Chorá škôlkarka a platenie poplatkov v škôlke
ahojte ak viete poradte mi ,mam dceru v septembri nastupila do skolky ,a mame problem a to tento, nastupila o tyzden neskor z dvovodu ze bola chora , potom bola v školke tak maximalne od septembra do oktobra asi 6 krat , z dvovodu ze bola stale chora , v novembri sme odniesli do skolky papier od lekara ze neodporuca aby sla do skolky do januara .ide o to ze ked som bola v novebri v skolke odniest papier od lekara povedali nam ze ze za october musime zaplatit skolne lebo bola dva dni tak som zaplatila , a riaditelka povedala ze za november uz nebudem musiet platii lebo ked je pn tak vraj netreba pislai sme aj papier na odpustenie skolkeno z dvovodu ze je stale chora ,v tedy povedali ze je všetko ok ,v decembri nam volali ze treba zapaltiti skolne ze braj sa musi ja som povedala ze naco ved je vypisana a nechodi , v januari nam zase doktorka dala papier e vobec neodporuca skolku tak nam dala potvrdenie ze od januara az do septembra ,tak som volala do skolky ze čo sa deje ze nenastupi uz vobec , dnes som bola ju celkom odhlasit a povedali ze ju neodhlasia pokila nezaplatim skolne za 4 mesiace co tam vlastne nebola, a ze si mam dat ziadost na vratenie poplatku ze mozno to na magistrate schvalia a vratia to , ale ja som sa pytala preco nam povedali ze nemame platit ked nechodila a zrazu mam zaplatit za všetko co vlastne tam ani nebola , a v septembri som všetko zapatila aj triedny fond , aj pracovny zosit som jej zpatila všetko ,nedostala ani mikulasa ani nic a teraz sa pytam za co amma platit skolne ked tam nebola a preco nechcu vratit poplatky co som zpaltila , ako triedny fond pracovny zosit a veci co sm nakupila ako hygienicke , ak viete poradte,
@miichalka je to presne tak, ako ti povedali v škôlke... ak je dieťa čo len jeden deň (aj keď nie celý) v škôlke, tak platíš za celý mesiac... pretože miesto tvojich detí nemohli prijať iné, ktoré by chodili ... a mimochodom, chcete dať deti do súkromnej škôlky, kde sa rádovo platí v stovkách € a budeš sa hádať o 14 €, ktoré si zaplatila v štátnej? 😕
Ahojte. Moj pripad je zas taky, ze mala ochorela este koncom augusta, prvy tyzden septembrovy nenastupila do skolky, myslela som, ze nastupi dnes, ale skoncili sme v nemocnici, dostala alergicku reakciu na ATB a zajtra nas maju pustit domov, v septembri ju do skolky urcite nedam, zajtra sa musim porozpravat s lekarmi, ci vobec ju mozem dat do skolky toho roku, ked nie tak mi podrzia miesto? Keby som ju mohla dat od januara? A za september mam platit, ked vobec nebola v skolke?
Ahojte, prosim Vas ako to je zo skolnym. V zakone je pisene :
Príspevok materskej škole sa neuhrádza za dieťa, ktoré má prerušenú dochádzku do materskej školy na viac ako 30 po sebe nasledujúcich kalendárnych dní z dôvodu choroby alebo rodinných dôvodov preukázateľným spôsobom.
Ako tomu mam rozumiet tych 30 dni. Je to 30 dni v kalendarnom mesiaci alebo moze byt aj 30 dni od 15.9.-15.10. vratane?
@michaelapillarova ak ma lekarske potvrdenie, tak nie
@majkaa je to tridsat dni v mesiaci lebo skolne platis na mesiac ... 😉 staci ze dieta ide jeden den v mesiaci do skolky aplatis normalne skolne za cely mesiac ... toto neriesi ani skolka v podstate lebo skolne vybera zriadovatel cize mesto alebo dedina ci mestska cast
no to ja viem, ze si musime dat ziadost na mesto. Ja len tak ze keby nam to vychadzalo tak v strede, ale potom by tam mali napisat 30 po sebe nasledujucich kaledarnych dni v jednom mesiaci alebo v danom mesiaci.
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit, zda byste kamarádce nevyplnili dotazník. Je anonymní, kratičký, zabere to pár minutek. Moc tím pomůžete. Prosím, fakt to nezabere moc času. Předem děkuji
Dotazník najdete na tomto odkaze:
http://www.survio.com/survey/d/J1Z6G7K7O0X4C8H6M

Predstavme si ale, že by napríklad na jeden mesiac všetci rodičia odhlásili svoje deti zo škôlky. Samozrejme, že by nebolo treba variť, ale napríklad platy učiteľkám, kuchárkam, upratovačkám a asi nejaké poplatky za budovu a čo ja viem čo iné by zriadovateľ platiť musel - a z čoho? To len že je možný aj iný pohľad.