Testovanie školskej zrelosti v psychologickej poradni Brnianska

timbo
31. mar 2014

Chcela by som sa podeliť a zároveň varovať rodičov, ktorí sa rozhodnú dať "otestovať" svoje dieťa v poradni na Brnianskej ul.v BA-St.mesto pred školskou dochádzkou. Po dnešnom zážitku mám pocit, že je dôležitejší odklad školskej dochádzky ako vzdelávanie. Máme vyše 5,5 r.syna, je šikovný a múdry - taký milý chlapček škôlkar. Všade ho chvália - dokonca aj na zápise do školy nemali žiadne námietky aj keď je to "letné" dieťa. No a dnes dostal odporučenie s odkladom školskej dochádzky. Testovanie bolo len písomnou formou, žiaden rozhovor s dieťaťom, kontrola výslovnosti a verbálneho prejavu. Len kreslenie a čiary...
No a z dnešných 15 detí dali negatívny posudok do školy 11 !!!Tak to je vizitka testovania.
Dávajte si pozor - vôbec to nie je diskrétne - v to popoludnie nám volala riaditeľka školy, kam je prihlásený aj už prijatý, že dostala info z poradne a či náš syn teda nastúpi.
Odporúčam všetkým pokiaľ to nie je nutné, a svojmu dieťaťu dôverujete a poznáte ho, nedávajte ho tam testovať alebo si radšej zaplaťte súkromnú psychologickú poradňu, kde je ľudskejší a individuálny prístup.

maznacik007
31. mar 2014

@timbo preco ste teda sli na testy skolskej zrelosti ked to zo skoly ani zo skolky neodporucali ... inak CPPP posiela vysledky testovania skolskej zrelosti do skoly a do skolky to je bezna prax ... takze preto to oni vedeli .. ale rozhodujes ty ... mozes mat aj desat posudkov ked ty ako zakonny zastupca povies ze pojde do skoly tak pojde ... ak teda dovrsil sest rokov najneskor 31.8.

a sama musis vediet ako je na tom s grafomotorikou to je inak najvacsie uskalie vzhladom na to ze u nas sa dba na krasopis ...

ja som zasa zazila opacny pristup ze sa snazia pocet odkladov skresavat lebo je ich strasne vela a potom neodchadzaju deti zo skolok ...

na testy idu vacsinou deti kde je predpoklad odkladu .. je to skor taka povinna jazda ... aspon povacsinou .. takze ten vysledok moze byt preto taky

a ty si bola pritomna na celom testovani ... lebo ja som bola este na konci januara s malym a bol tam hodinu sam len s psychologickou ... a ona mi potom ukazovala teda tie testy ... ale isto to nebolo len o kresleni ...

timbo
autor
31. mar 2014

Nie, bol sám so psychologičkou. Rodičom až potom povedali výsledok. Keby aspoň poradili, čo treba zlepšiť a potrénovať, ale len alibisticky odporučili odklad. Máme naozaj negatívny zážitok. Najmä tá reakcia zo školy, keď do niekoľko hodín volali, či nastúpi, alebo nie...Myslím si, že by mala byť zachovaná istá diskrétnosť, veď deti si trošku "otestujú" aj na zápise.

farmacka
9. apr 2014

@timbo vdaka za postreh, prave som sa tam chystala poradit ohladom syna.. tak si usetrim cas a namahu.. zda sa, ze sa musi clovek spolahnut len na vlastny usudok, najst dobrého psychologa, co by ozaj poradil, nie je asi lahke.. a tato tvoja skusenost mi pripada iba ako zabity cas..

timbo
autor
9. apr 2014

Nechcem niekoho znechutiť, ale ak niekto preferuje individuálny prístup a pokoj pri práci s dieťaťom, odporúčam si radšej vybrať súkromného/neštátneho psychológa. My sme boli na Strečnianskej poliklinike u Dr. Kornélie Rozborilovej a boli sme spokojní - testy prebehli v pohode a pokoji, pravdaže tak ako sme aj predpokladali, synčeka nám odporučila dať do školy normálne, nie odklad ako na Brnianskej. Treba dôverovať svojmu dieťaťu, nás tá poradňa na Brnianskej naozaj poplietla.

lilitela
15. mar 2017

Je tu este viac mamiciek, ktore dali testovat dieta 2x u roznych psychologiciek? Vysli vam rovnake alebo rozdelne nazory?

lenkamartinkova
16. mar 2017

Prosím učiteľov ZŠ 1. stupňa a učiteľov MŠ, rodičov, ktorych deti mali/ maju odloženu povinnu školsku dochádzku; o vyplnenie dotazníka k mojej diplomovej práci.
dotazníky sú anonymné
ďakujem

učiteľ MŠ
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.asp...

učiteľ ZŠ
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.asp...

rodičia
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.asp...

lienka38
20. mar 2018

Takto sme presne dopadli dnes my! Brnianska odklad,súkromné centrum- dieťa plne pripravené do školy!!!