icon

Čo robiť, keď je dieťa stále choré v škôlke?

sovicka94
10. feb 2025

Dobre rano, chcem sa opytat na Vas nazor co by ste urobili na mojom mieste a asi sa len vystazovat. Syn zacal chodit od septembra do skolky a je non stop chory uz 3 atibiotika mal je tam 3 dni a na 2 tyzdne je chory len ono sa takto fungovat neda je od zimnych prazdnin doma a to dokazal byt medzi tym chory od jedneho dietata co bolo u nas na navstevu ked bol silvester teraz je konecne fit a ja normalne vaham ci ho do tej skolky dam mame doma este jedno babatko je to hrozne narocne mat obe deti doma ale tiez neviem ci je riesenie ze bude 3-4 dni v skolke a potom budeme zas vsetci chori ci sa to oplati. Lekarka mi tvrdi ze teraz je vsade chripka ze deti to hrozne zle znasaju nech je doma zas v skolke mi tvrdia ze im iba 3 deti chybaju ze je vyborna dochadzka tak neviem co robim zle preco ine deti su fit a moj co bol kojeny (2,5 roka ) dobre spi, jedlo ma pestre vitaminy berie tak mame problem vydrzat 5 dni v skolke. Moja otazka je dali by ste svoje dieta na mojom mieste do skolky? este sa chcem opytat na skusenost s broncho vaxom citala som ze niektorym detom pomohol a zas druha polka tvrdi ze dieta ochorelo a malo hrozny kasel.

ina2405
10. feb 2025

@sovicka94 ja by som dieťa do škôlky až do jari nedala, jeden môj syn býval takto chorý, až mi sama lekárka povedala, že imunita už ma dosť a mám ho nechať doma aspoň dva mesiace. Máš bábätko, to je o dôvod naviac nenosiť mu domov zbytočne bacile. Najnáročnejšie je riešiť chorobu u bábätiek...mne by to za to nestálo. Všetko, čo donesie škôlkar ti chytí najmenší.

sovicka94
autor
10. feb 2025

@ina2405 Dakujem za odpoved a chcem sa opytat potom bol syn menej chory ked mal taku dlhsiu pauzu? ani nevrav mala to velmi zle znasa

3petka
10. feb 2025

@sovicka94 s kojenim to nemá nič spoločne. Proste si s tým musí prejsť. A ani teraz je všade chrípka takze ak máš doma ešte bábätko určite by som staršieho nechala doma.

ina2405
10. feb 2025

@sovicka94 pomohlo mu to, imunita sa môže posilniť, len keď vystavíš bacilom zdravé dieťa. Oslabené sa bude len viac oslabovať.

ina2405
10. feb 2025

@sovicka94 inak užíval aj niečo na imunitu, ale sú to desaťročia, nepamätám si.

jesenzima
10. feb 2025

@sovicka94 ja by som dala do škôlky. A moji užívali bronchovaxom a pomohlo im to dosť.. a samozrejme im pomohlo aj to, že prekonali všetky hnusne choroby x krát. .. syn býval chorý od 5 mesiacov,keď dcéra nastúpila do škôlky, a teraz, ako chodí do škôlky aj on, nie je chorý skoro vôbec. Minulý polrok nechýbal ani raz... Treba vydržať. Bude to lepšie casom

domka222
10. feb 2025

Je náročné mať dve deti doma? Podľa mňa je omnoho náročnejšie ho každý pomaly týždeň piplať z choroby

agnes28
10. feb 2025

@sovicka94 ja by som nedala, je veľa chorôb teraz. Nech si jeho organizmus oddýchne chvíľu. Mala som to takisto, dcéra skolkarka a doma bábo, takže sucitim... moja mala poruchu imunity, bolo to náročné

sovicka94
autor
10. feb 2025

@agnes28 dakujem a kedy vam to diagnostikovali? lekarka nas nechce poslat k imunologicke zevraj je to normalne

sovicka94
autor
10. feb 2025

@domka222 Je to tak urcite to je horsie

agnes28
10. feb 2025

@sovicka94 v 3 rokoch, ako začala chodiť do škôlky, nás poslala Dr. na imunoalergologiu. Skúste o to požiadať doraznejsie.

marianarem
10. feb 2025

@sovicka94 Ak mas babatko, tak by som ho nechala doma kym neprehrmi chripkova epidemia. Ale potom uz by som ho asi dala. Moj uz takto funguje 2.5 roka. Je jedno, ci ho necham dlho doma, ci je zima, ci je leto. Najviac vydrzal 2 tyzdne, ale vacsinou su to cca tie 4 dni. Nemava tazke priebehy, celkove atb ani raz, takze dr. neriesi. Ale teda predsa len mandlu sme dali pozriet a nic. Vy ste mali celkove atb? Ak ano a pojdete dalej takym tempom, tak do dr. podla riesit zacne, lebo myslim ze 5-6 atb do roka sa uz rata za abnormal.

adeladulova
10. feb 2025

Mal by si tým prejsť, syn je už tretí rok v škôlke a je to omnoho lepšie, tiež bol stále chorý štýlom sopeľ kašeľ. Po 3m som vypýtala výter z nosa a mal tam bacila, po atb lokálnych kvapkách sa to umiestnilo zreteľne.
Ale ak máš doma dieťatko malé, a syn je po tých liekoch konečne fit, nedala by som. Aj na 2 týždne, kým vykukne slnko, prehrmi chrípka a potom už bude lepšie 🩷

nevenka
10. feb 2025

Nas druhy syn choroby znasal po nastupe do skolky asi najlepsie, ale to preto, ze mu starsi nosili ako babatku veci domov a byval chory ako babo, aj 2x covid prekonal. Prvy raz este ako dojceny a to bol mierny soplik a 38 1 den teplota, druhy raz, ako nekojeny, uz 40+ teplota, ked som namerala jeden raz 41, volala som urgent, ze co mam robit. Zvladli ame to nejak doma nakoniec.
Od septembra je v skolke a chybal tyzden v oktobri, no a do januara ok, ale potom schytal od deti v skolke crevnu chripku, potom sople neviem odkial, tak bol 2 tyzdne doma, ale co on ma mierny sopel, tak ja tu umieram so zimnicami, aj starsi zalahli. Kasel ma dusi najviac zo vsetkych. Ale vacsinou on ani ATB nemusi, len my ostatni. Ja som si nevybudovala ziadnu imunitu na toto pri 4 detoch.
Ja by som na Tvojom mieste nedala do skolky, ked prisiel covid, tak ostali deti doma a najstarsiemu sa stiahla nosna mandla, mali sme uz ist na vybratie. Dcera permanentne kaslala, ale nalezy ziadne. Tie deti sa dali dokopy, potom, ked nastupili po otvoreni skolok, tak uz to bolo lepsie. Pauza teda podla mna prospeje. Ak das len mierne zaliecene dieta zase medzi chrchlajuce deti, zas sa na neho daco nalepi a len sa to bude nabalovat. A duplom, ked mas babatko. Tato chripka je cisty des ci co to mame. Toto nechces pre babatko veru.

mimikarol
10. feb 2025

Nedala by som. Je strašne veľa chrípky teraz všade.

mirkasan
10. feb 2025

Syn bol tiež tak. Pár dni v skolke a potom chorý. Ako som bola tehotná, som to vždy chytila od neho. V Nov 2023 sa nám narodilo ďalšie. Staršieho som nechala doma, lebo take choroby čo boli v skolke, neboli veľmi dlho. Nastúpil až v marci. Doteraz, mal asi 2 x soplik, ktorý behom 2 dni prišiel. Od začiatku zimy majú v skolke stále malo deti, opäť rôzne choroby, ktoré zvládol bez problémov. Teraz cez víkend chytili obidvaja dosť silný kašeľ. Takze za mna určite nechať doma, nám to veľmi pomohlo. Inak hneď po nástupe býval často chorý, nechala som ho vyše mesiaca v novembri doma, preliecil sa a potom bol chorý až v júli.

maryetta
10. feb 2025

Kazde dieta si tym prejde.
Aspon u nas. Ja mam doma momentalne dvoch skolakov. A teda celkovo 4 deti a od septembra neviem ci bol tyzden kedy sme boli doma vsetci zdravi.
Furt niekto.

ivangeline
10. feb 2025

No… mám 5 deti doma. :D Takže sa dá to aj s deťmi doma. A ozaj nie sme často chorí, a ak sme, tak všetci za sebou či náraz. Od sep sme boli 3x. Zas ti nie je, že sme imúnni… sme von denne, aj ihriska v zima, les, ale aj návštevy, stretka či nákupné centra.

deedol
10. feb 2025

necitam vsetky komenty, ale my sme mali podobny problem v prvom rocniku MS, len bez atb, (plus mal syn dost stres, este nebol pripraveny, co mohlo k chorobam prispiet), a nechali sme ho doma az do aprila. ked potom nastupil, uz nebyval tolko chory. drzte sa.

dadis
10. feb 2025

Preco tolko atb dostal? Ake mal diagnozy? To vyzera vazne, uz len tymi abtibiotikami ma urcite rozhasene telo..

terry658
10. feb 2025

@sovicka94 ja by som dieťa nechala doma. Spravila som chybu, že som dcéru dávala stále do škôlky a nonstop sme boli všetci chorí.

stanzi
10. feb 2025

@sovicka94 Hm, od septembra 3x atb je dost, dostal ich dufam aspon na zaklade crp/vyterov? Nechala by som ho teraz nejaky cas doma.

sovicka94
autor
11. feb 2025

@marianarem vzdy trebalo dat antibiotika mal streptokoka potom nejake ine bacile ktore zistila vyterom ja som aj raz odmietla ze mu ich nedam a po tyzdni som znova prisla ze teda dajme mu ich lebo mu to nepreslo a zhorsovalo sa to vcera mi volala ze vysli vysledky testov a ze prekonal mononukleozu ja normalne az nechapem

sovicka94
autor
11. feb 2025

@deedol to som tiez citala ze zo stresu tiez su chore

deedol
11. feb 2025

@sovicka94 ta mononukleoza vie tiez zamavat imunitou, aj ked ju dieta prekona casto bezpriznakovo. drzte sa.

katkaseiner
12. feb 2025

Ja by som dala do skolky. Mne alergo odporucala nejaku dobu len doobeda. Dieta sa potrebuje pohybovat v spolocnosti, aj ked zuria bacily...na obed chodila domov, potom ale bolo tazke jej vysvetlit ze musi na cely den. Ono všetky sme si tym prešli. Moja bola od oktobra do aprila viac doma ako v škôlke ale ako inak chces nech sa dietatu vyvija imunita? Syn si choroby odsedel doma s dcerou (o 3 roky mladsi), tym oadom jeho nastup do skolky bol ovela lepsi.

3petka
12. feb 2025

@sovicka94 nás tiež nechcela Dr poslať na imuno a ani na alergo. Tiež tvrdila že je to normálne. Objednala som sa a k Dr som už len prisla aby mi dala výmenný lístok.