icon

Aký máte názor na poldenný pobyt v škôlke?

17. aug 2025

Ahojte, dieťa som prihlásila na poldenný pobyt. Aj keď pracujem viem si pracovné záležitosti zariadiť tak aby som dieťa mohla vyzdvihnúť okolo obeda. Okolie mi tvrdí že som sa nerozhodla dobre. Zaujímali by ma vaše skúsenosti.

Strana
z2
anicka182
18. aug 2025

Nas syn chodieval za obedom domov cele tri roky. Občas ostal spat ked vyšlo tak ze aj ja aj muž sme boli v práci v rovnaký den, ale to poratam na prstoch jednej ruky. Nemám pocit žeby ho to nejak poznačilo, skôr by ho poznačilo to, že by tam musel viac ako dve hodiny ležať a cumiet do stropu len preto,že sa to tak ma. Nemal rád obednajsi spánok, nespal od 2 rokov, pre neho to bolo vyslovene trápenie ked sme na začiatku chceli aby bol cely den. Takto bol spokojný aj on aj my.

lienka.7
18. aug 2025

@anonym_autor urob ako myslíš. Pokial je menší, ešte ok, ale keď už bude väčší, je to podľa na hlúposť. Poobede bývajú v skolke všelijaké krúžky a aktivity, plus otuka sa. Ci aj v škole ho chceš chodiť na obed potom bravat?

cecilia29
18. aug 2025

Dcére tak chodila rok, je to super. Potom tam aj sama chcela spavat

autor
18. aug 2025
@lienka.7

@anonym_autor urob ako myslíš. Pokial je menší, ešte ok, ale keď už bude väčší, je to podľa na hlúposť. Poobede bývajú v skolke všelijaké krúžky a aktivity, plus otuka sa. Ci aj v škole ho chceš chodiť na obed potom bravat?

@lienka.7 Samozrejme aj v škole budem dieťa chodiť brať hneď po vyučovaní ak bude chcieť.
Ak ho dám teraz na doobedie plánujem ho nechať tak už celé 2 roky, teda aj v predškolskej triede.

autor
18. aug 2025
@anicka182

Nas syn chodieval za obedom domov cele tri roky. Občas ostal spat ked vyšlo tak ze aj ja aj muž sme boli v práci v rovnaký den, ale to poratam na prstoch jednej ruky. Nemám pocit žeby ho to nejak poznačilo, skôr by ho poznačilo to, že by tam musel viac ako dve hodiny ležať a cumiet do stropu len preto,že sa to tak ma. Nemal rád obednajsi spánok, nespal od 2 rokov, pre neho to bolo vyslovene trápenie ked sme na začiatku chceli aby bol cely den. Takto bol spokojný aj on aj my.

@anicka182 Tiež cez obed nespráva, ďakujem za názor. Utvrdila som sa že dieťa o nič nepríde keď bude chodiť domov na obed.

mirka0677
18. aug 2025

Naši obaja chodili celý čas len na 4 hodiny. Starší 3 a mladší 4 roky. Párkrát sa dohodli kvôli kamarátom, že prespia, ale to sa stalo dokopy možno 10x. A neboli sme sami, čo sme takto deti brávali na obed domov. Nikto to neriešil, ani v škôlke (podľa mňa učiteľkám sa len uľavilo, že mali menej detí) ani v okolí.
za mňa to bolo jedno z tých lepších rozhodnutí, čo sme spravili. Aj kvôli tomu, že sme s nimi mohli byť viac.

mirka0677
18. aug 2025
@mirka0677

Naši obaja chodili celý čas len na 4 hodiny. Starší 3 a mladší 4 roky. Párkrát sa dohodli kvôli kamarátom, že prespia, ale to sa stalo dokopy možno 10x. A neboli sme sami, čo sme takto deti brávali na obed domov. Nikto to neriešil, ani v škôlke (podľa mňa učiteľkám sa len uľavilo, že mali menej detí) ani v okolí.
za mňa to bolo jedno z tých lepších rozhodnutí, čo sme spravili. Aj kvôli tomu, že sme s nimi mohli byť viac.

@mirka0677 a aby som doplnila, už sú na zš a tiež chodia po obede domov, niekedy chcú ostať v klube do 16tej ale väčšinou ich vyberáme medzi 13-14tou. a kopec rodičov tak berie deti tiež.

anonym_b893cd
18. aug 2025
@anonym_autor

@lienka.7 Samozrejme aj v škole budem dieťa chodiť brať hneď po vyučovaní ak bude chcieť.
Ak ho dám teraz na doobedie plánujem ho nechať tak už celé 2 roky, teda aj v predškolskej triede.

@anonym_autor aj z prace ho pojdes bravat skor ked tam nebude chciet chodit?

anonym_cec200
18. aug 2025

Keby som mala takú možnosť tiež tak dám. U nás spia do 2. A od pol 3 sa dá ísť pre deti. Dakedy ani olovrant nemajú vtedy dojedeny. 😃 Neviem si predstaviť kedy by stihli plánovať ešte nejaké aktivity a krúžky keď by pomedzi to deti odchádzali a rušilo by to. A teda zvykne sa hovoriť že choroby sa aj viac prenášajú počas spánku. Neviem čo je na tom pravdy ale vyskúšaj a uvidíš či nebude aj zdravšie čo sa tyka tých skolkarskych chorôb 🙂

anonym_3b9dd0
19. aug 2025

@anonym_autor je to úplne v poriadku. Veď budúci rok môžeš dať na celý den.

meg91
22. aug 2025
@dennissa16

@anonym_autor a na co presne si ma zvyknúť? Veď pôjde z rana od teba, zvykne si, ze je bez rodičov. Ráno sa pohra s kamarátmi,absolvuje vzdelávaciu činnosť, pobyt vonku, zdokonali sa v samoobslužných činnostiach aj stolovani….

Že tam nebude spat alebo nečinne lezat ako za trest a poobede nezje pomasteny chlebík s maslom?….
No to by som sa vedela s dotyčným povypravdovat, či je poobedny pobyt naozaj taký podstatný pre dieta.

@dennissa16 presne aj ja si myslím.Keby som nemusela ani prvé nedávam na celý deň do škôlky. Druhé už len na pol dna a bez obeda lebo som doma a príde mi to super tak to cítim všetko stihne poobede si už len kreslia alebo sa hrajú. A inak prvá ani nespala v škôlke nikdy len ležala

terry658
22. aug 2025

@anonym_autor moje deti iný pobyt netolerovali. Tiež boli len na pol dňa. Prosto psychika ich nepustila. Keď som sa snažila silou mocou o celodenný(kvôli práci) tak boli stále chorí a nie anie ich vyliečiť. Keď boli na pol dňa, tak síce ochoreli ale rýchlejšie sa vyliečili.
Obaja nechceli v škôlke spať. Boli upišťaní, zlí. Keď chodili na pol dňa, tak spávali doma do 6.rokov na obed.
Ak nebudem musieť tak na celý deň už dieťa nedám.

autor
22. aug 2025
@terry658

@anonym_autor moje deti iný pobyt netolerovali. Tiež boli len na pol dňa. Prosto psychika ich nepustila. Keď som sa snažila silou mocou o celodenný(kvôli práci) tak boli stále chorí a nie anie ich vyliečiť. Keď boli na pol dňa, tak síce ochoreli ale rýchlejšie sa vyliečili.
Obaja nechceli v škôlke spať. Boli upišťaní, zlí. Keď chodili na pol dňa, tak spávali doma do 6.rokov na obed.
Ak nebudem musieť tak na celý deň už dieťa nedám.

@terry658 Aj ja som sa nakoniec rozhodla že dám iba na poldenný pobyt. Bude medzi deťmi ale stále budeme mať čas aj na iné aktivity.

anonym_393b99
7. sep 2025

Ja som do škôlky chodila na pol dňa aj ďalší 3 moji súrodenci ani jedne sme škôlky nespali nikomu nám to uškodilo povinné sú prvá 4 hodiny teda do obedu pol dňa tak to majú aj predškoláci poznám unas dievčatko predškolská a domov chodí na obed . Po obede už nemajú žiadne aktivity buď sú vonku alebo sa dnu hraju .
Moja minuli rok bola niekdy škôlke na spánok a týždňa len 2 dní iné dni išla domov na obed niejak jej to nerobili problém

Strana
z2