icon

Dali by ste dieťa do škôlky, keď jednému dievčaťu zistili vši?

20. nov 2023

Učiteľka povedala že bude každé ráno kontrolovať hlavy a že ak náhodou tak pošle domov .

uhnakova
20. nov 2023

Vši sa točia neustále dokola celú škôlku aj školu. Jasné, že dávam deti.

simca06022011
20. nov 2023

tak u nas sa nic netocilo celu skolku a skolu ale teda nie, nenechavala by som dceru kovli tomu doma. Mozno by som preventivne dala do samponu nejaky teatree alebo nieco (citala som niekde nieco.. tak treba pogooglit co funguje :D) ale inak by som sa nejak netrapila. Kontorlovala by som to aj doma, predsa ta hygiena potom okolo toho a nervicky su na nervy :DD

klip0
20. nov 2023

Dala by som do škôlky. Som ucitelka v MŠ a chránime sa (a aj svoju dcéru tak budem chrániť keď už nastúpi do MŠ a budú vši). Daj každé ráno okolo vláskov cajovnikovy olej a kým sú v škôlke vsi umyvaj aj šampónom proti vsiam (už si presne nepamätám tuším sú aj nejaké preventívne, teraz som na RD tak som to dlho neriešila ale v lekárni ti poradia)

biglovemom
20. nov 2023

Su sampony na prevenciu pouzivam tie pri detoch hned jak je vypisane ze su vsi,este ich nemali.
Urcite ich nenecham doma 😂😂😂

mimikarol
20. nov 2023

My sme mali aj v škole. Preventívne som dávala teatree olej, zapletala som jej vlasy a ešte sme používali aj prej proti vsiam

stanislavicenka
20. nov 2023

Nenechavam deti kvoli tomu doma, a neumyvam ich "preventive" nicim. Vsi zatial nedostalo, a to uz mam 2 roky skolacku a kazdy rok je oznamenie, ze vsi su, a rodicia maju doma skontrolovat detom vlasky a pokozku hlavy

barbie1981
20. nov 2023

Aj u nás v škole sú, kúpila som preventívny sprej proti vsiam a chodí normálne

isis234
20. nov 2023

Penový šampon Orthosan- v lekárni.
Keď v pion, tábore mal niekto vši, všetkým sme umyli vlasy Orthosanom. Nedostali ich.
Skús ten tea tree - čajovníkový olej, najlepší je od Hanusa, v Bio predajni alebo čajoovni-ezoterika. Môžeš jej zajtra Orthosanom ozmývať vlasy... ak by si mala obavy.

syslik81
20. nov 2023

ak mas dievca zaplet jej vlasy a daj tea tree oil par kapiek . moja tak behala stale a nikdy nechytila .. doma som ju nenechavala

kacena2022
20. nov 2023

Vsi to je moja nočná mora.Dcera to mala už tri krát.Raz to dostala ako 6rocna v tábore.Potom v škole keď mala 8r a ešte v 12tich.A naposledy to dostal od nej aj synček 3rocny.Kazdu chvíľu vycesavat a umývať so šampónom.Plus bála som sa aby som to nedostala od detí aj ja.

euka210
20. nov 2023

Ved stale vyhlasia ked niekto ma...prezriem vlasy dietatu a ked tam nic nema, tak sup do skolky. Nie je dovod nechavat doma.

euka210
20. nov 2023

@kacena2022 aj moj raz chytili v skole, ale kym som si to vsimla, tak mali vsetci 3 a uz nieco aj ja. Mesiac sme s tymi potvorkami bojovali...presne dookola vycesavat, umyvat, sampony...na nervy 🤦‍♀️