Čo robiť, keď dcéra kopíruje iné deti?
Baby je tu niekto kto mi vie poradiť? Som zúfalá z dcérky, od malička uvrieskané náročné dieťa, to jej ostalo dodnes. Ale pridal sa nový problém. Začala extrémne opakovať po deťoch, často po takých, ktoré sú od nej menej šikovnejšie či horšie hovoria. Proste sa akoby zníži na úroveň nejakého dieťaťa a opakuje po ňom, je extrémne kontaktná až otravná, nepomáha vysvetľovanie, zakazovanie, doslova ma odmieta počúvať, robí to čo to dieťa. Ale miestami je to fakt extrém, to jej opakovanie, opakuje čo hovorí, čo robí, keď dieťa spadne tak aj ona akože spadne a uplne najhoršie ked niekto place tak ona place tiez ale tak ze prekrici to dotycne dieta a reve este aj dlhsie ako ono a pod. Je toho vela. Na ihrisku keď je deti viac to nerobi, horšie je keď sme len s jedným dieťaťom. Ide ma z nej doslova poraziť, doma je úplne zlatá, na prechádzke tiež, vsetko ok ale keď s niekym niekde ideme tak sa z môjho dieťaťa stáva kopirak. Priznávam že neviem ako to riešiť. Má 3,5r, rečou je pozadu, ale rozpráva aj rozumie celkom fajn len nie na úrovni rovesnikov. Nevie mi vysvetliť prečo to robí.
@karolinkasky no vidis, tak sme vlasne brainstormingom tuto dospeli k nejakemu peknemu zaveru. Ako sa vravi, rano mudrejsi vecera. Prijmi svoje dieta ake je a pomoz mu prekonat toto obdobie, vsetko je len obdobie... ak by to trvalo aj do buducna, predsa len pozor, aby sa nedavala "do zlej partie"
@karolinkasky môj mladší citujem....,,do pič..i je tu mucha"....keď som sa pýtala odkiaľ má také slovo tak povedal meno kto tak v škôlke na všetko hovorí....Bolo to také malé rozkošné dievčatko 🤷....hneď som mu povedala,že keď deti rozprávajú škaredé slová ščerneju mu ústa a zoberie ho čert....už to nezopakoval😂toto fu govalo aj na staršieho...ten má 8 a do teraz sa bojí vysloviť neslušné slovo😂 Nad opakovaním správania sa ani nepozastavujem....viem,že to nieje on,ani z jeho hlavy, len upozorním a nereagujem....keď vidí že u mňa nula bodov,prestane to robiť...najviac ma rozčuľuje ako na silu reve.....beeee beeeee a vyskiera sa.....už vidím,ako dnes príde pojašený zo škôlky.....ach jaj...

@tamtumdo snáď máte pravdu, škaredé slová zatiaľ v slovníku nemá ale počítam ze tento rok donesie🤣