icon

Čo robiť, keď dieťa nechce nikam chodiť?

14. nov 2023

Dobrý večer.Mame syna necelé 4roky a chodí do škôlky teda pokiaľ zdravie dovolí,ale nie o Tom som chcela.Syn nikam nechce chodiť.Ziadne prechádzky(teda len vtedy keď on chce)žiadna rodina,žiadne spoloc.udalosti(oslavy,návštevy)tak len sedíme doma a píšeme sms,že mi neprídeme.Uz mi je smutno lebo už má dosť nato aby bol v spoločnosti a aj nám sa žiada ísť medzi ľudí,pokecať zasmiať sa nie len sedieť doma.Poradte lebo už ho nutime a aj to celou cestou reve alebo jeden z nás musí byť stále počas návštevy snim.Smutno mi je stoho

Strana
z5
michala11111
17. nov 2023

Och aké sú tu všetky premudrele, že dieťa nebude rozkazovat a obviňovať matku 🤦
Mne to príde na autizmus. Sú všelijaké druhý a stupne. Sú autisti ktori majú očný kontakt, ktorý rozprávajú, ktorí reagujú na meno....majú "len" problém v sociálnej sfére, pôsobia ako rozmaznaní, nevyvhovani, tvrdohlaví.... odporúčam nájsť si kvalitného klinického detského psychológa. Pozor je veľký rozdiel medzi psychológmi, treba odborníka...

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
autor
17. nov 2023

@maminazosatnika máš ss

mkiss
17. nov 2023

Mám syna aspergerov syndróm tiež nechcel nikam chodiť na každeho sa mračil vo výťahu hocikde, má aj mal fóbiu s ľudí zlá adaptácia v škôlke aj v škole preto mal aj odklad v šk.dochadzke,ale treba naňho postupne a poradiť sa odborníkmi .Nám sa osvedčilo o všetkom hovoriť dopredu kam ideme čo budeme tam robiť a keď už bude preňho nepríjemné nám povie a ak bude chcieť odídeme mali vždy zo sebou obľúbenú hračku,hru ,knihu dokonca aj jedlo lebo on si nevezme to čo mu ponúknu.No chce to veľa trpezlivosti a nácviku náš má 15 dokonca už ide aj na nákup sám to je tiež pokrok.Ale ako píšu vyššie hľadať a riešiť s odborníkom či je to diagnóza či nejaký blok aby sa mu to neprenieslo do dospelosti

penelope2066
17. nov 2023

@mooonika1975 to je strašné 😕

mimi3008
17. nov 2023

Zarazila ma veta, ze len sedíme doma a píšeme sms,že my neprídeme...akoze ja nie som za nejaku despoticku vychovu, ze rodic buchne po stole a tak bude alebo nepytat sa na nazor dietata, ale zeby som len sedela doma, lebo mi to dieta takto diktuje, tak to teda nie

andreatytler
19. nov 2023

Tato diskusia ta akurat tak velmi zneistela. Pocuvas tu rady od kazdeho komu to funguje len tebe nie.
Ak ti niekto povie ze to robi preto lebo je rozmaznany ze mu vsetko dovolite, tak vravis ze na neho kricite a bijete (ano, capnutie je bitie).
Ak ti niekto povie ze si na neho prilis prisna a nutis ho do cinnosti, ktore mu sposobuju problem, tak vravis ze si robila vsetko co si mu na ociach videla.
Proste ani jeden pristup nie je spravny. Su to extremy.
Precitaj si nejake knihy o vychove, alebo sa zapis na internetovy kurz Nevychova.

scorpionflower1
19. nov 2023

Skúsila si sa opýtať, prečo nechce? Čo ti povedal? Deti máločo robia bez príčiny.

Strana
z5