Ako zvládnuť svadbu s úzkostlivým štvorročným dieťaťom?
Ahojte, o mesiac nas caka svadba v kostole, len obrad, po nom obed s najblizsimi rodinnymi prislusnikmi.
Nad cim posledne dni velmi uvazujem je, ze ako zvladneme ten obrad s nasou 4 rocnou dcerou. Posledne tyzdne je velmi uzkostliva, bojazliva, na navsteve sedi len pri mne, zacala odmietat chodit ku starkym, len so mnou ci muzom. Bojim sa ako to bude prebiehat v kostole. Plan bol, ze bude sediet v lavici pri starkych. No nechcem tam hystericke sceny. Myslite, ze by mohla sediet pocas obradu pri nas? Dakujem za postrehy, pripadne podobne skusenosti.
Myslim ze nebude problem ak bude aj pri vas🙂 spytajte sa aj knaza, ale uprimne ja v tom nevidim ziaden problem ze by ste ju mali hoc na rukach
samozrejme ze moze byt pri vas...a blahozelam ku svadbe a prajem vela stastnych spolocnych rokov
Moze byt pri vas dvoch, bezne to tak byva. Ved je to dieta, knaz s tym nema mat aky problem podla mna. Manzelstvo je prave aj o detoch.
Bola som na svadbe kde trojročné dievčatko behalo po celom kostole, bolo aj pri oltári. Jednalo sa o evanjelický kostol, snúbencov dodávala žena, keď jej dievčatko zobralo klakátko, ktoré bolo pred oltárom a použilo ho ako schodíky, tak sa začala strašne smiať. Pri obrade potom poznamenala, že dôkaz o ich láske všetci vidíme v podobe ich krásneho dieťaťa. Pre mňa to bol jeden z najkrajších obradov aké som zažila.
Ak je to teda vasa svadba ako chapem, tak kludne nech je s vami. Ked bude pri Tebe spokojna, tak urcite lepsie ako ju dat niekde inde a bude vyvadzat, ze chce ist k tebe a pod.
Ked dieta chodi po kostole to vobec nevadi, ked krici a pod, tak toto uz vyrusuje.
Ja by som ju pri sebe chcela, veď to bude krásne...
Ja by som ju tiež vzala k sebe. Porozprávaj sa s ňou ešte o tom viackrát. Povedz, že si vezmeš ocka v kostole, budete mať obe krásne šaty, že by tam mala byť tíško a vydržať a pod. Uvidíš. 🙂 A ešte by som to povedala aj kňazovi, nech nie je prekvapený. Že je veľmi citlivá a bude pri tebe.
Gratulujem a nech vám všetko vyjde ako si predstavujete. 🩷

Kľudne aj na rukách.