icon

Čo robiť, keď dieťa nechce ísť do triedy?

9. júl 2024

Ahojte, dcéra čoskoro nastupuje do škôlky. Teší sa ale bojím sa že keď už bude stáť pred tou triedou tak cukne a nebude chcieť ísť. Alebo začne plakať, držať ma atď. Čo potom ? Zoberie to dieťa učiteľka nasilu, alebonsa čaká kým sa upokojí alebo ako to prebieha ak dieťa vojsť nechce? Alebo nechce pustiť mamu

Strana
z2
maris5
9. júl 2024

Netreba tuto agoniu predlzovat, dieta vojde do triedy, otocim sa zdrham. Dieta je o chvilu v pohode.

nikaeli
9. júl 2024

Paralelne tu beží iná diskusia, či sa má mamička vytratiť bez lúčenia. Učím v MŠ pre deti s PAS. Neodporúčam ani bez slova zmiznúť, ale ani tlačiť sa do triedy, či 15 minút vysvetľovať 'bla bla bla'. V triede sú už ďalšie deti, poniektoré budú plakať. Učiteľka nemá priestor byť s každým lúčiacim sa dieťaťom 15 minút v šatni. Preto to niekedy vyzerá tak hrôzostrašne, že dieťa berie od matky. Tie prvé dni sú náročné pre všetkých - pre deti, pre mamičky, aj pre učiteľky. Bez brufenu by som to nedala 🤦🏻‍♀️ s dieťatkom rozprávajte už teraz, choďte sa párkrát prejsť smerom ku škôlke, nech pozná cestu. Pohrajte sa na šk.dvore. Nenechajte si všetko vysvetľovanie na posledné augustové dni. Ja som syna vodila v júli/ v auguste do detského centra na 3 hodiny. Tam mali super adaptačný program, priviedla som ho do herne, začala hru, medzitým prišla opatrovateľka, a vtedy som odišla, že sa idem napiť. Následne v septembri zvládol nástup do MŠ úplne v pohode. Mal 2,5. Skúste niečo také. Alebo nechať dieťa na 2 hodinky u babky. My sme to mali vtedy ťažšie, vychytali sme kovidové zákazy návštev, takže sme boli naozaj len doma v byte...
A nie, nemám priestor (ani časový, ani finančný) posielať každé uplakané ráno rodičom sms, že už neplačeme. Prepáčte.

veronika2316
9. júl 2024

Mne ho vzala učiteľka nasilu keď som odišla bol ticho...

nelka93
10. júl 2024

@dusankomoj toto je geniálne 🤣🤣🤣 zbožňujem takéto decká

adonish
10. júl 2024

Najma treba, aby bola mama v klude. Ked bude mama uplakana, bude aj dieta. Ja mam doma opacny prípad - do skolky v pohode, ledva sa rozlucia, domov beriem s placom, lebo chce este ostat 😂😂😂

Strana
z2