icon

Cudzí muž na ihrisku slovne útočili na moje deti. Ako by ste reagovali vy?

magdicka111
26. júl 2018

Caute baby chcem vediet Vase nazory hlavne reakcie. Byvam v mensom meste na sidlisku a medzi blokmi mame ihrisko KDE chodim so svojimi chlapcami vek 7 rokov a 2,5 r. Je pravda ze chkapci su "zivy" akcny skratka ukricany ale s nikym sa nebiju nikomu neublizuju no a vcera som dostala krik od jedneho pana ze co robim mam nevychovane deti a naco chodim s takymi detmi na ihrisko. Moja reakcia bola ze mladsi je este malicky a ze deti na ihrisku jednoducho kricia. No a chcela by som vediet ako by ste zareagovali by. Vopred dakujem za kazdy nazor.

Strana
z11
hettinka
29. júl 2018

@vevesh však to ale je v každej kultúre, nielen u Arabov 😂

vevesh
29. júl 2018

@hettinka ale u nich je to ovela okatejsie. Napr. V europe nema chlap problem navarit, povysavat ci poumyvat. Tam len bud bez ocitych svedkov a potichu alebo v cisto muzskej spolocnosti , kde sa do okruhu par sto metrov nepohybuje ziadna sukna. Jedina vynimka "zenskych prac" su sefkuchari, ktori maju restiky, ze navaria pre navstevu oni a nie domaca 😃😎

liliankaamirko
30. júl 2018

@yanni ako čítam , tak čítam , v príspevku nie je napísané , že tam boli sami

yanni
30. júl 2018

@liliankaamirko v dalsich jej prispevkoch.

liliankaamirko
30. júl 2018

@yanni máš pravdu, že to dopísala ale až v ďalších príspevkoch. Prečítala som si hlavný a zareagovala, ďalšie som zrejme prehliadla. Napriek tomu som presvedčená, že ihrisko patrí deťom. Je na zábavu ... Keď dieťa spadne a kričí od bolesti, či od šťastia ... veď preto tam išli. Svoje deti vedie každá z nás svojím spôsobom, niektoré môžu viac iné menej, ale aby si niekto otieral hubu o mňa alebo moje dieťa len preto lebo na IHRISKU je hlučné tak to si nenechám iba tak. Ja s rodinou žijem v dome a máme záhradu prispôsobenú potrebám detí. Máme tam všetko, cez hojdačky, šmýkalky, trampolínu, bazén ... Stále je u nás kopec detí , ktoré sa naháňajú a kričia o dušu. Ani raz sa susedia nesťažovali, ani raz na nás nikto nebľačal , dokonca máme zo všetkých strán starších susedov , ktorí neraz prídu na svoje záhradky a ešte deťom aj jablká, či koláče prinesú . a práveže sa ešte tešia, že počujú detský džavot. Možno mestské deti v panelákových zástavbach rušia svojích starších či mladších spoluobčanov ale nie je to problém ani rodičov ani detí. Napíšem ešte posledný raz : kde majú tie deti rásť? kde sa majú hrať? kde sa môžu blázniť, keď nie na ihrisku ???

slimstar
30. júl 2018

@liliankaamirko my sme sa tu nebavili o obyčajnom detskom dzavote. Ale o vrieskani a natahovani sa na ihrisku. To tam ani nemuseli byť, keďže sa tam hasterili o niečo a nezaujímali sa o nič naokolo. A niekomu to očividne vadilo, tak prišiel tam a povedal si svoje. Autorka sem prišla a myslela si, že jej všetci ponúkajú bobo.

yanni
30. júl 2018

@liliankaamirko Mne sa zda, ze okrem toho prveho prispevku si NIC dalej necita. Presne ako
@slimstar pise, autorka opisala situaciu este blizsie. Tu vobec nie je o o radost ci aj plac , lebo sa dieta udrelo. Citaj dalej a pozorne. Tiez neviem, ci ten pan na deti BLACAL. To co je preboha za vyraz.
My tiez byvame na dedine vo velkom dome s velkou zahradou so vsetkym vsudy pre deti. Okrem nasich 4!!!!! je tu tiez obcas dost deti a tiez sa nik nestazuje. Ale deti sa hraju, nie po sebe vyrevuju, hasteria sa. Ked sa zacnu "mlatit", tak zakrocim a nenecham ich nevsimavo dlhy cas sa natahovat. Takto totiz opisala autorka situaciu. A hlavne, boli tam sami. DVE DETI. Pre pana jana, u nas ani 10 nenarobi taky hurhaj, ze by sa prisiel niekto stazovat. Ked tu mam len dve deti, ci nase ci cudzie, ani o nich neviem.

maciatkolulu
30. júl 2018

@liliankaamirko stále a dokola,vrieskajuci pubisi na lavičke pod oknom ti vadiť nebudú asi😀veď chudáčik ja,kde majú vybiť hormóny😀😀všakže. Keďže na ihrisko nepatria už a su v akomsi medzipristátie medzi dospelými a deťmi.... Tak nech si pohlavia,veď kde inde majú😀. A skúsil by si "niekto utrieť hubu"😀😀😀veď nič zle nerobia iba trochu od šťastia hulakaju a počúvajú hudbu😂

liliankaamirko
30. júl 2018

@slimstar zbytočná debata

@maciatkolulu sú dva tábory.... takto naťahovať sa je úplne zbytočné ... aj tak si každá z nás urobí ako to cíti 😀

luxikate
31. júl 2018

@liliankaamirko no len je rozdiél sa hrat a vrestat ako opice.Aj hlucne deti predsa dokazu ked chcu,alebo ich k tomu bedie rodic byt tichsie,neznamena ze si nemozu troska pokricat ale predsa vsetko ma svoje hranice.

katrinka34
31. júl 2018

@slimstar máš ty prosím ta vôbec deti ??? Lebo z tvojej odpovede ide toľko nenávisti :(((( Deti nie sú stroje, nefungujú na systéme teraz si tu, tak rob to kvôli čomu sme tu ... Deti sú živé bytosti, riešia to čo aktuálne musia .... a autorke prosby by som povedala ... pán má právo slušne !!! Vyjadrit svoj názor, ak nebol slušný vôbec by som sa ním nezaoberala ... moja reakcia by ale bola ... zavolala by som si deti a poprosila ich aby boli tichšie ... aj tak všetci vieme že nebudú 😂😂😂 sú to deti ;) ale snaha bola ;)

adula12
31. júl 2018

@katrinka34 ide o to, ze autorka zrejme nevie vychovat svoje deti lebo sama nevedela reagovat ani na pana. Len sa kryla a tvarila, ze nepocuje. Tak potom sa nedivme, ze necha vrieskat bezdovodne svoje deti a nezakroci lebo ma take zmyslanie, ze vonku sa môže!!!
Je rozdiel ked sa decka nahanaju, jasia a pritom "kricia" v ramci hry, to je uuuuuuplne normalne. Ale ked jej deti tam blacali po sebe navzájom a mladsi bol urevany od rana... Tak ako prepac, ale ako matka detom dohovorim, ze bud budu normalny alebo sa ide domov. A keby mi teda mladsi reval od rana, tak ho netaham revat na ihrisko medzi ludi a neobtazujem ostatných jeho naladami. Asi tolko...
@liliankaamirko

slimstar
31. júl 2018

@katrinka34 áno mám deti. Deti sa majú chovať slušne a nie, že ona namiesto tisenia deti, je pomaly drzá na pána.

kvetinka75
31. júl 2018

@katrinka34 tichšie síce nebudú a nemusia byť ale ani vrieskať a revať ako zmyslov zbavené nemusia. To okolie tiež nie je povinné počúvať. Nie je krik ako krik. Myslím, že väčšina ľudí toleruje detský krik na ihrisku. Bežný krik, smiech. Ale nie keď je niekto urevaný, hádže sa o zem, trucuje. Myslíš že tie deti z toho vyrastú? Nie. Len to prejde do inej podoby ako si vydobyť to svoje.

sorciera24
31. júl 2018

@kvetinka75 predstav si, tie deti z toho vyrastu, ako moj.....niekto kresli po stene (ako tvoje), niekto zas obcas trucuje........a ano, vyrastu z toho, len kazde je individualita a prejavuje aj svoju volu inak (samozrejme, ze to treba korigovat).......a toboz u surodencov je to niekedy o dost narocnejsie (tiez asi mas len jedno)......mna najviac zaraza, ze kazdy riesi toho druheho, meisto svojich problemov.....kazdy tu rpezentuje dokonale deti, ale teda ja som take este nevidela.......aj tie, co sa na prvy pohald zdaju slusne vychovane, nemusia byt a naopak.....

helenapx
31. júl 2018

@kvetinka75 kde sa maju deti vyblaznit ak nie na ihtiskku, kasli na chlapa nud deti nemal alebo uz davno zabudol ake boli tie jeho.

kvetinka75
31. júl 2018

@helenapx ja som nepísala že sa nemajú vyblázniť ale je rozdiel krik a krik. Keď je to už vreštanie a trvá dlho tak je to obťažujúce.

adula12
31. júl 2018

@sorciera24 nikto neprezentuje dokonale deti. tu sa reaguje skor na zakladatelku temy a jej chovanie. lebo tie jej deti viacmenej zato nemozu, ze sa chovaju ako chovaju. ked im to ONA dovoli, tak mozu si robit co chcu. kazdej jednej z nas deti robia niekedy rodeo, aj hucia, aj bezdovodne revu atd. ale ide o to, ako ja-rodic nato zareagujem. zakladatelka nereagovala nijako, ani na pana, ani na deti. tak potom deti maju zly priklad a nevedia ako sa spravat.

sorciera24
31. júl 2018

@adula12 ale ano, to beriem, s tym suhlasim...ale ja som reagovala na prispevok, kde sa spomina, ze dieta, reve, vresti, trucuje.....ze je to obtazujuce a ci z toho vyrastie....a pritom vsetci vieme, ze deti obcas revu do nepricetna (niektore viac, niektore ) menej...a v istom veku bezne a ano vacsina vyrastie.......v 10r. sa uz asi nik nehadze o zem........ na to bola moja reakcia.....
jasne, ze zareagujem......a aj napriek tomu niektore dieta ruci dalej.......(mozno len uz je bezradna a chcela radu, len netusi, ze tu ju nedanajde)....neobhajujem ju, ak ich ma v pazi od narodenia.....je to ina vec...ale neverim tomu....inak by mala v pazi aj zakaldat toto forum (si myslim)

jana_eyre
31. júl 2018

@sorciera24 presne presne.. ja v tejto diskusii zasnem kolko dokonalych deti sa najde, len ze ich nevidno na uliciach 😅😅

katrinka34
31. júl 2018

@kvetinka75 mna neuveriteľne fascinuje ako dôkazu matky zaškatuľkovať iné matky len na základe 3 viet 😂 Veľmi smutne :( Nikto nepozná maminku, ani deti, nikto nevie ako to celé bolo ... Maminka sa pýta na to ako by mala reagovať a zrazu sa z nej stala matka, ktorá nevie vychovávať svoje deti ... Maminke píše, že syn má IQ 130 ..., vieš vôbec aké je to ťažké s takýmito deťmi ??? Treba podľa mna dať radu mamine a nie ju súdiť ... Lebo aj mne teraz príde, že ty máš úplne dokonale deti ... vieš anonymný MK znesie všetko 😂😂😂 Krásny deň a veľa slniečka ;)

katrinka34
31. júl 2018

@slimstar ešteže si tam bola a všetko videla ... Nie je možné na základe pár viet vyhlásiť, že deti sú nevychované a matka drzá !!!! Hallllooooo akože podľa seba súdim teba ?????

zooeynka
31. júl 2018

@katrinka34 to ze jej deti su uhucane jej potvrdil aj dotycny pan, ktory ju na ihrisku sfukol. A zrejme to nebolo len tak pre noc za nic...cize hulakali riadne a mamicka si ich netisila...

slimstar
31. júl 2018

@katrinka34 tak ten pán, len z ničoho nič prišiel a začal jej hovoriť, ako mu to vadí, len preto, lebo tam boli sladučké dobrucke detičky v piesku. No to určite! Vraví že, hucia od rána do večera a ona nebude zasahovať do toho.

kvetinka75
31. júl 2018

@katrinka34 moja dcera ma tiez IQ 130 takze mam skusenost. Tiez byvala hlucna a ziva ale ked vrieskala a pistala lebo mala zly den tak som ju upozornovala a brala prec od oststnych lebo pocuvat upistane dieta nic moc. Casom sa naucila krotit svoje emocie aby neobtaxovala pistanim okolie. Bezny smiech, krik na ihrisku som neriesila. To je na ihrisku normalne

kvetinka75
31. júl 2018

@katrinka34 sama autorka uviedla xe deti su ukricane. Takze stacil tento popis. Clovek tam nemusel byt.

mayami
14. okt 2023

Prečítala som si skoro celú debatu, tolerantnosť sa vytráca tam, kde je potrebná a pridáva sa jej na dôležitosti tam, kde je škodlivá. Nechcem vidieť túto generáciu ako dospelú. A je úplne jedno, či si niekto definuje svoje dieťa ako živé, alebo mu prilepí diagnózu adhd a milión ďalších. Veď práve preto, že je živé, alebo má nejakú dg ho treba viac usmerňovať. Je jasné, že nebude sedieť v kľude na zadku, ale výchova štýlom veď ,,on môže, lebo má takú diagnózu" sa časom vypomstí najprv rodičom a neskôr celej spoločnosti.
Chlapec živý, hlasné decibely, ok, ale tak poviem ujovi, nehnevajte sa, oni sa chcú vyblázniť, ale upozorním ich nech sú tichšie. Chlapcom poviem, že tam nie sú sami, tak nech sa snažia nebyť aspoň takí hluční.
A to IQ ma vždy pobaví. Môže byť aj neviem aké vysoké, keď EQ zaostáva.

aurora33
14. okt 2023

@magdicka111 zaujímavá debata, mne z toho vyšlo že su deti nevychovane. Je rozdiel hrať sa a vrieskat ako pavián.

Strana
z11