icon

Čo znamená dobrá škola/škôlka?

12. feb 2025

Od coho zavisi, ci je skola alebo skolka dobra?

katkaseiner
12. feb 2025

za mna asi sposob ako pracuju s detmi, ci chodia denne von (kludne za kazdeho pocasia, hoci chapem ak dieta nie je oblecene do kazdeho pocasia, tak nevedia vziat vsetky von), a hlavne este ci sa tam dieta dobre citi

biba_18
12. feb 2025

no ... to je otázka ... ťažká odpoveď ... každý podľa svojho čo si predstavuje ...

elviku11
12. feb 2025

to vidíš podľa dieťaťa, či sa tam teší alebo má stres z toho, že tam má ísť.

gab1sol
12. feb 2025

Za mňa tam, kde je dieťa spokojné a vidím, že napreduje, vzdeláva sa a vytvára si aj sociálne väzby.
Mňa pobavilo, keď známi pohrdli škôlkou, kde chodili moje deti, svoju staršiu dali do súkromnej, ktorá je taká super, učia sa tam po anglicky, malý kolektív. Ale potom ju aj tak presunuli do štátnej, kde chodili naše. A prišlo hromženie, aká zlá škôlka, aké zlé učiteľky… Lebo tá súkromná… A potom tam dali aj mladšiu. Podľa mňa, treba pozerať na potreby konkrétneho dieťaťa, či mu to vyhovuje, či nie a nesúdiť, že škôlka nie je napr. v krásnych, nových priestoroch.

suzy2508
12. feb 2025

Pre mňa ako mamu budúceho škôlkara to znamená aj kvalitná a vyvážená strava. Ja mám bruchabol, keď vidím jedálničky rôznych škôlok. Som si myslela, že sme sa už dostali ďalej, než na desiatu chleba s pomazankou Rama + jahodový džem, sladené vody, atď. Ja by som si napr v pohode priplatila za lepšiu stravu pre malého, než aby dostal toto. To isté strava v školách potom. Mimo stravy však ale budem vďačná, ak dieťa bude chodiť domov vybehané, bude na ňom vidieť progres, zlepšovanie motoriky, sociálneho fungovania v kolektíve a keď bude mať pani učiteľky rád. Dopriala by som pani učiteľkám menšie kolektívy detí aj v štátnej škôlke, nakoľko to musí byť riadny záhul mať toľko detí na starosti a hlavne by sa im vedeli lepšie venovať.