icon

Ako zvládajú učiteľky v škôlke 22 detí?

1. nov 2025

Máme v rodine 3-ročného škôlkara. Stále viac sa zamýšľam ako si môže jedna učiteľka poradiť s 22 škôlkarmi, aby sa vyzáchodovali, aj ruky mali umyté, aj všetko čo treba. Skúste mi to vysvetliť pani učiteľky, máte môj obdiv.

anonym_65ebbc
1. nov 2025
@petronelag

Aj keď som vodila syna do škôlky tak tam bola učiteľka a ešte taká pomocná sila alebo upratovačka.

@petronelag u nás pomáhala kuchárka, alebo upratovačka s obliekaním.
neraz aj moja mama keď sa tam pritrafila - a ona ochotne pomohla.

dory11
1. nov 2025

@anonym_cb20d9 unas sú samé v triede z deťmi od 7:00 do cca 10:00 a sú tam dve do 12:00 .
Deti do 12:00 do 14:00 spia a potom je sními jedna učiteľka od tej 14:00 do 15;20 kde už idú zo zbernéj triedy do 16:00 a už sú tam 2/3 učiteľky

evansova
2. nov 2025
@anonym_a7150a

Su tam vzdy okolo aj upratovacky,ktore pomahaju ale… ak sa pytas len na to ako dohliahne ze si po wc umyju ruky? Tak nedohliadne. Ano pred jedlom a po jedle chodia hromadne cela trieda na umyvarku,ale ruky skor len namocia. Neumyvaju dako specialne. A po wc? Ked tam zrovna nenakukne ucitelka alebo nie je pobliz upratovacka,tak ver,ze dieta si po sebe nesplachne a ruky neumyje. Pokial to nie je naucene z domu. A to je mizive percento deti ,ktore to ovlada. Ak ide na velku tak dieta z wc zakrici a kto pocuje pride utriet.

@anonym_a7150a kľúčové slová, pokiaľ nie sú naučené z domu. Rodičia by naozaj mali deti pred nástupom do škôlky viesť k samostatnosti.
Žiaľ, mnohí si neuvedomia, že je to v prospech dieťaťa.

sonus_ka
2. nov 2025

@anonym_autor pracujem v skolke zopar rokov, ale z roka na rok je praca narocnejsia. Pribudaju deti so zdravotnym znevyhodnenim, aby sa zaclenili do skolkok/skol. Staci jedno dieta s diagnozou ADHD a podobne a uz je praca pri vyse 20 detoch o dost narocnejsia. Ale ja si nestazujem, svoju pracu milujem. Snazim sa byt vsade, oci mam ,,aj na zadku” 🙂
A ako vsetkych ustriehnut? Treba si v tom spravit system. Napriklad, ked sa idu umyvat, idu na etapy - chlapci a dievcata zvlast. Vacsinou chlapci cakaju v rade pred vchodom do umyvarky a ja sledujem medzi dvermi vsetky dievcata, ci sa umyli. Dievcata sa potom idu do triedy nastupit a idu chlapci. Prvy mesiac je to nonstop upozronovanie, ako ruky umyvat - stlac mydlo iba raz, posuchaj ich, oklep o umyvadlo, aby nebola vsade potopa. Potom si uz zvyknu a ovladaju to 🙂 rovnako upozornenie pri wc, aby chlapci zvihli dosku, naspat ju dali dole, nezbudli splachnut. Pri obliekani von 100x upozornenie, co si obliekame, zastrcit tricko do gati, ocami vsetkych skontrolujem, ci tak urobili a ci vsetko obliekli. Da sa to zvladnut, len si to musi clovek vediet zorganizovat ;)

anonym_cb20d9
2. nov 2025
@anonym_2584de

Otázka znie, čo taka učiteľka pri 22 deťoch vie naučiť, odpoved je nič, robí len dozor.

@anonym_2584de bola by si prekvapená, ale naučiť dokáže veľmi veľa. Pretože jej stačí pár týždňov na to, aby deti naučila to, na čo sa polovica mamičiek vykašlala, v nádeji, že ich to učiteľka doučí. Teda vypýtať sa na WC, samostatne si dať dolu gate, použiť WC, obliecť sa, umyť a utrieť si ruky, najesť sa, obliecť a obuť sa von, upratovať si hračky, sedieť ticho, kým je činnosť a nelietať po triede, neubližovať kamarátovi. A potom sa už frčí. Stačí prísť na do škôlky v októbri a následne v máji a je to neporovnateľné

evita1233
Autor odpoveď zmazal
anonym_987e16
2. nov 2025

dobry den, som.ucitelka v ms, 3 rocnych deti v triede nieje 22-zakon to nedovoluje, ten pocet moze byt v predskolskej triede, kde su uz pri detoch ine navyku,ktore ovladaju, no aj tak je to z roka na rok tazsie...a ano sme vzdy v triede po jednej, spolu sme len na pobyte von...pri malivkych detoch zvykne dopomahat pani upratovacka- umyt ruky....
@anonym_autor

mooonika1975
2. nov 2025
@anonym_65ebbc

veď sú tam dve p. uč., nie je sama.
p. uč. majú patričné vzdelanie, školy, školenia , však nejdú rovno z ulice do práce.

@anonym_65ebbc tak teda neviem, či si niekedy niesla deti do škôlky, ale spolu s druhou učiteľkou sme tam asi hodinu. Inak stále sama .

A čo ma s tým vzdelanie? Že si vedia poradiť s deťmi, je ich skúsenosť.

mooonika1975
2. nov 2025

@anonym_autor no, je to ťažké, ale dá sa to naucit, ale preto robíme menej ako v klasickej robote, ostatné dve hodiny máme na prípravu v klude. Lebo si cely den v hluku, ako pri zbijacke, celý den si v strehu , stále dbať aby si neublížili a potom ich samozrejme vychovávať a učiť a teraz , keď to píšem premýšľam, prečo tomto tých 950€ vlastne robím 😃😬

anonym_690106
2. nov 2025
@sajmonka_1216

a ako to zvládame? Sama netuším :D Ale je to niekedy boj.. nie je problém vytvoriť nejaký režim, že ideme si nastúpiť, keď sa ide na wecko a pod.. ale čo je najhoršie, je to, že čoraz viac detí je s diagnózami, resp. my ich vidíme, veď máme za sebou nie jedno dieťa za tie roky a vieme posúdiť čo a ako.. ale tí rodičia.. všetko je ok, to sa spraví, ešte možno bude inžinier a pod.. robíme čo môžeme, aktivity, hry, individuálne pracujeme a žiaden posun... 5 ročné dieťa nevie farby a mama sa smeje, že aké je to vtipné, že nevie.. doma full servis, 4,5 roka... sedí a čaká, kto ho oblečie.. no pri 20 deťoch sa nedá každého od hlavy po päty obliecť

@sajmonka_1216 take decka aj sú? Moju 2 ročnú skúšala pediatrička farby a tvary a vedela a ja ani neviem odkiaľ 😀

anonym_1d1037
2. nov 2025

Ja som zdravotna sestra mam na starosti niekedy 25 ludi z toho 4-5 leziakov a poviem ti absolutne si nerobim iluzie o tom ako to v tej skolke funguje…to sa neda aby ucitelka vedela o vsetkom a na vsetko dohliadla. Ako je tak je.

letfenixa
2. nov 2025
@anonym_690106

@sajmonka_1216 take decka aj sú? Moju 2 ročnú skúšala pediatrička farby a tvary a vedela a ja ani neviem odkiaľ 😀

@anonym_690106 mali sme na zápise do ZŠ malého Roma, nepoznal žiadnu farbu, pastelky držal prvýkrát v živote (bolo to ešte pred povinným predškolskym rokom). Prijatý bol, jedinou podmienkou na prijatie je dovrsenie 6 rokov do 31.8.

mooonika1975
2. nov 2025
@anonym_2584de

Otázka znie, čo taka učiteľka pri 22 deťoch vie naučiť, odpoved je nič, robí len dozor.

@anonym_2584de ale musí mať edukačné aktivity, už len to maľovanie obyčajne, čo rodičia radi pozerajú, je pri 25 deťoch boj , a musí prebiehať podľa určitých bodov. Učíš ich spievať, rozprávať, keďže doma sedí na mobile a rozprávať nemusí, básnicky, počítať. Už len taká besiedky na 20 minút, kde sa rodič posadí a skonštatuje, z to bolo uhm uhm, tak navcicujete s deťmi dva mesiace, týždeň príprav okolo toho . Takže určite nie dozor, to je urážka prace učiteľky. Každý den sa musíme pripravovať

mira0611
2. nov 2025
@sonus_ka

@anonym_autor pracujem v skolke zopar rokov, ale z roka na rok je praca narocnejsia. Pribudaju deti so zdravotnym znevyhodnenim, aby sa zaclenili do skolkok/skol. Staci jedno dieta s diagnozou ADHD a podobne a uz je praca pri vyse 20 detoch o dost narocnejsia. Ale ja si nestazujem, svoju pracu milujem. Snazim sa byt vsade, oci mam ,,aj na zadku” 🙂
A ako vsetkych ustriehnut? Treba si v tom spravit system. Napriklad, ked sa idu umyvat, idu na etapy - chlapci a dievcata zvlast. Vacsinou chlapci cakaju v rade pred vchodom do umyvarky a ja sledujem medzi dvermi vsetky dievcata, ci sa umyli. Dievcata sa potom idu do triedy nastupit a idu chlapci. Prvy mesiac je to nonstop upozronovanie, ako ruky umyvat - stlac mydlo iba raz, posuchaj ich, oklep o umyvadlo, aby nebola vsade potopa. Potom si uz zvyknu a ovladaju to 🙂 rovnako upozornenie pri wc, aby chlapci zvihli dosku, naspat ju dali dole, nezbudli splachnut. Pri obliekani von 100x upozornenie, co si obliekame, zastrcit tricko do gati, ocami vsetkych skontrolujem, ci tak urobili a ci vsetko obliekli. Da sa to zvladnut, len si to musi clovek vediet zorganizovat ;)

@sonus_ka musis byt skvela ucitelka, je velmi dobre, ze mas system. V systeme aj deti vedia super fungovat a zvyknut si naň! Trebalo by viac, takychto uciteliek.

Niektore su take, ze maju bordel v hlave a potom to aj v triede tak vyzera. Dieta potom nevie, kedy co ma robit, lebo ucitelka raz takto a druhykrat uz onako...dieta je popletene, a nevie, co ako ma robit, aby to bolo spravne.

Si super, urcite je aj detom pri tebe dobre!

kuggis
2. nov 2025

Autorka ako to dokážu? Tak , že im tečie chrbtom...a všade musíš byť načas, hlavne ak má materská škola jedáleň, ak neprídeš na čas, ešte ťa aj kuchárky zvozia, rodičia si ťa ani nevážia ani tvoj názor, všetko vedia lepšie... ešte by vedeli lepšie viesť 22 detí...ale ani svoje dve doma nevedia zvládnuť, potom to tak vyzerá, jedno v MŠ druhé doma počas prázdnin...aby sa doma nebili a nehádali...ale to dieťa v MŠ sa tiež rado poháda aj pobije...a v triede býva takých detí viac ako dve...a k tomu , že ako vidia učiteľky dg? Vidno to, každé iné dieťa sa v kolektíve vymyká vo všetkom ...vedie sa pedagogická diagnostika a učiteľky majú v škole predmety špeciálnu pedagogiku aj psychológiu, takže majú základný obraz o vývine dieťaťa..

mira0611
2. nov 2025

@kuggis urcite je to narocna praca, ale budme uprimny malo ludi ma nenarocnu pracu.
Kazda praca a profesia ma svoje za aj proti.

Deti treba vychovavat s laskou, aj ked su deti, ktore sa fakt tazko daju lubit, ale musime pochopit, ze preco sa to dieta sprava tak ako sa sprava, lebo velakrat je to vykrik do tmy a to dieta dostane nalepku od ucitela, ktora sa tazko zmyva.

Mali sme vychovavatelku v druzine, ktora milovala deti a aj to najhorsie ju na slovo posluchlo, lebo chcelo vyhoviet pani vychovatelke.

Velakrat, deti v MS, ZS dostanu prilis vela vnemov a to v nich vyvolava flustraciu, ktoru potom nevhodne ventiluju a niekedy je zas ten problem doma, s cim bohuzial pedagog vela nespravi.

Inokedy je to tak, ze dieta a pedagog si jednoducho nesadnu.
A tu nie je chyba ani v jednom z nich, ale budme uprimni ani nam nemusi sadnut kazdy kolega, nadriadeny alebo šef.
Ja mam radsej prisnych, ale ludskych sefov, co sa tyka prace lebo vtedy je poriadok.
Ale mala som uz aj sefa dobraka, a bola som z neho na nervy, lebo kazdemu chcel vyhoviet a my ako tím, sme strasne trpeli lebo sme mali vela prace.

alya2012
2. nov 2025

Som učiteľka v MŠ. Nevravím, že to nie je náročné , no na to, aby sme to zvládli potrebujeme vnútornú motiváciu k tomuto povolaniu/poslaniu, empatiu a vzťah k deťom samozrejme ..V druhom rade , je to o režime ktorý má škôlka resp učiteľka nastavený, prirodzenom rešpekte, pravidlách , ktoré sú a platia pre všetkých..to je len veľmi stručne o základnom chode...keď sú deti motivované, prijaté, a zároveň majú režim a pravidlá , je to super kombinácia

hariet
2. nov 2025
@anonym_987e16

dobry den, som.ucitelka v ms, 3 rocnych deti v triede nieje 22-zakon to nedovoluje, ten pocet moze byt v predskolskej triede, kde su uz pri detoch ine navyku,ktore ovladaju, no aj tak je to z roka na rok tazsie...a ano sme vzdy v triede po jednej, spolu sme len na pobyte von...pri malivkych detoch zvykne dopomahat pani upratovacka- umyt ruky....
@anonym_autor

@anonym_987e16 22 deti nie, max pocet je 20 a je to hrozne vela na to, ze tam ani nie su spolu 2 ucitelky cely cas..

anonym_f9b141
2. nov 2025

@anonym_autor ja učím v škôlke. Učím v 2 triedach...jedna má 20 deti, zdravých nad 3 roky, v druhej ich je 13,ale...deti zaplienkovane, niektoré v procese odplienkovania, niektoré chodia už na záchod...niektoré sa nevedia ešte ani najesť, sú tam deti na spektre či s mentálnou retardaciou, normo deti s ťažkými potravinovymi alergiami (vrátane kontaktnej či vzduchovej,máme k dispozicii epipenove perá,keby daco...)... tieto deti sú v procese diagnostiky, bez nároku na asistenta,lebo na vyšetrenia sa čaká aj rok a dovtedy,človek pomôž si sám...úprimne,často je to peklo na zemi....
Teraz môžem povedať,že nie je ziaden problem zvládnuť 20 deti,ktoré sú odplienkovane a caspon ciastocne samostatne a inak zdravé...ja si tam chodím fakt oddýchnuť oproti tomu,čo mám v druhej triede 🙈 a áno,na triede som sama od 7 do 10..s kolegyňou sme od 10 do 13..potom jedna odchádza a druhá ostáva do konca...

S tým umývaním rúk a chodením na wc je to tak,že chodíme vždy hromadné a čakáme sa...ja deťom umývam ruky, šupnem im mydlo na rúčky a keď viem,že si ich dáme nevie normálne umyť,tak mu ich umyjem...to ale vždy len pred jedlom,keď idú z wc,umývajú si samy,bohužiaľ...
Ja sa na záchod dostanem buď cez obedny spánok,ak mám šťastie a všetci spia alebo až keď všetci odídu. Často si uvedomím,že som na záchode nebola od rána...
Určite sú škôlky,kde to takéto nie je...ale pri Tom,čo teraz urobila vláda, povinná dochádzka a inkluzia....to takto bude vyzerať vsade..som zvedavá,ako dlho to budú učiteľky zvládať..lebo je november a ja už mám pocit,že uz to nedávam (prázdniny v našej škôlke nemáme)

anonym_a7150a
2. nov 2025
@sonus_ka

@sonus_ka diagnostika u tak malych deti nie je mozna na 100%. Myslim Adhd. Preto nemozes ani tvrdit ,ze ma dake dieta v skolke ADHD. Preto sa diagnostikuju az v skole lebo tam pridu povinnosti atd. To ,ze v skolke je dieta,neposlusne,nerespektuje ucitelky,nepracuje ako ma,nesustredi sa ,neznamena, ze ma ADHD. A to vela ludi taketo dieta diagnostikuje sam,ze on ma urcite Adhd a ine. A presne toto skatulkovanie deti zacina uz v skolke a potom sa toho to dieta nezbavi celu skolu. Len preto ,ze ma viac energie ako ostatne deti napr.

anonym_a7150a
2. nov 2025
@kuggis

Autorka ako to dokážu? Tak , že im tečie chrbtom...a všade musíš byť načas, hlavne ak má materská škola jedáleň, ak neprídeš na čas, ešte ťa aj kuchárky zvozia, rodičia si ťa ani nevážia ani tvoj názor, všetko vedia lepšie... ešte by vedeli lepšie viesť 22 detí...ale ani svoje dve doma nevedia zvládnuť, potom to tak vyzerá, jedno v MŠ druhé doma počas prázdnin...aby sa doma nebili a nehádali...ale to dieťa v MŠ sa tiež rado poháda aj pobije...a v triede býva takých detí viac ako dve...a k tomu , že ako vidia učiteľky dg? Vidno to, každé iné dieťa sa v kolektíve vymyká vo všetkom ...vedie sa pedagogická diagnostika a učiteľky majú v škole predmety špeciálnu pedagogiku aj psychológiu, takže majú základný obraz o vývine dieťaťa..

@kuggis v skole moze mat ucitelka daky predmet špeciálnu pedagogiku aj psychológiu,ale to neznamena,ze tie deti viete diagnostikovat. Dovolim si tvrdit,ze casto krat je to prave to skatulkovanie deti. Ktore mu viac ublizi ako pomoze. Lebo ty urcis len to je dobre ,lebo urobi vsetko co mu povieme a potom to je zle lebo neposlucha,nerobi co chceme atd. A date mu do papiera daky text. Takze nie neviete diagnostikovat deti ci ma daku diagnozu asperger,Adhd a ine.

anonym_85649f
2. nov 2025

@anonym_autor taky ten rozdiel medzi Slovenskom a Nemeckom. Teraz riesime nastup nasej dcery, 20 mesiacov bude mat pri nastupe do skolky. Boli sme pozriet viacere skolky, ale tu je to tak, ze na 1 ucitelku je 5, max. 6 deti. Ckze ked je v triede 30 deti, je tam cca 6 uciteliek. Nie len na par hodin, stale. Na Slovensku je problem zaberpecit aspon tu 1, 2 ucitelky na 25 deti. Je to smutne vidiet tie rozdiely, ako niekde moze system fungovat a inde je to zase katastrofa.

anonym_5b6e59
2. nov 2025

Keď som pracovala v MŠ ako admin prac. v kancli na PC pri triedach, chodila som pomáhať obliekať deti, keď sa chystali von, strasne dlho to trvalo to obliekanie, aby stihli byt aspon 30 minut von

kuggis
2. nov 2025
@mira0611

@kuggis urcite je to narocna praca, ale budme uprimny malo ludi ma nenarocnu pracu.
Kazda praca a profesia ma svoje za aj proti.

Deti treba vychovavat s laskou, aj ked su deti, ktore sa fakt tazko daju lubit, ale musime pochopit, ze preco sa to dieta sprava tak ako sa sprava, lebo velakrat je to vykrik do tmy a to dieta dostane nalepku od ucitela, ktora sa tazko zmyva.

Mali sme vychovavatelku v druzine, ktora milovala deti a aj to najhorsie ju na slovo posluchlo, lebo chcelo vyhoviet pani vychovatelke.

Velakrat, deti v MS, ZS dostanu prilis vela vnemov a to v nich vyvolava flustraciu, ktoru potom nevhodne ventiluju a niekedy je zas ten problem doma, s cim bohuzial pedagog vela nespravi.

Inokedy je to tak, ze dieta a pedagog si jednoducho nesadnu.
A tu nie je chyba ani v jednom z nich, ale budme uprimni ani nam nemusi sadnut kazdy kolega, nadriadeny alebo šef.
Ja mam radsej prisnych, ale ludskych sefov, co sa tyka prace lebo vtedy je poriadok.
Ale mala som uz aj sefa dobraka, a bola som z neho na nervy, lebo kazdemu chcel vyhoviet a my ako tím, sme strasne trpeli lebo sme mali vela prace.

@mira0611 si učiteľka MŠ? Nie si ten prípad, ktorý to v živote nerobil ale všetko by vedel lepšie ako učiteľka,asi si sa našla v mojom príspevku, keď si mala potrebu reagovať

kuggis
2. nov 2025
@anonym_a7150a

@kuggis v skole moze mat ucitelka daky predmet špeciálnu pedagogiku aj psychológiu,ale to neznamena,ze tie deti viete diagnostikovat. Dovolim si tvrdit,ze casto krat je to prave to skatulkovanie deti. Ktore mu viac ublizi ako pomoze. Lebo ty urcis len to je dobre ,lebo urobi vsetko co mu povieme a potom to je zle lebo neposlucha,nerobi co chceme atd. A date mu do papiera daky text. Takze nie neviete diagnostikovat deti ci ma daku diagnozu asperger,Adhd a ine.

@anonym_a7150a asi si nevidíš ďalej od svojho múdreho nosa, napísala som vidí diagnózu, nie , že dieťa zdiagnostikuje namiesto psychologičky alebo spec pedagóga ...a ďalej učiteľka diagnostikuje dieťa je to jej náplň práce volá sa to pedagogická diagnostika, ďalšia čo nevie čo robí učiteľka ale vie to lepšie

anonym_a7150a
2. nov 2025
@kuggis

@anonym_a7150a asi si nevidíš ďalej od svojho múdreho nosa, napísala som vidí diagnózu, nie , že dieťa zdiagnostikuje namiesto psychologičky alebo spec pedagóga ...a ďalej učiteľka diagnostikuje dieťa je to jej náplň práce volá sa to pedagogická diagnostika, ďalšia čo nevie čo robí učiteľka ale vie to lepšie

@kuggis ani nevies vidiet diagnozu. Alebo si chodila do dakej specialnej skoly pre ucitelky ktore vedia vidiet diagnozu. Vidiet diagnozu mozes akurat tak dake postihnutie. To ze mas ako ulohu diagnostikovat dake dieta,to by sa malo prenechat odbornikom nie dakej ucitelke,lebo vypovedna je 0 akurat tak. A svoj nazor nezmenim. Ty mozes mat svoj

maya_hi
2. nov 2025

@anonym_autor zvládame a ďakujeme 😊 si jedna z mála ktorá si uvedomuje, že to naozaj nie je ľahká práca. Hlavne na začiatku, kým sa deti zoznámia s režimom, naučíme ich samostatnosti (ak ich to doma neučia), potom to už ide. Ja mám teraz akurát triedu najmenších a musím povedať, že deti sú väčšinou veľmi šikovné, je vidieť, že sú doma vedené. Spolupráca s rodičmi je až na pár výnimiek perfektná. Vieme si veci vykomunikovať, dohodnúť tak aby sme prospeli hlavne dieťaťu. Po tých rokoch, ktoré som si v škôlke odučila, do toho odchovala 2 vlastné deti, v mnohom mám jasno a naozaj som nadobudla zručnosti, ktoré sa na práci so skupinkou detí hneď odrazia. To je to, čo si veľa ľudí neuvedomuje. Tiež je to do veľkej miery remeslo, zručnosť, ktorú nemôže robiť hocikto a ktorá ak sa robí dobre, zaslúži si aspoň štipku úcty. Áno, nedám za všetky učiteľky ruku do ohňa ale veľa je takých, ktoré by si zaslúžili väčšiu úctu od spoločnosti a určite aj normálny slušný plat. Je to práca, ktorá určite nekončí odchodom z pracoviska (aj teraz sedím pri PC a pracujem). Samotná osobná starostlivosť o deti tvorí asi 50% činnosti 🫤

anonym_7e503b
2. nov 2025
@hariet

@anonym_987e16 22 deti nie, max pocet je 20 a je to hrozne vela na to, ze tam ani nie su spolu 2 ucitelky cely cas..

V štátnej MŠ mám 24 detí. Medzi nimi aj ŠVVP. Jedna ťaháme rannú, druhá poobednú. Spolu sme dve 40 minút denne.
@hariet

profantova
2. nov 2025
@anonym_65ebbc

veď sú tam dve p. uč., nie je sama.
p. uč. majú patričné vzdelanie, školy, školenia , však nejdú rovno z ulice do práce.

@anonym_65ebbc Vôbec nie sú dve triedu, 3 hodiny som doobedu bývala sama, až potom, keď prišla na poobednú učiteľka, tak sa ten čas prekrýval...a stalo sa, že som mala aj spojené skupiny na spanie a poobede som bola celkom s tými deťmi sama.... keď raz vypadla popri tom aj upratovačka, tak celkom sama v budove...

amalka35
2. nov 2025
@domka222

Myslím, že záchod a ruky je to najmenej. Teraz už ľutujem učiteľky, keď budú chodiť s tými najmenšími von a budú musieť pomáhať ešte aj so zimnými vecami a obúvaním čižiem😬 minule som prišla do škôlky a učiteľka lietala ako handra. Lebo jedno dieťa sa jej pokakalo a bolo špinavé až na chrbte + musela dávať ešte pozor na ostatné 🫣

@domka222 a toto su presne tie momenty a situacie, ktore si mnohi rodicia neuvedomuju a len zavidia, kolko prazdnin maju ucitelia. Ukazte mi skolku, ktora je zatvorena rovnako ako ZS vzdy pocas prazdnin, lebo ja taku nepoznam, ucitelky MS si cerpaju svoje dovolenky pocas vuanoc a v auguste. Tak neviem, o com ti rodicia bluznia, ze kppec prazdnin🤷‍♀️