icon

Ako zvládnuť cievkované dieťa a nastup do škôlky?

21. jan 2024

Ahojte, prosim, ak by sa tu našiel niekto, koho dieťatko muselo byť od malička pravidelne niekoľkokrát denne cievkované (každé 3 hodiny), ako ste postupovali keď malo dieťatko nastúpiť do škôlky? Je jediným riešením zostať doma na predĺženej rodičovskej dovolenke? Vďaka za vaše tipy!

Strana
z2
kacena4
21. jan 2024

nepises nic o postihnuti ake dieta ma, ci je plienkovane, samostatne... ci musíš do prace ci len chces, ci chces kolektiv pre dieta.... my mame drobca v skolke na 3 hodky od 8-11.00 chodi do specky (nie mentalne postihnutie) kvoli adaptacii. zvysok predlzena rodicovska a od 6r. opatrovatelsky. po pravde neviem si predstavit ako chcete fungovat v skole ak neuvazujete nad specialnou kde maju k dietatu specipristup

zobaka
21. jan 2024

myslim si, ze ti predlzeny rodicovsky schvalia, toto je dost zavazny zdravotny problem

autor
21. jan 2024

@kacena4 dieta je sikovne, samostatne na svoj vek. Ako pises, ze dietatko davas na aspon na tri hodky do skolky - to by vyhovovalo aj nam, asi tiez bud speci alebo sukromna skolka. Jednak by bolo aspon trosku v kolektive a zaroven by zostali zdravotne zalezitosti pod mojou kontrolou. Co sa tyka skoly - to je este daleko (teraz ma necelych 2,5roka).a.stale dufam, ze mozno dovtedy kym pride cas na skolu.sa mozno veci podari vyriesit, este to nie je definitivne s tym cievkovanim.
Co sa tyka prace, zvladli by sme to.financne aj keby som sa hned nevratila. Zaroven by som rada.do rodinneho rozpoctu nejak prispela aj ja a aj myslou bola.niekde inde ako len stale s detmi. Zaroven je nerealne, aby.som nastupila na plny uvazok ak ako to bolo pred MD.

pe_mi
21. jan 2024

Ahoj,tiež mám skúsenosť s mamou diabetičkou.
Bola to štátna školka.
Mama si chodila dieťa sama merať a napichavať, plus to ale bola škôlka so zdravotníkom.dieta chodilo na 4hod.
Ja by som asi obvolala,obehala škôlky v tvojom dosahu , aké máš možnosti so zdravotníkmi (rozumiem, že si ho budeš sama riešiť svoje dieťa, ale pre môj dobrý pocit by som chcela personál so zdravotníckym vzdelaním)
Lebo to býva málokde.ani okresné mestá to niektoré nemajú
Vôbec by som nezatracovala ,že ju do štátnej bežnej triedy nezoberú.
Dcérka je integrovaná v bežnej škôlke,bez známosti.
Len som si obehala ,obvolala škôlky a bola nám ponúknutá možnosť.v čo som tiež ani neduufala,že bude v bežnej škôlke.

silvia2013
21. jan 2024

Mam kanosku jej dvera boka na vozíčku s cievkovali ju ae v skole, teraz ma dievca uz 20r.Mozem ti dat na nu fb kontakt v správe.

klip0
21. jan 2024

Neviem poradiť ale len že veľmi držím palce. Neviem o aký problém u vás ide, ani som netušila že niečo takéto vôbec môže byť, ze dieťatko musí byť cievkovane stále z nejakého dôvodu. Ale si super maminka a prajem vám mnoho zdravia a nech škôlku vyriešite k spokojnosti teba aj dieťatka

autor
21. jan 2024

@klip0 dakujem velmi pekne ❤️ velmi laskavy prispevok , potesil

kacena4
21. jan 2024

tak ostan doma na platenom rodicaku do 6r. zo zdravotnych dovodov a dieta davaj do skolky na 2-3 hodky do kolektivu a casom uvidite ako sa to vyvine. drzim palceky nech mate co najmenej starosti a najviac radosti a pokoja

autor
21. jan 2024

@kacena4 dakujem, asi tato moznost bude takym najschodnejsim kompromisom v nasom pripade. Rovnako zelam vsetko dobre, vela zdravicka

lulu0123
21. jan 2024

Musi to byt presne po 3 hodinach?U nas su napriklad najmensie deti po obede uz o 11:30.Moj chodi zatial do obeda od 8 do 11:30.To su len 3 a pol hodiny.Vsetci tu pisu,ze sa to urcite neda,ale vsetko je o ludoch.A s ucitelkami sa da vela veci dohodnut.

Strana
z2