Dcérka nechce v škôlke papať

mamina2388
19. sep 2017

Ahojte mamky, ako by ste riešili danú situáciu, lebo jej dohováram no je to podľa všetkého márne, ..
Malá mi chodí do škôlky a že už dva týždne čo tam chodí tak nikdy nechce papkat, ;(
Ale keď je víkend a je doma tak mi všetko papa :(
Ďakujem

babulina
19. sep 2017

Skor by som ju lamala na to, aby ochutnala. od jedneho hryzu k zjedeniu celej porcie niekedy byva cesta kratka, obcas sa zastavi hned na zaciatku a nadlho sa nepohne. ak je v skolke nova tak to moze byt cesta vnutorneho odporu, ale to sa casom podda.

vetva99
19. sep 2017

Asi velmi zalezi aj na tom ako sa k tomu postavia napriklad aj ucitelky. Pokial ju nutia, ze musi to zjest a idu na nu vyhrazkami tak sa nikam nikdy nedopracuju. Skor by som jej povedala, ze ked aspon nieco ochutna, tak ako pisala babulina, tak dostane nejaku odmenu a podobne..

oila
19. sep 2017

Podla mna to je len ako taky vzdor. Ona si na tu skolky zvykne a zacne aj papat, len to bude chciet asi trocha viac casu. Mozno by pripadna motivacia nebola na skodu 🙂

tony_tony
19. sep 2017

A kolko rokov ma mala? je to prvy krat co chodi do skolky ci uz chodila aj predtym? Myslim, ze 2 tyzdne je velmi kratka doba aby si nieco riesila, bezne trva detom pokial sa aklimatizuju aj 3-4 mesiace. Najdolezitejsie je dieta nenutit a nechat ho aby si zvyklo svojim tempom. Ver mi ja som si so synom zazila hrozny scenar skrz nutenie do jedla v skolke a konzultovala som to aj so psychologmi a vsetci do jedneho sa zhodli ze dieta sa nutit nema. A ked sme to vsetci prestali riesit tak zacal jest 🙂 chce to cas a trpezlivy empaticky pristup.

alexi2211
19. sep 2017

Nenútila by som ju, pokiaľ je prvý rok v škôlke tak je z toho možno trochu nesvoja a ešte sa nestihla prispôsobiť. Povedz učiteľkám nech ju hlavne nenútia, keď tak nech jej povedia nech aspoň ochutná a keď nebude chcieť tak nech ju nechajú. Ona si časom zvykne aj na ten režim, všetko a začne byť aj hladná 🙂

mamina2388
autor
23. sep 2017

Mamky ona v škôlke hovorí že jej to nechutí že maminka vari lepšie 🙄
Nik jej nič nehovoril tento týždeň a zatiaľ stojíme s touto poznámkou iba pri polievocke 🙂
Ale rozbieha sa to
Ďakujem vam