Učiteľka v materskej škôlke

29. jan 2023

Sú tu nejaké pani učiteľky, prípadne aj ako mamičky viete mi zodpovedať moje otázky??
Vyberám si VŠ a rozmýšľam nad škôlkou a 2. Stupňom.
Mám rada deti tak skôr inklinujem k tej škôlke.
Moje otázky znejú? Deti, ktoré chodia do škôlky sú veľmi nevychovane? Ako to presne funguje- vychováva rodič a učiteľky len učia nové znalosti, alebo tá ucitelka je tam aj na to, aby trošku vychovávala ?
Sú rodičia veľmi zlí? Nedávno som bola v reštaurácii, kde behali deti, rodičia boli viac krát upozornení, vbehli čašníčke rovno pod nohy ona spadla na dieťa aj s taniermi, ktoré sa rozbili a porezali dieťa (trošku na ruke) a rodičia si zavolali vlastných právnikov, že ju idú zažalovať a chceli od nej odškodné (hovoríme o ranke na jeden leukoplast) a tohto sa obávam najviac, že niektorí rodičia môžu byť zlí neopodstatnene. Brigádovala som ako opatrovateľka, chodila som s jedným dievčatkom na tanečnú a jednea opatrovateľka tam vykala malej cca 5 ročnej dievčine. Aké s týmto máte skúsenosti prosim

ava11
29. jan 2023

Deti sú v pohode. Niektoré náročnejšie povahy, niektoré miernejšie. S trochou praxe si zvykneš na všetko a vieš si už s nimi poradiť a zistíš, čo na koho platí. Rodičia bývajú ťažší oriešok, ale ja si mojich vždy naučím od začiatku na jasné hranice, takže som ešte nikdy nemala problém.
Nové znalosti a výchova sa prelínajú, nedá sa dieťa len učiť a nevychovávať. Snažím sa im vštepovať aj nejaký základ, ale vyhýbam sa témam, na ktoré by rodič mohol mať vyhranený názor, lebo to predsa len nie je moje dieťa.
Práca je to krásna, vyčerpávajúca, naplňujúca.

pribinak
29. jan 2023

S postojom že malé deti sú nevychovane a rodičia sú zlí ani do skolky robiť nechod

Moja mama robila učiteľku v škôlke a aj v škole, bola ucitelka, zástupkyňa a aj riaditeľka ale v živote som nepočula že by povedala niečo takéto

oli18
29. jan 2023

Zisti si, ako je to s VS na miesto ucitelky do MS. Poznala som ucitelku s VS, ktora bola do MS "prekvalifikovana". Robila si nadstavbu na Strednej pedagogickej skole. Neviem ako je to dnes, lebo toto bolo dost davno.

kukulda1234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
angel993
29. jan 2023

S takýmto postojom vyberaj inú školu. Rodičia to budú mať ťažké s tebou a deti ešte ťažšie ak už teraz ideš takto škatulkovať.

beata_k
29. jan 2023

Prepac, ale nehodis sa na tu pracu. Tuto pracu bud milujes a chces ju robit alebo nie. Ty uz teraz spekulujes.

daffodil3007
29. jan 2023

Podľa mňa viac na nervy je učiť 2 stupeň, to už vedia byť aj tie deti drzé nielen rodičia. Ak viac inklinujes k deťom, tam určite MŠ, 2 stupeň je puberta 😁😁

lavinis
29. jan 2023

S takýmto postojom, prosím ťa, nechod do škôlky.
Ako rodičia ti vopred ďakujeme

marca12
29. jan 2023

S rodicmi je tazka spolupraca,cim dalej su horsi. Ale to mas v kazdom povolani,ludia su neprijemni,nahnevani,nedotklivi. Deti su fajn,kazde ma svoju povahu a vela zalezi na pristupe ucitelky. Je ucitel a ucitel.

slavomira236
29. jan 2023

Nie deti nie sú zle len majú každé inú povahu a učiteľka sa má naučiť pracovať s každým od toho je tam aby si ku každému dieťaťu našla cestu...

svetlonos
29. jan 2023

Vykat 5 ricnemu ? 🤣🤣🤣 Taky jib by som nepriala a to uznavam respektovanie malinkych 🙂 ( aj ked nie vzdy sa mi to dari ako by som chcela) Ale toto je cez. Ja mam pekne skusenosti z jasli 🙂 deti su slniecka. Druhy stupen v skole by som nedala. Drzani drzi su to.
Rodicia su rozny a z principu by som si platila tiez pravnika na podobne problemy. Neviem ako na Sk, v AT si platis mesacne nejaku sumu a on je ti v roznych otazkach k dispozicii.
Ja za mna teda radsej do skolky ako skoly. S tou (ne)vychovou ti poradia skor ucitelky skusene. Ja so len zaskakovala ako pomocna vychovavatelka. Deti v skupine ucitelky vacsinou posluchaju lepsie ako doma, su cudzie 🙂 To je moja skusenost.

mironka
29. jan 2023

Mna sice prijali na Pedagogicku fakultu 1.-4.,ale napokon som skoncila na inej fakulte ucitelstvo pre 2.stupen a SŠ...realita je taka,ze som sa zhodou okolnosti dostala do MŠ,kde ucim a este si dorabam kvalifikaciu pre MŠ...a v ZŠ som este neučila...paradoxne...🙈

euka210
29. jan 2023

V skolke Ti staci stredna pegecka ci 2r nadstavba.
Podla mna nevies co chces...skolka...musis vediet hudobnu, kreslit, telesna, byt tvoriva.
2.stupen je podla predmetov a tam je to o inom.
V skolke je to podla mna lahsie, tam su mensie, 2.st.uz puberta, musis sa naucit ako na tie decka.
Ale aj v skolke...moje deti mali ucitelky, ktore milovali deti a pracu a deti ich zboznovali, ale boli i take, co len po nich kricali...deti zistia a daju vediet kto je aky. V skolke ucitelky i zadky detom utieraju, beru na ruky ked place, cesu, spievaju, hraju sa, tvoria, ucia sa hrou...su to akoby druhe mamy.
Ked chces davat vedomosti...tak druhy stupen.
Male deti urcite nie su zle, zavisi od ich povahy a casto su zrkadlom rodicov...a tam je vacsi problem.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nanka3
30. jan 2023

v skôlke som síce neučila, ale učím 2.st. na ZŠ a ver mi, že tie staršie deti - puberťáci dajú zabrať nám, aj svojim rodičom. Ako učiteľka v škôlke máš za deti rovnakú zodpovednosť ,ako za deti v škole. Ak inklinuješ viac k malým deťom, tak potom skôr školka alebo 1. st. ZŠ. Pracovať s ľudmi je náročné, možno s deťmi o to viac, keďže pracuješ nielen s deťmi, ale nepriamo aj s ich rodičmi. Ako učiteľ rátaj s časovo náročnejšími prípravami doma, tvorba testov, písomiek, ich oprava.... toto v MŠ nemáš. Všetko má svoje pre a proti.... a áno, občas ich treba aj vychovávať a to platí v MŠ, aj ZŠ, SŠ...