icon

Boli vaše deti po nástupe do materskej škôlky stále choré?

28. júl 2022

Ahojte, september sa blíži a nás čaká nástup do škôlky, mám z toho trochu obavy, nakoľko z každej strany len počúvam ako bude dieťa stále choré a podobne. Mali ste to skutočne tak, že dieťa bola viac doma choré ako v škôlke? Náš syn za tri roky v podstate poriadne chorý ani nebol, max nejaké prechladnutie, čo raz dva prešlo, antibiotiká ešte nikdy nebral. Len z tej škôlky mám strach, jednak ako si zvykne tam byť a či nebude bývať často chorý. Čaká má nástup do pôvodnej práce, kde si moc nemôžem dovoliť ostávať často doma.. muž podobne. Ako ste zvládali/zvládali škôlku vy? Prípadne dávate deťom aj nejaké vitamíny na posilnenie imunity? Vďaka za vaše odpovede.

Strana
z5
sipovaruza
29. júl 2022

Áno, dcérka nastúpila, keď mala 2,5 roka. Teraz bude mať 9 a chorá je skoro každý mesiac, okrem leta. Všetci tvrdili, že z toho vyrastie, ale u nej to bohužiaľ nefunguje. Ako zacne september, každý mesiac je doma. A to má vybraté aj nosné mandle a navštevuje imunologickú ambulanciu, kde má predpísané lieky na podporu imunity, v jej prípade bohužiaľ nefunguje nič.

lucy94
29. júl 2022

Aj u nás viac času doma ako v škôlke, sama som zvedavá čo bude od septembra. Pokiaľ nechodil nič mu nebolo . Ale áno súhlasím s ostatnými komentármi, proste niekto nemá tie decká kam dať, rodičia sú pracovne vyťažení tak šup choré dieťa do škôlky. Sama som zažila na chodbe ráno kašľajuce a kychajúce očividne choré dieťa .. takže tak to funguje. Darmo sa človek trápi, že vylieči doma dieťa a pošle úplne fit do škôlky, o pár dní takto ochorie zas .

mikadooo
29. júl 2022

Nie, stále nie. Iba od októbra do apríla cca.

veronicka42
29. júl 2022

Áno, každé 2 týždne pomaly 🤯

mamusa123456789
30. júl 2022

Bolo to tak... Prvý rok bola viac doma ako v škôlke, dávali sme jej aj imunoglukan na podporu imunity a ani to nepomáhalo... Vždy keď dostala sople tak som vedela ze ma čaká tepovanie kobercov a prezliekanie perín 2 krát do dňa, lebo keď jej to pozatekalo tak vždy z toho vracala, potom nám na imunogii predpísal pan doktor niečo na podporu imunity a bolo po probleme, sem tam je chorá, ale to sú také 3 dňové choroby... Napríklad susedín malý bolo prvý rok v škôlke cca 10 krát, lebo vždy po 2 dňoch v škôlke 2 týždne chorý, tak potom to v polroku vzdala a dala mu odklad na ďalší školský rok

aveeva72
30. júl 2022

@fiafia Ano, bol aj na orl, je v poriadku.

lb1984
30. sep 2022

@fiafia kuurna to mam teraz ja mrnava donesie moraxelu ja KO, tak pneumokok ja KO teraz v septembri znova dačo a ja skončila na plucnom. 13 rokov som atb nebrala a teraz mam už 9-te 🤯 jak si to so sebou riešila. Akurát som sa dostala včera konečne z toho co doniesla konečne som zdravá a dnes už je chorá doma. Ja nezartujem ale fakt sa začínam báť co mi rupne teraz s to som tesne pred 40-tkou 🙈

fiafia
30. sep 2022

@lb1984 prešlo to časom 😁 asi som si vybudovala imunitu na skolkarske bacily. Teraz už máločo dostanem keď je dcérka chorá

Strana
z5