Akú škôlku vybrať pre nadané 4 ročné dieťa?

popellka3
19. máj 2019

Mamicky nadanych skolkarov,prosim,kam ste sa rozhodli umiestnit vase dieta a preco? Je tu podobna tema,ale viac sa v nej rozobera co ktore dieta uz vie a vlastne som sa nedozvedela nic relevantne..🤷‍♀️ Ja uz som pogooglila hadam vsetko a stale neviem,kam sa pohnut😞 do Cenady nam ju asi nezoberu (nadej zomiera posledna,ale beru len 12 deti a my sme v poradi az za 20-kou) a v statnej,do ktorej zatial chodi ju nechat nechcem-nie je tam stastna (po tom,ako som videla vysledky IQ testov mi bolo jasne,preco..). Lokalita je tiez dolezita,idealne Petrzalka,ale podvolim sa aj Karlovke,Dubravke,Lamacu. Nove,Stare mesto,Biskupice,Raca-nie. Dakujem za kazdu radu!

alka234
19. máj 2019

@popellka3 ....ahoj...
Súkromná základná škola s materskou
školou Marie Montessori
Borinská 23

kittykat22
19. máj 2019

@popellka3 vysledky IQ testov pre 4 rocne dieta? To si robis srandu.

staromodna
19. máj 2019

tiež mám nadané ani nie 4 ročné dieťa a dávam ho klasicky do škôlky. Ak budem uvažovať o nejakom lepšom prístupe, budem premýšľať nad základnou školou, ale škôlka je v prvom rade o hraní sa a zoznamovaní sa.

dskjhfdlkdjhl
19. máj 2019

@popellka3 mam dve nadane deti, obe chodili do statnej, uplne obycajnej skolky a neuskodilo im to. Skolka a vobec predskolske obdobie je najma o hre. Rozne sukromne skolky pre akoze nadane deti su najma pre premotivovanych rodicov.

moni73
19. máj 2019

@popellka3 moja mala skolku rada (obycajnu sidliskovu) , paradoxne "nadanu" skolu uz nie

popellka3
autor
19. máj 2019

@kittykat22 z podobnych prispevkov sa zvrhla aj tema,ktoru som spominala,ze tu uz je,takze k tomuto sa nevyjadrujem..

wandallka
19. máj 2019

@kittykat22 nerobí si srandu robili ich aj mojej dcére keď mala iba 2,5 roka ..psychologicka vravela že sú štandardizované od 3 rokov a už vtedy prišla na to že dcéra má viac vyvinutú jednu časť mozgu a z toho vyplývalo veľa veci...nie je menza dieťa ani Einstein a tiež povedala že sa tak veľa detí narodí ale nemusí to pretrvať ... Môže sa to buď zvýšiť alebo aj stratiť! Možno nemáš reálnu skúsenosť tak utlm sarkazmus

popellka3
autor
19. máj 2019

@staromodna to si uplne nemyslim.. Ak sa vasmu dietatku v skolke paci,nie je o com.. Ale moja mala/ma zdravotne problemy,ktore sa zrazu objavili a mne ani len nenapadlo spajat ich so skolkou.. Mala je “chameleon”,prisposobi sa takmer vsade,ale na ukor toho,ze nie je stastna! Take male dieta nevie pomenovat pocity,ale to,co sa deje vo vnutri potom vidiet minimalne na spravani (v nasom pripade aj na zdravotnom stave). Okrem toho,opat by som nebola rada,keby sa tema namiesto skolky zvrtla na “cinnosti” deti,ale- s cim sa ma zoznamovat 4 rocne dieta,ktore cita a pocita v skolke s detmi,ktore sa este len ucia strihat? Socialny a emocionalny aspekt beriem-preto hladam vhodnu skolku,kde jej ponuknu informacie,ktore hlada a zaroven ju naucia aj soc. a emocnym prejavom (resp.to sa ma “ucit” automaticky)..

popellka3
autor
19. máj 2019

@moni73 a kam chodila do “nadanej” prosim?

popellka3
autor
19. máj 2019

@dskjhfdlkdjhl nesuhlasim. Odpovedala som v prispevku pre @staromodna . Hladam alternativu,ktoru by hladal akykolvek rodic,ktoreho dieta by bolo v sucasnej skolke nespokojne.

dskjhfdlkdjhl
19. máj 2019

@popellka3 napisala som svoj nazor a ci Ty s nim suhlasis, alebo nie, je mne osobne jedno. Aj moje deti vedeli citat a pocitat uz v skolke, napriek tomu sa v skolke obe rady hrali. Mozno ste natrafili na horsiu skolku, aj take su, ale je kludne mozne, ze v inej (beznej, statnej) by bola spokojna. V tomto veku tu hru potrebuju, viem o com pisem.

staromodna
19. máj 2019

@popellka3 no teraz ste ma prinútili rozmýšľať. Je pravda, že moje dieťa bolo v predošlej škôlke šťastné, ale zároveň často choré, pričom má imunitu naozaj dobrú a keď sme skúsili inú škôlku, ani raz nemaródovalo. Takže v tomto smere to môže byť ozaj pravda...ok, ďakujem. Už sme naše dieťa z pôvodnej škôlky zobrali preč, ale aby sme vedeli, ktorým smerom sa vybrať. Ďakujem

maminecka2
19. máj 2019

Ma IQ vysoke vo vsetkych oblastiach, ci jej nieco specialne vyskakuje? Ak vnima svoju odlisnost a je nespokojna uz ako 4 rocna so svojim okolim a spravanim rovesnikov a ucitelov k nej, nemoze za tym byt este nieco ine? Jednak v skolke- sikana? Alebo my teraz riesime so znamymi- Aspergerov sy-- nechcem ta vobec strasit, len ich mala bola roky nestastna, velmi nadana a az po rokoch sa dostali k diagnoze, teraz s tym pracuju a vsetko je lepsie.
V Cenade nevedia nieco odporucit? Mohli by mat prehlad. Potom asi vacsina sukromnych bude lepsie ako nic.
Tie testy robili v Cenade? Mozem sa spytat kolko to stoji? Potrebovala by som dat urobit u syna (uz prvaka).

popellka3
autor
19. máj 2019

@dskjhfdlkdjhl ja ju nechcem vytrhnut zo skolky a hry,ona hru miluje! Len hladam moznosti,aby sa mohla hrat tam,kde bude stastna..

maminecka2
19. máj 2019

@kittykat22 Ahoj, pokial mas stastne spokojne dieta ktore sa v pohode zaradi, nemusis nic riesit.
Ale taketo deti mozu mat problem zapadnut a potom clovek riesi...
Ono "nadane dieta" je v podstate "diagnoza" a skolak s tym moze byt (mal by byt) aj integrovany, a nie vzdy je to med lizat...

dskjhfdlkdjhl
19. máj 2019

@popellka3 ale na to nepotrebujes skolku pre nadane deti, staci aj uplne bezna.

dskjhfdlkdjhl
19. máj 2019

@popellka3 resp. ani v tej pre nadane deti nemusi byt mala stastna. Proste je dolezite, aby si natrafila na dobre ucitelky a moja skusenost je taka, ze ani v tych sukromnych nemusia byt vzdy dobre a naopak v statnych mozu.

popellka3
autor
19. máj 2019

@maminecka2 vysiel jej extremny nadpriemer v 3 oblastiach a velmi vysoky nadpriemer v dalsich 3. Ani jednu oblast nemala v priemere,dokonca ani v nadpriemere (vsetko extrem). Celkove iq vyslo 161. Ano,testovali v Cenade,stalo to 80€ a objednali nas do cca 4 tyzdnov od telefonatu.
Bohuzial nie,v Cenade nevedia nic odporucit,preto hladam skusenosti a moznosti kde sa len da..
Asperger je stale v hre.. Sme objednani k psychiatrovi (o 7 mesiacov😂). Ale ak by to aj bol asperger,u nej velmi velmi mierny..

popellka3
autor
19. máj 2019

@dskjhfdlkdjhl ano,uplne 100% ne suhlasim! Nehladam skolku pre nadane deti,pytam sa mamicirk nadanych deti,kam svoje deti umiestnili-na 100% je to o uciteloch! Ak mi niekto odporuci statnu (a este taku,kde mi ju vezmu) s dobrymi ucitelkami,budem ruky nohy bozkavat;)

popellka3
autor
19. máj 2019

@alka234 mozem sa opytat,co pri vybere zavazilo? A ako dlho tam Tvoje dieta chodi?

maminecka2
19. máj 2019

@popellka3 Dievcata s Aspergerom prezivaju vsetko tazsie ako chlapci (mam to od skusenych), takze tym duplom treba aj toto dovysetrovat, je dobre ze to riesite. Niekedy nebude ine riesenie ako domace vzdelavanie, zial. Drzim palce nech najdete nieco vhodne a nebude to vas pripad.

maminecka2
19. máj 2019

A s takymto IQ to bude zrejme tazke

popellka3
autor
19. máj 2019

@maminecka2 toho sa bohuzial bojim:( ale musim sa aspon pokusit..chcem,aby bola stastna a verim,ze sa nam podari najst nieco,kde sa zacleni naozaj,nie len ako chameleon..

alka234
19. máj 2019

@popellka3 ...Nemám to z vlastnej skúsenosti, ale poznám tú škôlku z rozprávania, si ju vychvaľujú. Že je veľmi dobrá, osnovy má podľa mňa skvelé, Skús sa tam ísť porozprávať.. Malá keď má vysoké IQ , ona skôr potrebuje iba smerovať a dohliadať a samostatnosť, tvorivé niečo a zistiť čo ju baví, aby to mohla rozvíjať a tam je to tak....

popellka3
autor
19. máj 2019

@alka234 uz som im pisala mail,dakujem;)

maminecka2
19. máj 2019

@popellka3 Ved toto. Treba velmi obozretne sledovat ci je stastna, ci sa naozaj iba neprisposobuje a vo vnutri sa zoziera, moze to mat nasledky. Ake ma stastie ze ma taku starostlivu mamu, snad to spolu date.

popellka3
autor
19. máj 2019

@maminecka2 dakujem Vam,ani neviete,ako ste ma potesili❤️ mam pocit,ze naozaj nikto nechape,ake to je mat taketo dieta😞 Ale rozumiem aj tomu na druhej strane..clovek velmi tazko chape ineho v situacii,ktoru sam neprezil.. sama som taka,zial.. no aspon sa snazim pomoct ako viem,aj ked vopred priznam,ze sa neviem vcitit..

alka234
19. máj 2019

@popellka3.... Držím palce a nebuď smutná, chápem , že si myslíš , že to asi bude náročné, ale pre ňu určite nie, ani pre teba, neboj sa, ona to zvládne a nájdete niečo čo ju bude baviť...To určite áno....Nech sa vám darí obom❤️

belasy_motylik
19. máj 2019

@popellka3 deťom v jej veku sa nemeria hodnotovo IQ 😉

popellka3
autor
20. máj 2019

@belasy_motylik to mam odfotit tu spravu,aby som predisla podobnym “obvineniam”,ze si vymyslam cislo,ktore si vymysliet nepotrebujem?😮 ano,cisla celkoveho iq su v skale “od do”,rovnako ako cisla usudzovacej a realizacnej zlozky (ak si dobre pamatam tie 2 hlavne zlozky,z ktorych vychadza celkove iq),no pre zrozumitelnost (nie kazdy sa v tom pohybuje-ani ja do nedavna nie a aj preto,ze to cislo je absolutne irelevantne vzhladom k mojej otazke), som uviedla 1 cislo. Ale tak upravim teda.. Jej celkove iq sa nachadza v skupine extremneho nadpriemeru a je vyjadrene v skale 145-163 (161 som uviedla ako hodnotu jednej z uvedenych subtestov,nie najvyssej,nie najnizsej)