icon

Čo robiť, keď psychologička neodporúča školu?

16. apr 2025

Ahojte môj syn má 6 rokov v decembri bude mať 7 a napísala mi list že neodporúča školu, že nevie kresliť, len čiary a bodky inde problém nemá 🙈 čo mám prosím robiť

Strana
z2
zmrzlinka2021
16. apr 2025

Iba kvôli tejto jednej veci neodporúča?

deti95060810
Autor odpoveď zmazal
zuzap33
16. apr 2025

Normalne do skoly. Ani moj nevie doteraz kreslit a prave maturuje. Isiel do skoly v riadnom termine

koniarova
16. apr 2025

Súhlasím s názorom skúsiť ešte iného psychológa.

autor
16. apr 2025

@zmrzlinka2021 že nevie základne úlohy nevie nič kreslit, sranda pretože doma vie. Nie ako peofesional ale vie.

koniarova
16. apr 2025

Veď sem odfoť časť toho posudku. Z tvojho popisu nie je nič rozumieť.

nominativ
16. apr 2025

Prepáč, ale toto je typický obraz určitých rodičov! Neverím tomu, že len tak bezdôvodne odporučí niekto pokračovanie v predprimárnom vzdelávaní 6.5 ročnému dieťaťu. Mama si zapamätá, že nevie bodky a má pocit, že veď doma vie všetko, čo treba. Je možné, že máte laťku dosť nízko.

Každopádne, ak aj je odporúčané, aby ostal v MŠ, môžete to ignorovať, alebo dať do prípravného ročníka. Mne sa už zdá dosť neskoro, aby šiel v ôsmich rokoch do školy.

zuzubb007
16. apr 2025

Rátať do 20 vie? Všetky farby ovláda? Ak nevie nakresliť ľahkú kresbu len ledva čiaru nedala by som ho do školy, bude trpieť, ak vie sama zváž lebo bude už dosť vysoko vekovo ak bude rok odklad

nominativ
16. apr 2025

Tiež je faktom to, že nerozumiem, prečo ľudia nevnímajú povinnú školskú dochádzku - ktorá je 10 ročná a začína materskou školou. Vedomosti, ktoré má dieťa získať sú jednoducho dané a tak, ako dieťa, čo sa nenaučí čítať a písať nemôže ísť do druhého ročníka, tak dieťa, čo neovláda obsah vzdelávania MŠ nemá ísť do školy. Takéto prekvapenia po testoch školskej zrelosti považujem za zlyhanie rodičov aj učiteľov. Mali ste 7 mesiacov na prípravu.

Iné sú prípady, keď rodič a ucitel pozná problémy a testy ich potvrdia alebo vyvrátia.

sisaka
16. apr 2025

@nominativ vážne? Takže keď dieťa nebude vedieť niečo na budúci rok, tak bude ako 8 ročný chodiť do škôlky? Dieťa bude mať v septembri takmer 7 rokov, buď má aspoň priemernú inteligenciu a školu zvládne, alebo nemá a ide do špeciálnej (či ako sa to teraz volá).
Trčať v škôlke s 5 ročnými deťmi je fakt riešenie

pribinak
16. apr 2025

Prepáč, ale určite to nie je kvôli tomu že nevie kreslit
Veľmi zle sa vyjadruješ, určite máš nejakú písomnú správu, skús z nej odfotít záver

Zrejme má oslabenú grafomotoriku alebo niečo v tom zmysle

nominativ
16. apr 2025

@sisaka prečítaj si v príspevku vyššie, čo si myslím o tom, že by mal ísť do školy tak neskoro. Nech ide, ja vravím, že rodičia by sa mali zaujímať o tieto veci skôr, ako v marci, keď sa robia testy školskej zrelosti.

A zvládnuť to nejako zvládne každý, v škole sa neumiera. Tu už sme opäť pri nejakej nastavenej laťke. Áno, možno nabehne parádne a všetko bude super! A možno bude priemerný a podpriemerný, lebo zle začne. A otázka je, či zbytočne.

hopatko
16. apr 2025

To co popisujes urcite nie je oficialny dovod v sprave z testov skolskej zrelosti, tam sa dovody formuluju inak. Ak odporucaju odklad, ja by som sa urcite dala na stranu odbornikov a skusila by som minimalne este jednu depistaz v CPP na posudenie.

nominativ
16. apr 2025

Mimochodom, Slovensko má najväčší rozdiel medzi nadpriemernými a podpriemernými (treba si pozrieť štatistiky, sme na tom najhoršie z testovaných krajín. Máme najšikovnejších šikovných a najhorších podpriemerných.) Problém slovenského školstva je, že ak zle začneš, už sa zrejme nevyhrabeš.

sisaka
16. apr 2025

@nominativ jasné, že sa rodičia majú zaujímať, nikde nevidím, že sa nezaujímajú, autorka píše, že doma kresliť vie. Čo s ním robili doteraz na tej predškolskej príprave, tam by s ním mali pracovať pedagogické odborničky, preto sa aj zaviedla povinná predškolská dochádzka, nie?

nominativ
16. apr 2025

@sisaka preto píšem, že je to zlyhanie rodičov a učiteľov a že mali 7 mesiacov na prípravu. A ak bol zaznamenaný problém, malo sa to riešiť. Ak nebol, niekde bude chyba. Doma, MŠ alebo počas testovania (prípadne mix). 🙂

autor
16. apr 2025

@zuzubb007 vie napočítať do 20, vie zvieratká, farby, kde býva, vie napísať svoje meno

autor
16. apr 2025

Prepáčte za príspevok! Môj manžel si spravil srandu a je pripravený do školy, mám pocit že ho zahluším doma, ja som zatiaľ doma stresovala a oni si spravia srandu

lilianka28
16. apr 2025

😂🙈

januska12323
16. apr 2025

Sranda vyzerá inak.

maminkadeticiek
16. apr 2025

Nedat ho do skoly,co ine?Zoolpakovat si predskolsku triedu alebo v pripade moznosti sa informovat na uvodny nulty rocnik.

martul
16. apr 2025

Odkaz mužovi, že je riadny idiot.
Nemyslí si, že toto je vec s ktorou sa nesranduje?!
Uzil si to, keď sa pozeral ako sa trápiš?! Chudák

tykat
16. apr 2025

Muz kde chodil do skoly?

koniarova
16. apr 2025

@tykat zrejme do špeciálnej

lenkaaa25
18. apr 2025

Ja som išla do škôlky hrdá, že malý vedel pred psychologičkou všetko, lebo som sa mu venovala a je fakt šikovny. Odchádzala som zo slzami v očiach. Na druhý deň mi povedala jeho učiteľka že to nechápe, lebo je naozaj šikovný. Napriek tomu, že nám povedali že do školy ešte nie, my sme ho dali a má skoro samé jednotky ( až na dve dvojky).

slovakboy
18. apr 2025

Rozumiem tomu tak že psychologička ho pustila do školy a len muž to na teba zahral?

srnka79
18. apr 2025

Prilis malo informacii, ale ja poradim z vlastnej skusenosti. Syn je majovy, cize nastupoval do skoly, ked mal 7r a 4m po rocnom odklade, ktory nelutujem. Pomohlo mu to. V skolke bola psychologicka, ked mal 5 a odporucila navstevu psych. centra kvoli pretestovaniu. Takze: ja sama som mala pocit, ze nie je pripraveny, ucitelky v skolke mali podobny pocit, pytala som sa aj logopedicky, ze co si o tom mysli a tiez povedala, ze je skor za odklad, ze sa mu bude v skole lepsie zacinat, ked mu r a l pojdu lepsie a u psychologicky nam dali potvrdenie na odklad. Dietatko dozrelo, naucilo sa l a v prvaku bol sice prvy polrok pre vacsinu deti zahul, ale zvladol. Lepsie, ako sa trapit. Ale moj bol velmi hravy, nesustredeny, hyperaktivny. Sesterka ma dievca, ktore len 15.9. malo 6r a vybavila mu skolu, nakolko mala bola pripravena do skoly. Samostatna, aktivna, pripravena. Teraz su obaja druhaci, aktualne je to vyrovnane, akurat, ze moj je o ten rok a par mesiacov starsi. No a dievcata dozrievaju skor, vacsine chalanov to trva, potom ich dobehnu. Takze nestresovat. Ak si dieta poznas a je pripravene na skolu a ucitelky v skolke to potvrdzuju, tak kludne este na ten testik dvojhodinkovy do centra a ide sa. Tiez som bola nerozhodna, ale intuicia mi vravela, ze ej, este by to bolo velke trapenie. A teraz je sikovnik z neho, nema problema🙂

srnka79
18. apr 2025

@srnka79 sorac, necitala som diskusiu, prehliadla som ten "trapny" for

zoepikna
Autor odpoveď zmazal
smejo111
18. apr 2025

Určite navštív iného psychológa a nech spraví testy školskej zrelosti, ak povie odklad, tak by som to respektovala

Strana
z2