Cirkevná škôlka - skúsenosti

kristinadurbakova
15. mar 2022

Prosím o skúsenosti? Dcérku by sme chceli dať do cirkevnej školky, hoci nie je krstená. Nakoľko je to jediná škôlka, ktorá spĺňa kritéria, ktoré sme si zadali. (vedenie, krúžky, lokalita)
Tým, že je to prvé dieťa, celkom nechápem ako to funguje. Môžu mi ju tam nezobrať za to, že nie je krstená? Alebo ako veľmi zasahuje náboženská výchova do priebehu vyučovania?
Ďakujem za odpovede

uriva
15. mar 2022

U nás v meste je, berú všetky deti bez rozdielu (poznám "nekresťanov", ktorí tam chodia), majú nejaký program aj náboženský, ale nie nejako vnucujúcim spôsobom a detskou formou. Asi závisí od vedenia, aké má podmienky. Ale u nás to nie je problém, len je to na Považí.

terina25
15. mar 2022

@kristinadurbakova moje obe deti chodili do cirkevnej. Je tam urcite rozdiel ako v ,,normalnej,,skolke. Kazdy den sa modlili,ucili nab.pesnicky, mali aj vystupenia v kostole

kacena4
15. mar 2022

ano bude jej to zasahovat do vychovy. deti ucia k tolerancii, laske... modlia sa pred kazdym jedlom, pred spankom ma sju spolocne omse s rodicmi riesia akcie v ramci cirkevneho roku ako napr. zmrtvychvstanie krista ci narodenie

ali184
17. mar 2022

@kristinadurbakova moja chodí do cirkevnej, nie je krstena a nikto neriešil, že sme neboli počas ziadania zobraty. Občas chodia do kaplnky a občas sa modlia, ale nič extremne u nás. Žiadne kresťanské básničky ani pesničky nám doma nespieva, takže sa ich neučia. To čo ich učia, by podľa mňa mali aj v normálnej škôlke.
Nám sa páčila z princípov čo mali že tam učia, troška princíp montessori, hejneho metóda,... A nepoznali sme nikoho kto tam chodí, ale sme veľmi spokojní. 😊

kristinadurbakova
autor
17. mar 2022

@ali184 mne sa páči tiež preto u nás v meste cirkvena škôlka, majú tam iný prístup, chodia plávať, korčuľovať na ľad a do galérií, to inde nenájdem, preto ju tam chceme dať, len nie sme zobratí ani krstení

ali184
18. mar 2022

@kristinadurbakova nás sa na toto fakt nikto nepýtal a na žiadosti dve rôzne priezviská rodičov, ani či máme krst, birmovku. Hádam to ani u Vás nebudú riešiť. Mieru ako to berú s náboženstvom sa skúste opýtať v triede alebo dakoho sa opýtať čo bude odchádzať zo škôlky, keďže neviem aka je teraz možnosť ísť sa pozrieť.
Joop, presne, oni to maju inak... Aj tých akcií čo robia, aj úlohy, týždenne témy, oproti normálnej škôlke čo máme známu je to úplne inde, ale v dobrom.
Ešte ma napadlo, mohli sme ju prihlásiť na skolkarske náboženstvo, ako "krúžok", takže asi tam viac môžu učiť náboženstvo pre tie deti čo rodičia chcú.
My by sme nemenili, škôlku máme na druhej strane mesta, kde bývame 😊 normálnu máme 2 minúty od bytu 😁