icon

Čo treba spraviť pred nástupom prváčika do školy?

wranica
13. nov 2025

Čo treba spraviť pred nástupom predskolada do prvého ročníka? Stačí vyplniť prihlášku do školy a absolvovať zápis? Alebo aby absolvoval aj nejaké testy v skolke ? Alebo automaticky predskolak ide do školy?

zuzinka888
13. nov 2025

Dat prihlasku a zapis= kratke testovanie. Ale robia aj v skolke testy zrelosti. Taktiez maju kazdy den edukacnu cinnost ak by sa im nieco nezdalo upozornili by ta.

wranica
autor
13. nov 2025
@zuzinka888

Dat prihlasku a zapis= kratke testovanie. Ale robia aj v skolke testy zrelosti. Taktiez maju kazdy den edukacnu cinnost ak by sa im nieco nezdalo upozornili by ta.

@zuzinka888 Ja len, ze aby sme na niečo nezabudli , prváka sme ešte nemali. Dakujem

kacena4
13. nov 2025

okrem klasicky zápis (tam sa netestuje) môžete v škôlke požiadať o depistáž, testovanie školských zručnosti. daju vám info či ma nejakú oblasť oslabenú a doma môžete trénovať

deanaz
13. nov 2025

@wranica U nás bola v škôlke psychologička, ktorá posudzovala spôsobilosť predškolákov. Tá poradila, kde pridať a povedala ako na tom dieťa je. Samozrejme, ak odporúči odklad, je to vždy na zvážení rodičov a konečné rozhodnutie je na nich. Potom nasleduje prihláška a zápis, aj keď už ste rozhodnutí, že dieťatku dáte odklad.

majka176
13. nov 2025

U nás na škole sa najprv podáva elektronická prihláška a potom sa absolvuje zápis, kde treba priniesť vytlačenú prihlášku podpísanú rodičmi.
Budúci rok v apríli to absolvujem už 2. krát
Pred zápisom sa zvykne ešte v škôlke robiť depistáž, čiže testujú deti, či sú zrelé ma školu.

dianaaaaa
Odpoveď bola odstránená
mondolina
15. nov 2025
@dianaaaaa
Odpoveď bola zmazaná

@dianaaaaa
nahlásená za urážanie.

adonish
19. nov 2025

@wranica v skolke mala dcera depistaz (oktober/november 2024), na jar 2025 sme podavali prihlasku na skolu a v maji 2025 bol zápis (robili rozne ulohy, podobne ako na depistazi).