

@anonym_autor mám dieťa čo nespi na obed od 1,5 roka ( samozrejme sú výnimky ) ale nám všeobecné spánok počas dňa robi problém. Ak to neje spánok z výnimkou ( pri chorobe , že večer pred boli dlho hore a ráno veľmi skoro vstala )potom máme večer problém uspať a v noci mám potrebu budiť sa c cca hodinovým oknom medzi spankami a ráno je potom problém zobudiť aj tak po spánku je zvyšok dňa mrzuta a podráždená .spánok počas dňa bol problém od malička iné deti sú pospanku spokojné moja nie

dory11
5. sep 2025
@dory11

@anonym_autor mám dieťa čo nespi na obed od 1,5 roka ( samozrejme sú výnimky ) ale nám všeobecné spánok počas dňa robi problém. Ak to neje spánok z výnimkou ( pri chorobe , že večer pred boli dlho hore a ráno veľmi skoro vstala )potom máme večer problém uspať a v noci mám potrebu budiť sa c cca hodinovým oknom medzi spankami a ráno je potom problém zobudiť aj tak po spánku je zvyšok dňa mrzuta a podráždená .spánok počas dňa bol problém od malička iné deti sú pospanku spokojné moja nie

@dory11 a ležať bez pohybu nevydrží ona je hyperaktívna až moc ona aj doma keď spí v noci tak má potrebu sa aj počas spánku stále v posteli otáčať neurobím stim nič minuli rok to učiteľky tolerovali uvidme tento

ada288
5. sep 2025

@anonym_autor frustrovane su..lebo si neoddychne ich nervovy system, ani telo..aj dospely sa citi zle, ak ma deficit spanku 🙂

anonym_1011f5
6. sep 2025

@anonym_autor ja mam zas skusenost z opacneho pohladu, dcera potrebovala spanok este ako 3 a 4 rocna a prave vacsie deti co uz nespali ju rusili,nemohla sa vyspať a domov dosla casto mrzuta a urevana..

anonym_43973a
7. sep 2025

Moja ma 4 roky. Nespava na obed od 3 rokov. V škôlke niekedy zaspí ale to je tak 1x do týždňa. Ostatné dni iba leží, a hovorí mi, že jej povedala pani učiteľla nech si zatvorí oči, ale tak jej sa nechce spať, ležať leží ale nezaspi. Ani doma nezaspí, v pohode vydrží do večera. Takže je mi jedno ci sa tam tie dve hodiny nudí alebo čo, pokiaľ nemám sťažnosti že vyrušuje cez odpočinok tak neriešim

adonish
8. sep 2025

@anonym_autor u nas spat nemusia, ale lezat ano. Koľkokrát aj predškolácka zaspala. Lenze toto robim aj doma cez vikend. Na hodinku do postele, tma, bud sa hraju s hračkami alebo zaspia 😊
Na druhu stranu, ony vstavaju velmi skoro do skoly/skolky a cez vikend tym padom tiez 🫣

maryetta
8. sep 2025

Aj preto som aj doma drzala tento rezim. Aj ked nespi aspon si na hodinu lahnu-je to potrebne v ramci psychohygieny.
A tiez kolektiv. Ako by to vyzeralo ze ten nespi. Ten sa hra. Ten si cita.
Aj o tom je kolektiv. Strhlo by to lavinu ze kazdy by chcel robit nieco ine.

papaya308
8. sep 2025

Aby 6r deti vyše 2h ležali nasilu v posteli mi príde choré, v júni treba ležať a v septembri 5h vydržať na vyučovaní? Moja chodila v 90% domov na obed