Čo si myslíte o testovaní školskej zrelosti?
Čo si myslíte o testovaní školskej zrelosti? Učiteľky dieťa chvália, spec.pedagogicka odporúča odklad. Komu veriť? V MŠ je každý deň, na testovaní cca 1 h.
A este, problem velky bol, ze nakreslila postavu a nakreslila len palicky ako ruky a nohy, nie 2 rozmerne a nenakreslila 5 prstov, len naznak. No a sranda je, naco ideme cakat, ze. Kedze vcera kreslila postavy, a stale tie palicky, hej, ale 5 prstov tam je, to je pravda 🤣🤣🤣. Muz sa smeje, ze on je IT developer, ale teda do prveho rocnika by ho nevzali na zaklade kresby 🤣🤣🤣
Teraz je v tých prvých ročníkoch taká situácia, že nejaké obdobie školského roku sa prváci učia cez počítač. Dištančné vzdelávanie je úplne iné ako prezenčné a najmä u prváčikov. Na dištančné vzdelávanie už treba dieťa zrelé na školu na 100 %. Prezenčné vyučovanie prváčikov sa dá robiť hravou formou, ktorá aj školsky nezrelých prváčikov zaujme, dá sa tam ešte aj predprimárne vzdelávanie do toho nejako zakomponovať, v prípade väčšieho výskytu školsky nezrelých prváčikov, ale pri dištančnom sa to už nedá.
Nechcem nikoho strašiť pred nástupom do školy, ale terajší prváčikovia to majú omnoho, omnoho náročnejšie.

@adamadent mame s tym skusenosti veru. Dcerka je narodena 1.9., takze mala rok odklad len pre blbych 45 minut, lebo sa narodila 45 minut po polnoci z 31.8. na 1.9...Ale kedze islo o predcasne zaskolenie, tak musela mat posudok, nevyhovela. A preco? Pre hluposti. Napriklad preto, lebo islo o "predcasne zaskolenie" a preto jej dali robit testy pre nadane deti. Nepresla ani prvym kolom, nesla ani na druhe. Ja som nechcela predsa, aby ju posudzovali ako nadpriemerne inteligentnu, lebo si myslim, ze je v pasme normalnoati, hej...ale...ich postupy. A potom komentovala mi to slovami, ze sa chcela s nou velmi o kadecom bavit inom, ze nevenovala sa tym pracovnym listom. A kvoli covidu nebola dlho v skolke, ano, je pravda, ze vela chybala, mali sme male babatko a bala som sa. Lenze ona sa doma naucila citat, pocitat s bratom prvakom. Velmi je sikovna. Tak nam stagnuje v skolke, resp. doma niekedy predbehne aj brata druhaka 🙄. No, takze dozrela. Akurat tak sa nudi v tej skolke. Ked ja pozeram, ake deti chodia s nou do triedy, poruchy reci, ze mu nerozumies, co hovori, nechcu jest, vypravovavat pracovne zosity a ona taka velka baba tam pri nich. Pritom ucitelky same nechapali, preco ju neodporucili. Komunikativna je az az, socialne zrucnosti uplne v pohode a rozumovo bola fakt zrela na prvy rocnik. Len sa vyhovprili zase na pandemou, ze jej to "bude chybat".