Boli vaše deti po nástupe do materskej škôlky stále choré?
Ahojte, september sa blíži a nás čaká nástup do škôlky, mám z toho trochu obavy, nakoľko z každej strany len počúvam ako bude dieťa stále choré a podobne. Mali ste to skutočne tak, že dieťa bola viac doma choré ako v škôlke? Náš syn za tri roky v podstate poriadne chorý ani nebol, max nejaké prechladnutie, čo raz dva prešlo, antibiotiká ešte nikdy nebral. Len z tej škôlky mám strach, jednak ako si zvykne tam byť a či nebude bývať často chorý. Čaká má nástup do pôvodnej práce, kde si moc nemôžem dovoliť ostávať často doma.. muž podobne. Ako ste zvládali/zvládali škôlku vy? Prípadne dávate deťom aj nejaké vitamíny na posilnenie imunity? Vďaka za vaše odpovede.
Aj u nás viac času doma ako v škôlke, sama som zvedavá čo bude od septembra. Pokiaľ nechodil nič mu nebolo . Ale áno súhlasím s ostatnými komentármi, proste niekto nemá tie decká kam dať, rodičia sú pracovne vyťažení tak šup choré dieťa do škôlky. Sama som zažila na chodbe ráno kašľajuce a kychajúce očividne choré dieťa .. takže tak to funguje. Darmo sa človek trápi, že vylieči doma dieťa a pošle úplne fit do škôlky, o pár dní takto ochorie zas .
Nie, stále nie. Iba od októbra do apríla cca.
Áno, každé 2 týždne pomaly 🤯
Bolo to tak... Prvý rok bola viac doma ako v škôlke, dávali sme jej aj imunoglukan na podporu imunity a ani to nepomáhalo... Vždy keď dostala sople tak som vedela ze ma čaká tepovanie kobercov a prezliekanie perín 2 krát do dňa, lebo keď jej to pozatekalo tak vždy z toho vracala, potom nám na imunogii predpísal pan doktor niečo na podporu imunity a bolo po probleme, sem tam je chorá, ale to sú také 3 dňové choroby... Napríklad susedín malý bolo prvý rok v škôlke cca 10 krát, lebo vždy po 2 dňoch v škôlke 2 týždne chorý, tak potom to v polroku vzdala a dala mu odklad na ďalší školský rok
@fiafia kuurna to mam teraz ja mrnava donesie moraxelu ja KO, tak pneumokok ja KO teraz v septembri znova dačo a ja skončila na plucnom. 13 rokov som atb nebrala a teraz mam už 9-te 🤯 jak si to so sebou riešila. Akurát som sa dostala včera konečne z toho co doniesla konečne som zdravá a dnes už je chorá doma. Ja nezartujem ale fakt sa začínam báť co mi rupne teraz s to som tesne pred 40-tkou 🙈

Áno, dcérka nastúpila, keď mala 2,5 roka. Teraz bude mať 9 a chorá je skoro každý mesiac, okrem leta. Všetci tvrdili, že z toho vyrastie, ale u nej to bohužiaľ nefunguje. Ako zacne september, každý mesiac je doma. A to má vybraté aj nosné mandle a navštevuje imunologickú ambulanciu, kde má predpísané lieky na podporu imunity, v jej prípade bohužiaľ nefunguje nič.