icon

Aký máte názor na poldenný pobyt v škôlke?

17. aug 2025

Ahojte, dieťa som prihlásila na poldenný pobyt. Aj keď pracujem viem si pracovné záležitosti zariadiť tak aby som dieťa mohla vyzdvihnúť okolo obeda. Okolie mi tvrdí že som sa nerozhodla dobre. Zaujímali by ma vaše skúsenosti.

Strana
z2
denkabemommy
17. aug 2025

@anonym_autor všetko je v poriadku, ak to vyhovuje tebe a dieťaťu. Mne syn spáva v škôlke 3 dni a 2 chodí na obed domov, je mi srdečne jedno, čo si mysli okolie a či to vnímajú ako dobré alebo zlé, mne a synovi to vyhovuje 🙂

dennissa16
17. aug 2025

@anonym_autor všetko podstatne sa v skolke deje dopoludnia. Je to úplne v poriadku.

deedol
17. aug 2025

Moj tak chodil tri roky, bolo to super. Aj sa socializoval, aj bol dost so mnou.

autor
17. aug 2025

Dieťa nechce chodiť do škôlky vôbec, ja mám možnosť aby ostalo doma. Ale cítiť že by mu dobre podal kolektív, aj si myslím že si zvykne.
Všade kde poviem že ide na pol dňa tak počúvam ako robím zle, ako si dieťa musí zvyknúť a podobné reči.

dennissa16
17. aug 2025
@anonym_autor

Dieťa nechce chodiť do škôlky vôbec, ja mám možnosť aby ostalo doma. Ale cítiť že by mu dobre podal kolektív, aj si myslím že si zvykne.
Všade kde poviem že ide na pol dňa tak počúvam ako robím zle, ako si dieťa musí zvyknúť a podobné reči.

@anonym_autor a na co presne si ma zvyknúť? Veď pôjde z rana od teba, zvykne si, ze je bez rodičov. Ráno sa pohra s kamarátmi,absolvuje vzdelávaciu činnosť, pobyt vonku, zdokonali sa v samoobslužných činnostiach aj stolovani….

Že tam nebude spat alebo nečinne lezat ako za trest a poobede nezje pomasteny chlebík s maslom?….
No to by som sa vedela s dotyčným povypravdovat, či je poobedny pobyt naozaj taký podstatný pre dieta.

patka06
17. aug 2025

Myslím, že si sa nerozhodla správne, je lepšie ak je celý deň. aj po spánku ešte mávajúi aktivity,
Druhá vec, budeš viazaná, že ho musíš vyzdvihnúť na obed. čo budeš robiť ak nastane situácia, keď z práce nestíhaš.
Ak si zvykne len na doobeda. ťažko ho už potom naučíš na celý deň

lucia147852
17. aug 2025

Samozrejme, že je to v poriadku. Treba robiť tak ako to vyhovuje tebe a dieťaťu. Vy si rozumiete najlepšie. Niektoré matky by zas nechali dieťa v škôlke od skorého rana až do záverečnej, aj keď tak byt nemusí. Tie ti budú hovoriť ako zle si urobila. Po spánku už len olovrant a sú vonku ak je pekne. Ak škaredo hrajú sa vnútri. Poznám viac učiteliek z rôznych škôlok a všade je to rovnako.

autor
17. aug 2025
@dennissa16

@anonym_autor a na co presne si ma zvyknúť? Veď pôjde z rana od teba, zvykne si, ze je bez rodičov. Ráno sa pohra s kamarátmi,absolvuje vzdelávaciu činnosť, pobyt vonku, zdokonali sa v samoobslužných činnostiach aj stolovani….

Že tam nebude spat alebo nečinne lezat ako za trest a poobede nezje pomasteny chlebík s maslom?….
No to by som sa vedela s dotyčným povypravdovat, či je poobedny pobyt naozaj taký podstatný pre dieta.

@dennissa16 Vraj je na mňa extrémne naviazané a týmto mu len uškodím. Ja si tiež myslím že som sa rozhodla dobre. Príde mi zbytočné aby tam dieťa trávilo večšinu dňa keď poobede môže mať program so mnou.
Môžem sa spýtať ako tvoje dieťa zvládlo nástup?

anonym_b34223
17. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nudí si zvyknúť na nič. Moje deti chodili tiež na pol dna prvý rok, potom na celý deň a vôbec nechceli spať, učiteľky ich nútili, dobre ze ich nebili, lebo nemali zatvorené oči. Plakali, neskôr vraj potichu pod paplonom a nakoniec asi po mesiaci som ich dala len doobeda, učiteľky na mňa zazerali, že si mohli zvyknúť, ale ja som mala HO, takže mi to bolo jedno. V škôlke sa im páči, ale spat tam nechcú, keby mohli len ležať, tak by ležali, ale museli spať 🙄

marca12
17. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Vies,co? Nech sa uz konecne ludia prestanu starat a mudrovat. Poznam xy deti,ktore zacinali so skolkou na pol dna a dnes su z nich normalni dospelaci. Nikto nenosi na cele napisane,ze bol pol dna v skolke zo zaciatku.

mima172
17. aug 2025

@anonym_autor Okolie je do toho taký prdlajs 👌
Urobte si tak, ako to vám ako rodine, vyhovuje. Poldenným pobytom dieťaťu určite neuškodíš. Väčšina aktivít na rozvoj, program atď býva spravidla doobedu, po spánku sa už len papá a hrá až do príchodu rodičov.

mabenn
17. aug 2025

@anonym_autor syn chodil asi rok na pol dna potom presiel na cely...za mna ano

cyberk
17. aug 2025

Tiez si myslim, ze robis blbost, ale nejak sa ti chlapi, ktori sa nevedia odtrhnut od maminej sukne musia vytvarat… v skolke sa tiez buduju vztahy, poobede byvaju kruzky, aj zaujimave aktivity.

autor
17. aug 2025

Ďakujem za odpovede, vidím že veľká časť má pozitívne skúsenosti.

elz1920
17. aug 2025

Dcéra na pol deň, úplne super, keď je možnosť takto to urobiť. Do škôlky sa teší.
To, že má niekto iné predstavy, je jeho problém.
Tvoje dieťa, tvoje rozhodnutie.

zuzinka888
17. aug 2025
@cyberk

Tiez si myslim, ze robis blbost, ale nejak sa ti chlapi, ktori sa nevedia odtrhnut od maminej sukne musia vytvarat… v skolke sa tiez buduju vztahy, poobede byvaju kruzky, aj zaujimave aktivity.

@cyberk akurat ze existuju nazory- ze prave chlapi co sa nevedia odtrhnut od matky v dospelosti si takto kompenzuju cas ked neboli spolu. Mam dvoch synov a chodili len do obeda. Jeden ma 22 a uz 2 roky je mino domu. Druhy ma 19 a uz pracuje na tom aby sa po maturite osamostatnil. Takze to urcite nie je tym. Mozno akurat uz maju plne zuby mna a casu straveneho so mnou ze sa " pracu" z domu a chcu zit po svojom🤣🤣

kaca222
17. aug 2025
@anonym_autor

@dennissa16 Vraj je na mňa extrémne naviazané a týmto mu len uškodím. Ja si tiež myslím že som sa rozhodla dobre. Príde mi zbytočné aby tam dieťa trávilo večšinu dňa keď poobede môže mať program so mnou.
Môžem sa spýtať ako tvoje dieťa zvládlo nástup?

@anonym_autor no popravde ak je na teba extrémne naviazané, tak by som ho do školky nedávala vôbec, ak nemusíš.
Takže ten poldeň max, určite nie na celý

luccija
17. aug 2025
@anonym_autor

Ďakujem za odpovede, vidím že veľká časť má pozitívne skúsenosti.

@anonym_autor prečo by tam malo byť dlhšie, keď si poobede viete spraviť svoj program.Uplne ideálne pol deň.Aj sa socializuje aj bude s tebou.Poobede sa aj tak len spí a ide na dvor v zime aktivity v triede.Pri 3*4 r dieťati je to úplne jedno.Poznam deti, ktoré roky chodili iba polden.Vies čo som sa ja na počúvala, že som ju dala až do predškolskej?že nebude vedieť básničky, neprijmú ju deti medzi seba atď...všetko sú hlúposti jedným uchom dnu druhým von

kaca222
17. aug 2025
@luccija

@anonym_autor prečo by tam malo byť dlhšie, keď si poobede viete spraviť svoj program.Uplne ideálne pol deň.Aj sa socializuje aj bude s tebou.Poobede sa aj tak len spí a ide na dvor v zime aktivity v triede.Pri 3*4 r dieťati je to úplne jedno.Poznam deti, ktoré roky chodili iba polden.Vies čo som sa ja na počúvala, že som ju dala až do predškolskej?že nebude vedieť básničky, neprijmú ju deti medzi seba atď...všetko sú hlúposti jedným uchom dnu druhým von

@luccija moja sestra nechodila vôbec, šla rovno na ZŠ a nijako jej to neuškodilo. A že nebude vedieť básnicky? No, tak nebude cvičená opica 🤣

autor
17. aug 2025
@luccija

@luccija Ďakujem, len som chcela počuť názory niekoho kto takéto rozhodnutie spravil a ako to hodnotí.

zabka79
17. aug 2025

@anonym_autor syn tak chodil pol roka...tiez kazdy krutil hlavou .... ono mi potom doslo ze doobeda nic nestihnem...potom od februara uz spinkal v skolke a bol cely den

abbey1
17. aug 2025

@anonym_autor Obe moje deti tak chodili. A neboli jediné. Vždy je to na rozhodnutí vás ako rodičov a nikoho iného. Čiže rob, ako tebe káže rozum a srdce a názory iných nerieš.

kvietok2012
17. aug 2025

Syna som.zapísala do školky na celý deň...po mesiaci (nespával.poobede od 2,5roka) som to zmenila a bol len doobeda-do 12h. Naobedoval sa a isla som po neho. V škôlke nechcel byť vobec ,ale tak som mu vysvetlila ze bude s detičkami...vobec ho to nepoznačilo, teraz má 15r a je z neho normalny puberťák...

ava987
17. aug 2025

My sme to skúsili minulý rok s dcérou. Mala som doma ešte okrem nej mladšiu, ročnú. Pre nás to bolo absolútne nevyhovujúce lebo staršia po príchode zo škôlky o 12-tej išla spať a mladšia sa vtedy budila z prvého spánku. Tak sme ju pp mesiaci dali na celý deň a bola spokojná dcérka aj my. Často keď po ňu ideme o 16-tej nám aj vynadá že sme prišli skoro. 😄

vevesh
17. aug 2025

Mala som deti aj tak, aj tak. Absolutne nebol rozdiel -vobec si dieta nezvykalo na skolku ani rychlejsie, ani pomalsie. Jednoducho dieta si muselo zvyknut, ze nie je doma a bolo sum a fuk, ci 4, ci 6 alebo 8 hodin. Ak som mala cas, pol dna je idealne. Popri praci, bolo 8-9 hodin idealne. Ako uz bolo spomenute, za pod dna sa toho vela nestiha, ale vzdy je to individualne, co rodine vyhovuje. A zvysok ber jednym uchom dnu, druhym von- nikto z nich ti dieta po skolke strazit nemusi....🙃🙃🙃

anonym_e5f983
17. aug 2025

@anonym_autor určite si sa rozhodla dobre, urobila by som to na tvojom mieste rovnako. A čo si hovorí okolie, ťa vôbec nemusí zaujímať, je to tvoje dieťa.

autor
17. aug 2025

Ďakujem za pozitívne reakcie, skúsime teda 3-4 hodiny, aspoň budeme mať čas aj na iné veci.

anonym_e5f983
17. aug 2025
@anonym_autor

Ďakujem za pozitívne reakcie, skúsime teda 3-4 hodiny, aspoň budeme mať čas aj na iné veci.

@anonym_autor ináč c zahraničí je poldenný pobyt v škôlke bežný, bratove deti tak chodili a nemám pocit, že by im niečo chýbalo, alebo že by boli nezdravo naviazaní na matku. Obaja študujú v zahraničí

anonym_062963
17. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Aj môj syn nechcel chodiť do škôlky, tiež som ho mala pol dňa. Len on ani doma cez obed nespal od dvoch rokov tak som ho tam nechcela trápiť. Daj na pol dňa a neskoršie to môžeš zmeniť ak bude chcieť.

anonym_29094d
17. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ked mas tu moznost, rob tak, aby to bolo dobre pre vas.. keby mozem, ja mladsie dieta dam do skolky az v 5 rokoch najskor.

Strana
z2