icon

Autobus so škôlkarmi nemal pásy

2. jún 2025

Škôlkari boli na MDD na výlete cca 60km. Autobus nemal pásy. Mám dieťa, ktoré sa miluje pripútavať takže viem, že je to pravda. Aj ďalšia mamička mi to potvrdila. Chcem sa na to dnes opýtať. Som nahnevaná. Hlavne, že podpisujeme informované súhlasy ale autobus je bez pásov. Riešili by ste to?
Ešte doplním, išli všetci škôlkari. Možno aj 50 detí.

Strana
z4
irusa
2. jún 2025

fúúha. Tak asi je potrebné sa ozvať.

petulda333
2. jún 2025

Uprimne,neviem co si mysliet. Obcas ked idem s detmi autobusom,tak tiez tam nie je pas a predsa ideme.

saxana000
2. jún 2025

Aj nasi boli minule na dopravnom ihrisku. Pasy tam sice boli ale pani ucitelky ani nenapadlo deti priputat.mala poprosila ucitelku ci jej s tym pomoze a odpoved ze netreba..

doriiis
2. jún 2025

Záleží od toho,aký to bol autobus.Zajazdove a diaľkové autobusy pasy mať musia.Ostatne nie.

belllinka
2. jún 2025

“Dieta, ktore miluje priputavat sa” 🤦‍♀️😂 Aj v mhd-cke ho priputavas?

autor
2. jún 2025
@belllinka

@belllinka nie, nemusím ho pripútavať, pretože sa vždy hneď pripúta sám keď sú pásy.

sella38
2. jún 2025

A keď nie sú, tak vystúpite? Neviem ako si to predstavuješ... čo mala učiteľka zrušiť výlet? Autobus posiela dopravca.

autor
2. jún 2025
@petulda333

Uprimne,neviem co si mysliet. Obcas ked idem s detmi autobusom,tak tiez tam nie je pas a predsa ideme.

@petulda333 tak keď nie je, s tým nič nespravíš. Ale nepríde mi v poriadku objednať na takú dlhú cestu a pre toľko detí bus bez pásov. Veď tam boli aj maličké 3 ročné detičky.

gejb
2. jún 2025
@saxana000

Aj nasi boli minule na dopravnom ihrisku. Pasy tam sice boli ale pani ucitelky ani nenapadlo deti priputat.mala poprosila ucitelku ci jej s tym pomoze a odpoved ze netreba..

@saxana000 každý pasažier musí byť pripútaný, dieťa má povinnú autosedacku....ale stačí ich dat do jedného autobusu 50 a už je to zrazu bezpečné.
Trosku na zamyslenie aj pre učiteľky

gypsomilka
2. jún 2025

Uprimne nasi boli tiez teraz na vylete,skolka cela,dva autobusy ale teda nezistovala som ci pasy boli v buse ci nie. Nabuduce si over vopred ci budu a mas pokoj.

autor
2. jún 2025
@sella38

A keď nie sú, tak vystúpite? Neviem ako si to predstavuješ... čo mala učiteľka zrušiť výlet? Autobus posiela dopravca.

@sella38 Mali sa informovať či bude bus s pásami. U nás medzi dedinami majú busy bežne pásy, prečo by ten školkársky výlet mať nemal?Tobôž na takú dlhú cestu.

markusrasford
2. jún 2025
@belllinka

@belllinka co ti je smiešne? Keď nevieš rozumne prispieť k diskusii tak radšej mlč

autor
2. jún 2025
@gejb

@saxana000 každý pasažier musí byť pripútaný, dieťa má povinnú autosedacku....ale stačí ich dat do jedného autobusu 50 a už je to zrazu bezpečné.
Trosku na zamyslenie aj pre učiteľky

@gejb aspoň niekto chápe moje obavy. Pre ostatné mamičky je to očividne v absolútnom poriadku.

sella38
2. jún 2025

Prepáč, ale ak si ja ako učiteľ objednávam autobus pre školský výlet, tak by teda malo byť samozrejmosťou od dopravcu poslať bus s pásmi, či?

autor
2. jún 2025
@gypsomilka

Uprimne nasi boli tiez teraz na vylete,skolka cela,dva autobusy ale teda nezistovala som ci pasy boli v buse ci nie. Nabuduce si over vopred ci budu a mas pokoj.

@gypsomilka Aj tak urobím. Pre mňa to bolo samozrejme, nemyslela som vôbec, že to tak nebude.

markusrasford
2. jún 2025
@sella38

@sella38 dopravca určite vedel koho bude prepravovať. Teraz som si pozrel vyhlášku a pásy sú povinné aj v autobusoch. Tak že prepravca porušil zákon. V prípade, že by policajti zastavili autobus kto by bol na vine? učiteľky? šofér, majiteľ autobusu? Hmm

sella38
2. jún 2025
@markusrasford

@sella38 dopravca určite vedel koho bude prepravovať. Teraz som si pozrel vyhlášku a pásy sú povinné aj v autobusoch. Tak že prepravca porušil zákon. V prípade, že by policajti zastavili autobus kto by bol na vine? učiteľky? šofér, majiteľ autobusu? Hmm

@markusrasford učiteľka! Tá je vždy vinná.

gypsomilka
2. jún 2025

Tak nasi mali,som sa pytala maleho. Asi treba riaditelku oslovit, ucitelka si moze mavnut rukou a vybavene.

autor
2. jún 2025

Ešte sedeli aj po 3. To vám asi tiež príde úplne v poriadku.

tim23
2. jún 2025

Som toho istého názoru ako ty autorka, len otázka, čo s tým teraz budeš robiť?

jeennyv
2. jún 2025

Ked sme chodili na vylety ako deti, svp atd.. stovky km v busoch bez pasov, mna uz tieto staznosti premotivovanych matiek dvihaju zo stolicky…koncom roka sa to tu hemzi…nevhodne vylety, programy atd..stat sa moze hocikde hocico…

belllinka
2. jún 2025
@markusrasford

@belllinka co ti je smiešne? Keď nevieš rozumne prispieť k diskusii tak radšej mlč

@markusrasford je mi smiešny ten výrok, že decko miluje pripútavať sa

autor
2. jún 2025
@tim23

Som toho istého názoru ako ty autorka, len otázka, čo s tým teraz budeš robiť?

@tim23 opýtam sa na to a potom sa rozhodnem ako ďalej.

markusrasford
2. jún 2025
@jeennyv

Ked sme chodili na vylety ako deti, svp atd.. stovky km v busoch bez pasov, mna uz tieto staznosti premotivovanych matiek dvihaju zo stolicky…koncom roka sa to tu hemzi…nevhodne vylety, programy atd..stat sa moze hocikde hocico…

@jeennyv bezpečnosť detí ta dvíha zo stoličky? Zaujímavé. Tak že teba nedvíha zo stoličky len to keď sa porušuje zákon. Aj to je pohľad. Mňa dvíhajú zo stoličky primitívne pohľady na bezpečnosť ľudí, deti.

tim23
2. jún 2025
@belllinka

@belllinka čo ti je na tom smiešne? Ja keď dám môjho 2 ročného do autosedačky, vždy sa chce sám pripútať

autor
2. jún 2025
@jeennyv

@jeennyv vôbec nie som premotivovaná. Nič iné mi nevadí. Akurát mi záleží na bezpečnosti môjho dieťaťa. Stať sa môže hocičo, to áno, ale 50 deťom naraz, to asi bežné nie je, že?

petulda333
2. jún 2025
@markusrasford

@markusrasford vazne nevedeli,ze budu prevazat deti? Ked zavola ucitelka,ze potrebuje na skolsky vylet?!! 🫣

jeennyv
2. jún 2025
@markusrasford

@jeennyv bezpečnosť detí ta dvíha zo stoličky? Zaujímavé. Tak že teba nedvíha zo stoličky len to keď sa porušuje zákon. Aj to je pohľad. Mňa dvíhajú zo stoličky primitívne pohľady na bezpečnosť ľudí, deti.

@markusrasford ano lebo uz riesia vsetko a kazdeho obvinuju..v mhd..elektricke..vsade sa priputas hej ..a to je po meste ina jazda, casto nehody atd…za mna je to hladam, chcem problem, si urobim..

autor
2. jún 2025
@belllinka

@belllinka áno, miluje sa voziť busom a pripútať sa. Tvoje dieťa nerobí nič s nadšením?

luliu
2. jún 2025

Tie pásy v autobusoch sú prispôsobené dospelým, nie detom. Detom môžu viac uškodiť v určitých prípadoch ako pomoct a obzvlášť takým malým detom

Strana
z4