icon

Cudzí muž na ihrisku slovne útočili na moje deti. Ako by ste reagovali vy?

magdicka111
26. júl 2018

Caute baby chcem vediet Vase nazory hlavne reakcie. Byvam v mensom meste na sidlisku a medzi blokmi mame ihrisko KDE chodim so svojimi chlapcami vek 7 rokov a 2,5 r. Je pravda ze chkapci su "zivy" akcny skratka ukricany ale s nikym sa nebiju nikomu neublizuju no a vcera som dostala krik od jedneho pana ze co robim mam nevychovane deti a naco chodim s takymi detmi na ihrisko. Moja reakcia bola ze mladsi je este malicky a ze deti na ihrisku jednoducho kricia. No a chcela by som vediet ako by ste zareagovali by. Vopred dakujem za kazdy nazor.

slimstar
26. júl 2018

Chodím na ihriská, dosť často. Deti od 1-5 sa hrajú zväčša ticho, žiadny problem, piesok, preliezky, hupacky. Viackrát som sa stretla s deťmi od 6 rokov vyššie, ktoré vrieskali, naháňali sa, ohadzovali sa kameňmi, najviac mi vadilo to pišťanie a vrieskanie. Ja sa pracem preč, lebo mi to lezie na nervy a normálne mi to nepripadá teda. Haló, povedz 7 ročnému, že sa nemá čo naťahovať s bratom, je starší a má byť múdrejší. A nie tam vyvreskovat po ňom. Mladšiemu ukázať niečo iné a odviezť pozornosť. Hlavne, že vonku sa nekrici, ani v lese sa nekrici a že ty ho počuješ, tak môže rozprávať tichšie. Raz sa stalo, že 11 - 15 ročné deti behali po tých preliezackach, neskutočne kričali, tak jeden pán ich odtade rovno vyhnal. Bolo to vo vnútri v obchodnom centre a absolútne neúnosné .

jantato
26. júl 2018

@vevesh suhlasim.... inak moj maly ked chodil do skolky,ich vyslovene v skolke ucili,ze maju byt vnutri tichsie,proste nekricat a ze krici sa vonku.... a to si mala pocut ked vyhcadzali kazdy den von (byvame vedla skolky)... kazdy den som vedela(pokial som bola doma) presne kedy vychadzaju von...vreskoooooot jak sa tesili. Moj muz niekedy frflal ze pekne ich naucili 😀 lebo potom maly ked sme vysli von a bol hlasnejsi ,muz mu hovori,Šimon tichsie a Šimon na neho nechapavo...ved som vonku 😅😅😅

6mia6
26. júl 2018

@myboys nie len sa ti to môže ľahko prihodiť. A možno budeš inak rozpravat

stanik_67
26. júl 2018

tazko povedat, preco tak reagoval, no podla mna to bolo celkom prehnane zvlast, ak tie deti nikomu neublizovali

tykat
26. júl 2018

@magdicka111 ...a co mu zobrali lopatku, ze sa tak rozcertil?
Ked uz deti ani na ihrisku nemozu byt hlucne tak potom kde sa maju vyjasit? Chcela by som ho vidiet ci by si tak dovolil na nejakych hlucnych vyrastkov alebo hlucnych chlapov co idu z krcmy vyletiet. By mu hned ukazali kde je jeho miesto. Ale jasne matke s malymi detmi sa najlepsie dohovara.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
liliankaamirko
27. júl 2018

@hettinka autorka napísala čo sa stalo na detskom ihrisku , nie vo vírivke, obchode alebo.... Ihrisko je pre deti!! a tam nech sa vybláznia , vykričia koľko sa im žiada a ľuďom , ktorým to vadí tam nemajú čo robiť

hettinka
Autor odpoveď zmazal
prasiatko30
27. júl 2018

A kde maju stavat tie ihriska? V priemyselnych zonach medzi fabrikami aby nahodou nevyrusovali? Vsak ich stavaju tam kde maju byt a ludia mozu tiez tolerovat vsak tie deti tam nie su 24h vkuse a na sk zvycajne uz po18-19h deti na ulici ani nevidis. Deti sa potrebuju trochu aj vykricat aj vyblaznit ak su v priestranstve na to urcene a nikomu neublizuju ani priamo sa nepristavia pri cloveku a neziapu mu do ucha tak preco by sa nemohli hrat?

hettinka
27. júl 2018

@prasiatko30 ja som nepísala, že majú byť deti úplne ticho, ale aj detské hranie by sa malo držať v určitých hraniciach. Podľa toho, čo autorka píše, chalani sú naučení hučať, biť sa, naťahovať od rána a ona nerieši. Poznám tiež takéto rodiny, kde takto deti nechajú robiť si, čo chcú, ziapu ešte aj v 15-ich, stále sa len bijú o niečo a potom jeden z nich reve, lebo sa mu ublíži.
Ja mám 2 deti, s odstupom podobným, ako má autorka, ale takéto správanie som nikdy netolerovala, aby sa decká bili o hračky a potom hulákali ako nepríčetné. Ani doma, ani na ihrisku, ani na návšteve u iných detí, ani nikde...
Mojim deťom to aj vadí, teda už sú väčšie, ale aj keď boli mladší, syn napr. nechcel pozývať niektorých kamarátov, lebo kričia a nevedia sa hrať normálne.
Ak sa dieťa potrebuje "vyblázniť", lebo je živšie, treba ho dať na nejaký šport. Tam svoju energiu aspoň využije pozitívnym spôsobom. Tiež sme takto riešili príliš temperamentnú dcéru, po 9 rokoch driny získala top úroveň (zlato na MS) a začala robiť niečo iné. Ale celú ZŠ nám veľmi pomáhalo, že sa mala kde odreagovať a vybiť energiu.

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
slimstar
27. júl 2018

@prasiatko30 tak to už je bordel, ja by som volala políciu aj sociálku, decko nemá čo byť do polnoci vonku a vykrikovať. Vychovajte si deti a učte ich slušnému správaniu, potom nebude problém. Ci aj ty keď ideš z práce, alebo si na dovolenke, vykrikujes po ulici? Alebo v rezorte? Ja teda nekricim, ani na dieťa sa snažím nekricat. Nie je to normálne. Tie deti vám vylezú za chvíľu aj na hlavu. Akoze my sme chodili na preliezky Max v škôlke a potom trošku v škole v prvom ročníku ZŠ, inak nás to nezaujímalo, venovali sme sa sportu. Tieto deti sa nevedia správať a v 11 behať po ihrisku pre malé deti, mi pride zaostalé.

jana_eyre
27. júl 2018

@prasiatko30 ja proti kriciacim detom na ihrisku nic nemam, myslim, ze o tom je ihrisko.. ale teda aby o pol noci som nechala zjapat decka tak to sa mi uz zda trocha dost cez ciaru.. rodicia su na to, aby deti vychovali tak, aby vedeli brat ohlad aj na ostatnych..

0silvia0
27. júl 2018

@prasiatko30 no niektoré etniká a národnosti majú taký hučavý a temperametný element už v sebe, to už hučia aj rodičia aj deti a všetci jeden cez druhého a šťavnato pri tom gestikulujú. Každý národ má svoje špecifiká a slováci majú tendenciu svoje deti vpratávať do nejakých foriem pre nich slušného správania, teda aspoň doteraz to tak bolo, podľa toho, čo vidíme a čítame, pomaly sa preberajú zahraničné modely výchovy typu "veď je to len dieťa"

prasiatko30
27. júl 2018

@jana_eyre
@slimstar ver mi zeby si nev

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
jana_eyre
27. júl 2018

@prasiatko30 ja niekde pisem, ze by som niekoho volala? pisem, ze je to od rodicov riadne nezodpovedne nechat si decka robit co chcu v takej hodine ked ostatni chcu oddychovat.. ano, asi som obmedzena slovenka, co sa snazi pozerat aj na druhych nie len na pohodlie svojich deti..

slimstar
27. júl 2018

@prasiatko30 my tu také nemáme, takže si to prehod na tú siestu, že by ťa rušili, sama píšeš, že by to vadilo. U nás by to teda polícia aj sociálka riešila. Dokonca sem chodia arabi a si predstav, takisto sa hrajú cez deň a v noci je kľud.
@0silvia0 áno, volá sa to liberálna gender výchova. Tam zachádzajú az tak ďaleko, že 9 ročné dieťa si môže vybrať, či chce byť chlapec alebo dievča a môže si zmeniť pohlavie, bez ohľadu na rodičov. Alebo chodia do škôlok, čítať rozprávky deťom transsexuáli a potom sa ich pýtajú, či by chceli byť trans. Také ee

hettinka
27. júl 2018

@0silvia0 zažili sme na dovolenke Talianov, že 90% klientely hotela boli oni. Ziapali ako nepríčetni, či deň, či noc, deti aj dospeli, nikdy viac. Pokazili nám celu dovolenku a lacná teda nebola.

myboys
27. júl 2018

Mna len udivuje ze z jedneho prispevku ste vycitali, ze deti su nevychovane.

slimstar
27. júl 2018

@myboys áno sú nevychovane, základy slušného správania, už majú mať v sebe, matka ich ma korigovať, nie ospravedlňovať.

0silvia0
27. júl 2018

@hettinka presne na Talianov som myslela keď som to písala. Tiež sme zažili tento národ na dovolenke. Mne správaním pripomínajú našich olašských cigánov, tí sa v našom meste postavia doprostred námestia, hučia, gestikulujú, hádajú sa, niekedy sácajú, ich deti vreštia, oni ich čápu po hlave a je im úplne jedno že všetci na nich pozerajú a nechápu...

sorciera24
27. júl 2018

@slimstar fakt? dokazes om 2,5r. povedat, ze je nevychovany?......a hoci ho nepoznas? a v tom veku?......wau....Nobelkovu by si si zasluzila.....toto si ja netrufnem povedat......vychovanost/nevychovanost sa ukaze ovela neskor....a deti, kt. teraz posobia hlucne, mozu byt v 30tke daleko vychovanejsi, zodpovednejsi a slusnejsi ako deti, kt. su v 3r. tichucke, psolusne, ukriknute a v 30tke nevedia, co od dobroty.....ale ok....pani vie......esteze my Slovaci nemame predsudky!....(ale voci detom...kt. ani nepoznam, tak to je goool....).....nestacim sa divit, co poniektore dokazete......fakt.....nech zije vychova!😂

nini1010
27. júl 2018

@magdicka111 Ahoj,tak 2,5 rocne deti na ihrisku nekricia.To je naozaj hlupost.7 rocny je uz dost velky aby ak aj krici vedel pochopit ze to nema robit.sloboda jedneho konci tam kde zacina sloboda druheho.tolko na margo nahnevaneho pana.mna osobne uziapane deti rozculuju,obtazuje ma to a este viac mamicky ktore to neriesia a svoje deti neupozornia.myslim ze pan reagoval normalne,pravom rozhorcene.na tvojom mieste by som sa asi len zahanbila a vyriesila to s detmi rovno vonku a aj doma sa s nimi o tom porozpravala.

myboys
27. júl 2018

@slimstar a ako vies ze su nevyvhovane, ze matka ich nekoriguje? Pisala ze sa NORMALNE hrali a ze mladsi spadol a plakal a myslis ze dedo je slusne vychovany, ked zacne po nej kricat? Ja si myslim ze nie a to je stary dedo by mal mat trochu rozmumu + je tam ihrisko a vsetko k tomu patri plac, smiech, krik, ja nenavidim takycho ludi. Mna tiez ked som bola mala suseda vkuse riesila ked som robila hocico, kreslila si na chodnik za panelakom, ked sme sa hrali vkuse ziapala z okna ako drbnuta lebo ona chcela spat. Pre mna su takyto ludia zakomlpexovany, kadzy sa ma im prisposovat, ked chcu mat klud nech idu na ostrov. Deti nocny klud nerusili takze nie je o com.

myboys
27. júl 2018

@sorciera24 hlavna vec ze dedo je vychovany ked zacne kricat po matke ze ma nevychovane deti a na co s nimi chodi na ihrisko.. boze vidno ze Slovensko

slimstar
27. júl 2018

@sorciera24 nie je pravda, tie ktoré sú rozvirene, nemajú žiadne hranice ani režim, tak ani v 30 nebudú iný. Slabo si čítala, keďže ten 7 ročný, tiež nevie či so sebou. Si predstav, ja som sa v 2 rokoch hrala pol dňa s 3 ročným bratrancom a mama ani nevedela o nás. Navarila si a občas nakukla do izby, žiadne problémy neboli. To už záleží na dospelých ako vedú svoje deti. Rozvirene dieťa, nikdy nebude lepšie ako to vychované.

prasiatko30
27. júl 2018

@slimstar lenze takladatelka nehovori o siesta time ale o normalnej hodine a na detskom ihrisku - cize nenarusovali nocny klud ani neboli niekde v restauracii vsak tie deti hadam maju pravo aspon na uzemi ktore je pre ne vyhradene sa jasit - pokial tym fakt neublizuju inym. Ja tiez neznasam uvrdstane deti v restike a to by ma nastvalo ale na ihrisku????

slimstar
27. júl 2018

@myboys matka si to prikrášlila, ako inak. Dnes sa nikto bezdôvodne neozve, ak by len plakalo. Písala, že sa 7 ročný naťahoval z 2,5 ročným a obaja na seba vrieskali. Takže ak už dedo zareagoval, tak oprávnene, pre maličkosť to určite nebolo, keď sa už aj rozculil.

slimstar
27. júl 2018

@prasiatko30 jasit, ale v norme. Pre niekoho môže byť jasenie aj hádzanie kameňov, bitie deti atď. Vrieskanie, vykrikovanie, pistanie, lezie každému normálnemu človeku na nervy. Ako som už písala, ja sa vzdialil, lebo nemá sa zmysel rozčuľovať nad tym. Ako matka, by som zasiahla. Ja tiež nevriekam, nekricim a nepistim, pri príjemnej dovolenke a medzi ľuďmi, tam kde si mám oddýchnuť.