icon

Čo kúpiť pre nového škôlkara?

3. júl 2025

Ahojte, bola by som rada, keby ste mi tu napisali, co vsetko mam nakupit..od septembra ide dcerka do skolky, budem rada aj za posielanie linkov, na rupsaky atd, vsetko co sa proste zijde...pečiatky s menom, nejake desiatove boxy mozno na vylety....proste hocico co vas napadne a v skolke sa aj vyuzije.,,, urcite to pomoze aj inym mamickam...dakujeeem

lenka.25
3. júl 2025

My sme potrebovali papuče, pyžamo , malý uterák, plastový pohárik, zubnú kefku a pastu ,kefu na vlasy , veci na prezlečenie do skrinky v šatni , ruksak a flasu na výlety .
Všetko som kupovala podľa toho čo sa dcére páčilo ,netreba nič špeciálne .Ale aj tak by ti mala školka poslať zoznam čo treba , lebo niektoré škôlky napríklad požadajú aj posteľnú plachtu , prípadne vankúš atď ....

barka1
3. júl 2025

Do školky toho treba velmi málo a je to individualne podla školky. Naši trebars mali malý vankusik na spanie. Ruksak potrebuje každé dieta bez ohladu na školku, nech si zvyká, že rodičia nevlacia všetko.
Ale ziadne boxy, peciatky s menom a podobne zbytocnosti.

jaskolka
3. júl 2025

Záleží od konkrétnej škôlky .Lebo niekde rodičia kupujú hygienické potreby, nosia aj uteráky,vlastné obliečky,a niekde absolútne nič nechcú.
Pre dieťa úplne stačí kúpiť papuče, malý ruksak,kde mu dáš náhradné oblečenie podľa sezóny,veci stačí označiť fixou. Tie nálepky a pečiatky je za mňa blbosť,len zbytočne financie na niečo,či vyrieši fixka na textil. Možno pohár na pitný režim,ale to tiež záleží,či v škôlke budú žiadať, alebo deti budú mať erarne poháre.
Desiatové boxy a neviem čo..to to vôbec netreba vopred,aj by šli niekam na výlet,vždy sa dozviete včas,čo treba dať dieťaťu.
Skús počkať,väčšinou ten posledný týždeň prázdnin škôlky zverejnia alebo pošlú zoznam,čo deti potrebujú.

patka06
3. júl 2025

Presne ako píše vyššie, bežné oblečenie, pyžamo, prezúvky, malý uteráčik, plastový pohár
My sme nosili aj návlečky a napínaciu plachtu rozmer ako do postieľky- musíš zistiť ako je to u vás
Ruksak do škôlky nevyužije, ak náhodou potrebuje na výlet. stačí bežná ako má doma
Oblečenie sme neoznačovali, ak by si chcela stačí fixka na textil, permanentka alebo obyčajným perom
Desiatový box netreba, do škôlky sa jedlo nosiť nesmie. u nás nesmeli mať ani fľaču z domu - piť dostávali v škôlke. Malé deti nechodia ani na výlety, kde by si brali jedlo so sebou.
Zhrnutie - do škôlky sa nekupuje nič špeciálne

januska12323
3. júl 2025

V škôlke ti dajú zoznam. Niekde stačí pyžamo a papuče a inde nosíš pomaly celú posteľ. Ruksak nepotrebuje ale možno využiješ na náhradné veci do skrinky, box na jedlo ti je nanič.

glade22
3. júl 2025

Do škôlky u nás dieťa potrebuje len papuče 😀 a pyzamko, ale tak to máš doma bežne

fiafia
3. júl 2025

Každá škôlka to ma inak, tak najlepšie počkať na zoznam. U nás to bolo pyzamo, prezuvky, náhradné oblecenie do skrinky, pršiplášť, kefa na vlasy. Z domu si nosili fľašku s vodou. Ruksacik si nosila každý deň a v ňom vodu, malú hračku,ktorú mohla mať na spanie.

bosorkabb
3. júl 2025

Také bežne sú papuče, pyžamo, náhradné oblečenie v skrinke. Okrem toho na začiatku chcú kancelársky papier, WC papier, servítky.
U nás aj označenie vecí nálepkami to vieš objednať.

simona92101
3. júl 2025

Dcera dostavali zoznam zo skolky,ziadne batohy ani pohariky ani boxy,tieto veci mali zakazane nosit.mali vrecko s vecami na cvicenie-biele tricko,sortky a biele ponozky.to odovzdali vzdy ucitelke.veci museli mat podpisane,ja odporucam nalepky na textil.bolo treba papucky,do skrinky nahradne oblecenie,pyzamo,dievcata vlastny hreben do skrinky a takisto pastu a zubnu kefku.kazdy dostal vlastny pohar na pitie kt.bol oznaceny ako skrinka-dcera mala zajka.postelne pradlo a uteraky mali ich skolkarske,nic ine sme riesit nemuseli

mogaa
3. júl 2025

nekupuj hlúposti, stačia bežné veci na oblečenie a papučky.....ostatné ti povedia v konkrétnej škôlke....niekde chcú vlastné návliečky, niekde flašu na vodu, niekde tekuté mydlo a uteráčik.... ale vo veľa škôlkach nechcú nič, deťom dávajú piť z pohárov, utierky na ruky majú papierové, návlečky svoje.....rodič sa prispôsobuje ako to má zaužívané daná škôlka....

dory11
11. júl 2025

@anonym_autor pozri každá škôlka to má inak .
Unas stačí nahradne oblečenie, pyžamo , papuče a všetko podpísané .
Nemusela mať rupsak ani poháre ani nič podobné