Alkohol na školských akciách
Milé mamičky, prípadne pani učiteľky,
chcem sa spýtať na váš názor, resp. o podelenie sa so skúsenosťami, ako sa to robí v iných škôlkach. V našej sa totiž v poslednej dobe vyskytol taký, pre mňa naozaj zvláštny úkaz, a to podávanie alkoholických nápojov na podujatiach pripravených v rámci škôlky. Ale samozrejme nie deťom, ale rodičom. Boli Vianoce, na besiedke sa rodičom podával alkoholický punč, mali sme deň rodiny a k dispozícii bolo čapované pivo, ideme mať rozlúčku predškolákov so škôlkou a zase si poniektorí zmysleli, že sa tam bude podávať aj šampanské rodičom a samozrejme bude tam aj pivo. Vsetko to boli akcie na pode skolky, ale teda boli uz mimo vyucovania (a to bol aj protiargument). Ja som sa odvážila mať výhradu a bola som šokovaná, aká spŕška kritiky sa zniesla na moju "stredovekú" poznámku. A bolo mi veľmi smutno, ked tam jedna mamicka zahlasila, ze jej manzel sa bude ako prve pytat na to, ci tam bude pivo, inak vraj by asi ani nesiel. Takze on tam ide kvoli pivu, nie kvoli dietatu? Bud som naozaj zo stredoveku, alebo som "iná, divná a nejdem s dobou", ale ja s tým mám obrovský problém. Keby to bolo mimo areálu skolky, tak by som to este ako - tak prehryzla, ale na pode skolky mi to pride absolutne nevhodne. Tak ako? Som naozaj "sam vojak v poli", alebo...? Poprosim vas o vase nazory, skúsenosti. Pani ucitelky, mate to nejak osetrené v rámci vasich skolskych poriadkov? Dakujem.

@kenzom, iste, marketingove strategie, utociace na podvedomie existuju a su velmi ucinne, citala som o tom nejake vyskumy, je to az desive. A povedzme, ze je takymto pokusom aj detske sampanske (za mna stale nie, ale to nie je tema). Napriek tomu je aktivny a dennodenny priklad silnejsi nez akakolvek reklama. Keby sa tu pisalo, stretla som sa s tym a neozvala som sa, ok. Ludia su rozni. Ale tu baby pisu, ake je to normalne, bezne a v pohode. Podla mna gro buducich alkoholikov tvoria dve skupiny: deti rodicov bezzudne chlastajucich a deti fanatickych abstinentov. Fakt, kde dostali svoj prvy pohar alkoholu je pri tom asi taky relevantny, ako otrasy na Plute. Ludi, ktori potrebuju (nie len toleruju) alkohol na detskych akciach radim do prvej skupiny. Ja osobne dufam, ze moje deti tiez dostanu prvy poharik alkoholu doma u rodicov a nie ze sa scapkaju na blato na nejakej pripecenej party u kamosov, lebo doma je to pod hrozbou trestov pekelnych zakazane....