Deti sa nechcú v škôlke hrať s mojou dcérkou preto, lebo je cigánka
Ahojte ženy, idem sa vyzalovat, ako potešiť moju dcérku 5 ročnú, akurat sa rozprávame a povedala mi ze sa snou nikto nechce v škôlke hrať pretože je cigánka 😪Tak mi je jej ľúto no ako ju potešiť... Pýtam sa jej a co si robila potom celý deň, povedala mi ze som sedela a pozerala do okna. Ze keď sa ide hrat s deťmi povedia jej ze nechcú sa hrať s nou... Joj ženy neviete si ani predstaviť ako mi je clivo preto. Poraďte mi niečo prosím... Ďakujem
@andreatytler a neexistuje,taka moznost?lebo pred casom bol na stv odvysielany dokument o chlapcoch,kt si adoptovali do zahrancia(ja som ho nevidela)...zabudla som nato vtedy...akurat,ta kamaratka ho pozerala...volal sa Švédi z osady
https://dennikn.sk/1254658/pred-viac-ako-20-rok...
...aha..v clanku pisu,ze v 90tych r.neboli zakazane adopcie do zahranicia..tak,asi,dnes su...
@jarmila2010 Zle som sa vyjadrila... Slovensko dovoluje adopciu do zahranicia ale nie do Kanady... maju len niekolko krajin z ktorimi maju dohodu... ale vdaka za snahu ze si sa na to pozrela🙂
Nakoniec sa nam ale podarilo IVF a mame syna... takze u nas je stastny koniec.
@andreatytler a ja som rada,ze som si film pripomenula..skusim ho stiahnut a pozriet...
mysim že tam veľa dokaže spraviť učiteľka,jednoducho im vysvetliť,niekto potrebuje okuliare,ine dieťa vidi aj bez nich,niekto je slovak niekto rom, ale hodne zaleži aj od rodičou,aj u nas ma kamoška adoptovanych poloromou,a nikdy neprišla dcera s tym že su to cigani,chodia okolo nas aj na bycikloch a ešte sa nestalo aby sa nepozdravili,proste tak ich deti na ulici beru ako aj bielych,ja by som to určite riešila z učiteľkou,je mi ľuto dievčatka,snad sa to zmeni❤
@sisaka hah Ja som to tiez skusila ale len par mesiacov potom som zdrhala. A nasla si iny job Strasne to zneuživaju anglicania si myslia ze maju 24h služku co uprace navari postara sa o deti za par drobnych urobi vsetko namiesto matky. ( Ta ženska chcela aby som jej aj tangace oprane skladala a ja blba slovenka som nevedela tie šnurky spravne poskladat / ani nechcela) a decko 3r mi povedalo ze ho mam posluchat a kupit mu co mi rozkaze v potravinach Lebo ze Slovaci su od toho aby sa starali o deti a posluchali Lebo su sluhovia. Som sa stažovala jeho matke a ona sa tak pousmiala som mala dost. Ze jasne odkial to krpec mà ( predomnou mali daku slovenku rok) Ja mam podla kanadanov Dutch accent 🤣ale tak lepsie ako rusky a kedze sa farbim blond tak typuju ze švedka 😆hovorim ze sa volàm IKEA
ucitelka jej musi pomoct s integraciou. Aj biele deti mozu byt odmietane kolektivom. Predminule leto som poslala syna na mesiac na Slovensko, nech sa nauci slovensky. Prihlasili sme ho do jedneho sportoveho kruzku, kde bolo kopec deti. Naivne som si myslela, ze sa tam ta slovencina na neho chytro nalepi a ostatne decka si mozno radi precvicia nemcinu. Nikto sa s nim nebavil, decka na neho hajlovali a nadavali mu do Nemcov. Bolo mu to dost neprijemne, ale syn je silna osobnost, tak si to nebral k srdcu.
@leuchtturm tak to je fakt smutné 🙁
My keď sme prišli do Kanady a dcéra nastúpila do školy (mala 5 rokov) a nevedela ani ceknuť po anglicky, tak sa v triede dievčatá pretekali, kto jej bude ukazovať a vysvetľovať, volali ju domov sa hrať, si neviem predstaviť, žeby ju takto odmietli a ona chuďa bez akejkoľvek znalosti jazyka by ostala sama a odstrčená ...
@leuchtturm no to je smutne. Ja mam nemcou rada ked cestujem su velmi slusni a napomocni. Moja mala nemala problem na Svk s detmi sa zahrat minuly rok najviac sa jej pacili deti na navsteve v gabcikove ktore hovorili len madarsky 😊Slovensky sa naucila ( len rozumiet ) ked tu bola babi zaseknuta vdaka corone) vacsinou sme ale stretavali deti co poznam rodicou ale nasla obdivovatela aj v bazene 😆ked bola nahnevana na babi tak jej povedala “chod sa opalovat!” A mama bola urazena si myslela ze to som ju Ja naucila ze akoze “ nic nerobi.” Och Ta ženska logika. 2dni bola na mna nasrata.
@lauriema no, skoda, ze nie je starsia a nechodila s tou mojou do skolky🙂)) aj tam mali romske dievca a uplne normalne ju prijali medzi seba nevylucovali ju , ani moja dcera. Ved pani ucitelky by mali za pomocou hier zapajat kazde dieta do diania. Inak, potesim ta asi tym, ze vela razy aj 'biele ' dieta , ked nemaju deti na seba naladu alebo co, moze byt takto den odstrcene, aj dcera mi tak mala taky den, ako na koho kedy to vyslo. Snad to bude lepsie, drzim palce
Tak to je odraz rodicov🤨 Smutne a ubohe.Moja dcerka ani nevie co je to "cigan" pretoze je to dieta ako kazde ine.Asi by som sa opytala ucitelky co je vo veci 🙄
@lauriema je mi to ľúto, deti kopírujú správanie a nazory rodičov, hoci ani nevedia co robia. Moj syn ma najlepšieho kamarata rómskeho chlapca, jeho mamina je tiež fajn, kopec zien by si mohlo priklad brat ako sa stará sama o rodinu.. Predtym v inej skole, kedze sme sa presťahovali, mal tiež naj kamosa rómskeho chalana... Skoda ze rodičia vplývajú na svoje deti aj v tom zlom svetle.
@lauriema fuj toto sa vazne deje? Chudak deti ale je to vizitka rasistickych primitivnych rodicov ktore taketo spravanie svojim detom povoluju. Niektori beru vsetkych romov ako zlych a blbych. Pridala by som hodinu tolerancie a slusneho spravanie do ucebych osnov.
A ucitelkam tiez velka hanba. Srdce by mi trhalo nic s tym neurobit. Co sa ucitelky boja rodicov alebo co?
@lapersefona Ahoj, ďakujem ti za reakciu, boja, neboja ale je im to podľa mňa aj blbé niečo povedať ktovie ako by zareagoval rodič vieš ak by ho Pucitelka upozornila na niečo také.... Ale je to už zazehnane
@miadi presne aj vDe to iste. Vychodna europa je menej lebo sme chudobni
@lauriema aspon by sa hanbili alebo aj vynadali ucitelky ti primitivnejsi. Ale kazdooade ti prajem aby sa to dalo do poriadku a tvoje dievcatko chodilo do skolky rado ♡
@lapersefona Jeeej tak pekne si to napísala si zlata ďakujem ti❤️
@lauriema nemas zac tiez by ma to velmi trapilo
@lauriema ja ti neviem... obcas co tu citam, sa mi zda, ze zijem v nejakej vlastnej bubline... toto akoze existuje? Medzi tak malymi detmi? Mne je to akoze nepochopitelne. Ja viem, hovori sa o tom, pise, ale nejako mi nedochadza ze je to asi ozaj a vela ludi ma zakrpatene mozgy, ked takto vychovavaju svoje deti.. moja mala spoluziacku v skolke echt cernosku a ani sa na to nikdy nepytala, ze je "ina" .. a ked sme stretli jej otca, cierneho jak uhol, len vyvalovala oci.... tak az potom som jej to vysvetlila... a tym to haslo. Akoze, nezavidim. S rodicmi tych deti nic nenarobis, ale ucitelka ma moznosti ako to riesit hravou formou. Ved aj rozdielnosti medzi narodnostami sa ucia v skolke. Treba to zaclenit podla potreby.
@lauriema och to ma mrzí :( môj syn 8 ročný v škole práve má najradšej spolužiačku romku a taký je zlatý že ona má takú peknú opálenú tvár 💕😁u nás neriešime že činje niekto rom , cigán , černoch číňan... záleží od rodiča,... ak doma nepočúva nič iné len nadavky na inú farbu pleti veľmi rýchlo to začne dieťa tiež riešiť v škole...u nás neviem o Tom že by nejak baby vyclenovali práve oni sú celá trieda taká jedna kopa od škôlky všetko spolu 🙂s ohľadom tvojho problému jednoznačne ísť za riaditeľkou škôlky .....

zapojte aj p.ucitelku k motivacii a nadviazanie priatelskych vztahov. V prvej triede som mala dve romske dievcatka...kazda vsak z ineho rodinneho zazemia....deti biele ich najprv nebrali ,ale kedy som mohla a bola prilezitost,tak dievcata som chvalila a chvalila a chvalila a hocikedy som ich objala,oni mna a teda dievcata to sledovali a zacali ich brat medzi seba,potrebovali nakopnut a teda hlavnevidiet,ze su to normalne v pohode baby,farba pleti nic neznamena a teda ich pekne zaclenili v triede,ale nebolo to hned,musela som to nakopnut,inak vzdy to maju tmavsie deti tazsie v kolektive,ale aj celkovo,som biela,ale mam choru sestru a ma viditelne ine crty,nebola prijata medzi zdravymi a teda viem pochopit,ake to je,ked sa niekto lisi,tak bojujem vzdy za integraciu,nenasilnu a ohladuplnu,,,ono staci mat len inu farbu vlasov, stavbu tela, trpiet nadvahovou a neviem cim inym a daju to ini riadne vyzrat,ako keby mozme za to ako vyzerame, deti byvaju byt krute,nie je to len fraza a hned vsetko sa snazim podchytit,,,,vazne nech sa zapoja ucitelky