icon

Deti nesmú nosiť pančuchy

mimmiba
31. okt 2021

Dobrý deň, neviem na koho sa obrátiť. Syn nastúpil od 09/2021 do Mš Bohrova v Petržalke. V triede je neustále vysoká chorobnosť, čo je asi vzhľadom na situáciu a vek deti normalne 🙂 predtým však bol v kolektíve tiež- od 14 mesiacov navštevoval kolektiv jasiel a bol chory max 3 dni za celu zimu. Dozvedela som sa že učiteľky vyzliekaju deťom pančuchy resp.prosia už rodičov pri príchode aby deťom pančuchy nedávali. Nakoľko manžel syna vozí aj vyzdvihuje zo škôlky poprosila som ho aby sa opýtal na dôvod: odpoved učiteľky bola, že riaditeľka to nepovažuje za esteticke!!! 😳(poznámka: maly ma väčšinu pančúch dedoles, lindex a zara - nič gýčové). Ráno býva tak 5-7 stupňov… mne pančuchy prídu naozaj ako základná vrstva detského oblečenia v takomto obdobi a ešte vo veku 3-4 roky. Môže si štátna škôlka určovať takéto pravidla ? 😔Ma riaditeľka na toto právo? Nikde to písomne nemajú samozrejme… je niekto kto sa s týmto vôbec stretol? Ako ste to riešili? Ako ste deti obliekali?
Dakujem za každú radu a odpoved

Strana
z3
kacena4
1. nov 2021

necitala som prispevky... sak mu daj na pancusky kratase a mas vybavene. duevcatam davaju sukne ... u nas bezne

3petka
1. nov 2021

@mimmiba v škôlke dosť prekuruju. Keď bol maly tak mával pančuchy ale tie som mu vyzliekala a nechávala tepláky. No len nebol spoľah na to že mu to oblečú aj keď pôjdu von. A navyše ak som mi nechala len pančuchy tak mi hneď prišiel s dierou na kolene 😀 Vyriešila som to tak že mu dávam teplacky a na to šuštiaky alebo hrubšie softshelky podľa počasia a je po probléme….

henka123123
1. nov 2021

@mogaa hej len ona napisala ze hadam ani doma nechodia v pancuchach tak na to som reagovala

danieladeley
1. nov 2021

Ja napisem za seba, mam dvoch skolkarov a ver ci never, nemam doma ani jedny panchuchy :D Do skolky ich obliekam tak, aby sa vedeli lahko a rychlo a sami obliect a teda pancuchy su na obliekanie des a ani to vobec dobre nevyzera podla mna. V tomto rocnom obdobi im obliekam tensie teplaky, kedze v skolke je dost teplo a na von im na tie teplaky natiahnem teplejsie nohavice, takze ked aj zo skolky idu von, len si ich natiahnu a dnu vyzlecu, nepotrebuju si nic prezliekat. A v zime overal alebo oteplovaky, tiez na teplaky 🙂

kika831
1. nov 2021

@luccija tak ak maju nejake pravidla, tak by mali byt asi dostupne rodicom a rodicia by mali byt oboznameni o tom. Alebo sa mylim?

maximilie
1. nov 2021

Ci v pančuchách ci v leginach, ved obe sú spodné prádlo. Krátke nohavice na pančuchách vyzerajú dosť divne. Nq pančuchách nevidim nič zlé a absolútne nechápem o čo im ide. My sme boli šťastné, keď nám takto mamicky uľahčili prácu. Pri obliekaní von je to oveľa jednoduchšie, aj pre detičky. Moja po dome tiež chodí v pančuchách (ak je chladnejšie tak ma aj suknicky), vie si ich obliect aj sama. Ma klasické tatrasvitky, tie vzorované a vyšívané a neviem aké Moja kolegyňa volala ,,pomsta učiteľom od rodicov" 😅
Tak ja by som na tvojom mieste respektovala tu zvláštnu požiadavku, nejde o nič hrozné. Daj tie legíny, ak si myslia, že to vyzerá o niečo lepšie. Obzvlášť na chlapcoch 🙈

ankaanka1977
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3